• Få hjälp att komma igång!
    Ring: 08-22 00 90

Blogg

Husdjur i hyresrätt, är det alltid okej?

För det mesta får inte din hyresvärd förbjuda dig att ha "vanliga" husdjur som katt, hund, fåglar eller liknande. Men om det finns speciella skäl att förbjuda husdjur så får värden göra det, till exempel om huset är anpassat för allergiker.

Skydda din lägenhet från inbrott i sommar

Sommaren närmar sig och många ser fram emot att åka iväg på semester, men några som inte tar semester är inbrottstjuvarna. Under semesterperioden sker nästan hälften av alla inbrott. Statistiken visar att det sker fler inbrott per år i lägenheter än i villor.

Många röda dagar i Maj

Kristi himmelsfärd eller Kristi flygare som dagen kallas i vissa delar av landet infaller varje år 40 dagar efter påskdagen. Dagen firas till minne av Jesus som enligt Bibeln färdades från Jorden upp till himlen den här dagen.

Vårrensa förrådet

Nu är det väl hög tid att hänga undan vinterjackor och lägga undan skidorna för i år. Har du bil är det dessutom hög tid att byta till sommardäck. Men hur får man plats med allt?

Uppgradera balkongen

Nu närmar sig våren med stormsteg och vi vill vara ute så mycket det går. Vad är då mer lockande än att skapa en grön skön oas på sin balkong.

Här får nästan alla en billig hyresrätt

Medan de europeiska storstäderna kämpar mot höjda hyror, hotande bostadsbubblor och skriande bostadsbrist går Wien i Österrike mot strömmen. Detta är staden där nästan alla får en billig hyresrätt.

Leif GW är svenskarnas drömgranne

Leif GW Persson är den person som flest vill ha som granne enligt Hyresgästföreningens årliga undersökning om Sveriges önskegranne. Men vad gör en bra granne egentligen?

Har din lägenhet ett gammalt badrum - så blir det som nytt

Bor du i en hyresrätt med ett äldre badrum som känns ofräscht så kanske inte renoveringen är ett alternativ, men det finns hopp. Här kommer de bästa tipsen för ett skinande badrum.