• Få hjälp att komma igång!
    Ring: 08-22 00 90

“Vi är enormt tacksamma över den här möjligheten”

tommy-karolina-final.jpg 22.21 KB

Att flytta från större till mindre är inte alltid det värsta alternativet. Nyligen berättade vi om Sara som flyttade från en större lägenhet till en mindre. Tommy och sambon Karolina valde att flytta in i en etta med lägre hyra för att ha råd längre fram att skaffa en bostadsrätt.

Det finns många anledningar att flytta. Ett par gifter sig, ett annat skiljer sig och ett tredje får nytt jobb på ny ort. Tommy från Göteborg fick 2008 ett nytt jobb i Stockholm och valde att byta stad. Hans första boende i Kista, lite utanför Stockholm, delade han med en kompis. 
“– Det var jobbet som fick hit mig och sen har jag bara blivit kvar”, berättar Tommy. 

Kärlek i ett e-mail

Fem år i Stockholm och Tommy har stadgat sig i hans nya hemstad. Det blir inte lättare för denna goa göteborgare att lämna huvudstaden när kärleken slog till, först i form av ett e-mail. 2013 träffade Tommy sin Karolina på nätet och kort därpå flyttade han in i hennes etta på Brännkyrkagatan på Södermalm. Efter ett halvår blev längtan till något större ett faktum och paret lyckades med hjälp av Lägenhetsbyte.se byta till en lägenhet i Hammarby Sjöstad.  

“– Vi fick en fantastisk lägenhet nere i Hammarby Sjöstad och där trivdes vi enormt bra”, berättar Tommy. 

En tvåårsplan

Även om Hammarby Sjöstad är ett jättemysigt område, började Tommy och Karolina att snickra på en längre plan. Intresset för att köpa något började locka och paret kommer fram till att om det ska vara möjligt behöver de komma ner i en lägre hyra. Paret la upp en ny annons på Lägenhetsbyte.se och hamnade tillslut genom ett triangelbyte i en välplanerad etta på Gärdet. 

“– Ettan är väldigt bra välplanerad. Den ligger ca 60 meter från Gärdets tunnelbanestation, jättemysigt område och inte mycket trafik”, berättar Tommy.

Ställ bra krav

Tommys och Karolinas framgångssaga på Lägenhetsbyte.se är enligt dem själva tiden de la ner på att förtydliga sin annons. Att sedan ha ett öppet sinne och ställa bra krav på det en söker är enligt paret det bästa en kan göra. 

“– När man är på visning får man se vad man själv vill göra med lägenheten och med sin egen framtid”, säger Tommy. 

Vi på Lägenhetsbyte.se önskar Tommy och Karolina lycka till med deras tvåårsplan. 

Vill du också byta din lägenhet? Lägg in en annons idag!