Många röda dagar i Maj

1525382032500-joshua-rodriguez-583392-unsplash.jpg 1.06 MBValborgsmässoafton har passerat, nu är det snart Kristi himmelsfärd och längre fram i maj väntar pingst. Visst känns det härligt med lite extra ledighet efter vad som känns som en väldigt lång vinter. Det tycker i alla fall vi och anar en försmak av stundande semestrar.


Kristi himmelsfärd eller Kristi flygare som dagen kallas i vissa delar av landet infaller varje år 40 dagar efter påskdagen. Dagen firas till minne av Jesus som enligt Bibeln färdades från jorden upp till himlen den här dagen. I Sverige är Kristi himmelsfärd en helgdag och därför röd dag i almanackan, samma dag firas även folknykterhetens dag. Många av de helgdagar vi har i Sverige är helgdagar just på grund av att de är kristna högtider. Kristi himmelsfärd har firats i världen sedan 300-talet och infaller alltid på en Torsdag.


Många svenskar passar på att vara långlediga veckan då Kristi himmelsfärd inträffar, kanske passa på att umgås med familjen, premiärgrilla på balkongen eller uteplatsen eller kanske resa iväg på en långweekend.
Kanske nu är det perfekta tillfället att lägga in en annons om lägenhetsbytet som ni pratat om att göra. 


Vare sig du jobbar eller är ledig denna andra veckan i Maj så önskar vi på Lägenhetsbyte.se dig en fantastisk Kristi himmelfärdsvecka.