Så flyttar du smidigt

1527786205390-depth-of-field-desk-hands-210661.jpg 385.3 KB

När man hittat det perfekta bytet och det börjar bli dags att ta farväl av sin gamla lägenhet så är det hög tid att börja planera inför flytt. Spännande och roligt men ofta stressigt och tidskrävande.
Här är våra bästa tips för en lyckad och smidig flytt.

1. Skriv listor och bocka av

Börja med att planera flytten och skriv listor på allt som måste göras inför flytten. Sätt prioritering och bestäm en deadline för allt som ska göras. Är ni digitalt lagda rekommenderar vi att använda verktyget Trello. Där kan ni lista alla uppgifter i form av digitala post it-lappar. Sätt namn på lapparna, flytta dem och en automatisk notis skickas när en uppgift är klar.

2. Förberedelse är A och O

Innan själva flyttlasset går så packa så mycket du kan själv för att spara tid och pengar. Ta hand om mindre saker som kläder, köksredskap och porslin. Låt flyttfirman ta hand om de tyngre sakerna som TV, tvättmaskin och stora möbler.

3. Anlita rätt flyttfirma

Ta offerter från flera olika flyttfirmor, jämför pris och kolla recensioner. Se om det ingår kartonger, frigolit eller bubbelplast, etc. Priserna varierar beroende på hur mycket som ska flyttas så meddela firman du vill anlita om hur mycket som ska göras.

4. Ta hjälp av proffs med flyttstädningen

Även om du anser dig själv vara den bästa på att städa, är det bättre att låta en städfirma ta hand om hemmet. De tar hand om varenda millimeter, områden som är lätta att missa när en har annat att tänka på. Även här rekommenderar vi att jämföra priser och recensioner. 

5. Packa i väskor

Resväskor är perfekta att fylla inför en flytt. Packa ner kläder, handdukar och saker som du kan ha användning för direkt efter flytten in i ditt nya hem.

6. Viktiga punkter att bocka av

Innan du lämnar in nycklarna och låser dörren en sista gång, ställ ett par kontrollfrågor. 

  • Är alla rum och skåp tömda? 
  • Finns det skador eller märken någonstans och går dem att fixa snabbt?
  • Har du läst av elmätaren och vet hur mycket du ska betala? 
  • Är kylen avfrostad? 

Stort lycka till med flytten!