• Få hjälp att komma igång!
    Ring: 08-22 00 90

Tur och retur, Linköping-Oslo

sofia-edin-final675x400.jpg 36.59 KB

Under 2015 flyttade 3 612 unga från Sverige till Norge. Även om fjordarna kan vara ett lockande turistmål, flyttar majoriteten av Sveriges ungdomar till Norge för jobb. Det var av just den anledningen som ledde till att Sofia och Edin träffades. 

Studenten, flyttkartonger och en skoaffär

Det är något speciellt med ens egna första lägenhet, det är bara en själv som bestämmer och får göra som en vill med lägenheten. Ett år efter att Sofia tagit studenten fick hon sin första lägenhet i hennes födelseort Linköping. Men det dröjde inte länge innan hon träffade framtida pojkvännen Edin och allt blev annorlunda. 

“– Vi båda jobbade i samma byggnad och hade lite gemensamma vänner”, berättar Sofia. 

Edin, som också kommer ifrån Linköping, hade dock inga planer på att stanna kvar i staden. Precis när han träffade Sofia hade redan flyttlasset gått mot Oslo. Kär och galen som en kan vara valde Sofia att flytta med honom, istället hyrde hon ut sin nya lägenhet i Linköping, och började jobba som butikschef i en skoaffär i Oslo.
“– Vi har bott i Linköping hela våra liv, vi båda kände att vi ville göra något annat och komma iväg”, berättar Sofia. 

Linköpings universitet kallar

Efter tre år i Oslo började Sofia bli sugen på att ta tag i studierna. Hon kom in på byggnadsingenjörsprogrammet på Linköpings universitet och paret flyttade tillbaka till Östergötland. Samtidigt som lådorna packades i Oslo gick Sofias mamma och syster på visningar för att hitta parets nästa hem. 

“– Vi ville ha något när vi flyttade hem och då fick vi ta första bästa. Den mamma hittade kändes helt ok och då tackade vi ja till den”. 

Paret var väldigt nöjda med att vara tillbaka i Linköping, och de har även fått utökning i form av två hundar och en katt. Men trean på bottenplan och balkong mot gatan var inte så tyst som paret kanske hade önskat och lösningen blev ett byte på Lägenhetsbyte.se.
“– Det blev att byta till en tvåa med uteplats mot innergården, den är vi väldigt nöjda med. Den ligger på Sveagatan, precis vid centrum och eftersom jag pendlar till Norrköping varje dag för skolan så funkar det väldigt bra”, berättar Sofia.   

Drömmen om att bygga ett hus

När vi ringer upp för att prata med Sofia befinner hon sig på sin farmors och farfars landställe i Dalarna. Hon berättar att hon trivs allra bäst ute i naturen. Paret är mitt uppe i sitt andra byte tillsammans med Lägenhetsbyte.se. De ska nu flytta till en ny lägenhet närmare till grönområden. Hon berättar att den långsiktiga planen är att bygga sitt egna hus, något som Sofia alltid har drömt om. 

“– Vi vill helst inte bo mitt inne i smeten, hellre lite mer lantligt med stor tomt. Helst skulle vi vilja bygga eget hus nu, men det får nog vänta ett litet tag”, berättar Sofia. 

Vi önskar Sofia och Edin lycka till och hoppas att deras dröm om hus snart går i uppfyllelse. 

Vill du också byta lägenhet? Skapa din annons idag!