• Få hjälp att komma igång!
    Ring: 08-22 00 90

Blogg

Fler billiga hyresrätter är svenskarnas lösning på rådande bostadsbrist

Enligt en färsk undersökning utförd av Yougov på uppdrag av Nordea visar det sig att svenskarna ser fler billiga hyresrätter som lösningen på vår stora bostadsbrist.

Så påverkas hyresrätten av riksdagsvalet

Den 9 September är det val i Sverige. För oss svenskar är omständigheterna för vårt boende viktigt och bostadspolitiken är en het fråga. Hur minskar vi bostadsbristen i Sverige och hur ska alla ha råd till det boende som passar just dem? Här sammanfattar vi lite av vad de olika politiska partierna...

Maria var trött på oseriösa bytare – tills hon blev medlem på Lägenhetsbyte.se

När Maria och hennes sambo fick barn kändes plötsligt lägenheten på 42 kvm lite för trång. Men efter att ha blivit medlem på Lägenhetsbyte.se hittade de snabbt en lagom stor bostad - bara 5 minuter bort.

Det här är människorna bakom Lägenhetsbyte.se

På Lägenhetsbyte.se är vi ett gäng motiverade medarbetare som brinner för att ge våra medlemmar en fantastisk upplevelse under sin tid hos oss. Från registrering till att de hittar sitt drömbyte. Att hjälpa människor hitta just sitt perfekta byte och därmed öka deras livskvalitet är vår största driv...

Hur varmt får du ha det i lägenheten?

Inte ett moln så långt ögat kan nå och det är fullt på stränder, i parker och på uteserveringar i hela vårt avlånga land. Men i den gassande solen har hundratusentals lägenhetsinnehavare fått det obehagligt varmt i sina bostäder.

Straffbart att köpa svartkontrakt - allt närmare

Att köpa ett hyreskontrakt antingen från en hyresvärd eller tidigare hyresgäst är inte olagligt men det kan bli inom en snar framtid.

Hur genomför man ett lägenhetsbyte?

Du kanske vill bo en större, mindre eller ha en billigare lägenhet? Kanske ska du jobba på annan ort eller vill du byta till en lägenhet som ligger närmare ditt arbete? Anledningarna till att byta lägenhet är många, men hur genomför man bytet?

Airbnb-uthyrningen ökar men hyresvärdar säger ofta nej

När sommaren nu står för dörren väntas ett högtryck på Airbnb-uthyrningar. Men siktar du på korttidsuthyrning under semestern finns det saker du bör tänka igenom först, inte minst bör du fråga din hyresvärd först.