Vårrensa förrådetNu är det väl hög tid att hänga undan vinterjackor och lägga undan skidorna för i år. Har du bil är det dessutom hög tid att byta till sommardäck. Men hur får man plats med allt?


Har du också ett litet förråd där många saker ska få plats? Då är du inte ensam. Gör som många andra och vårrensa förrådet. Här kommer några tips på vägen från proffset bakom bloggen förvaringsdrottningen.se

1. Börja med att bestämma dig för om du ska gå igenom precis allt i förrådet eller om du ska dela upp rensningen på flera tillfällen. 

2. Ta ut allt ur förrådet, eller så mycket som möjligt. Då blir det lättare att organisera det som ska ställas tillbaka. 

3. Gå igenom alla saker och rensa. Tänk på att källsortera samtidigt bland det som ska kastas.

4. Gruppera ihop sakerna som hör ihop och lägg dem i lådor. Märk upp lådorna så att du hittar lätt i förrådet. 

5. Tänk ut en ny ordning i förrådet så gott det går. Gruppera ihop saker som hör ihop, exempelvis sportsaker, säsongskläder, barnkläder och minnessaker. Det du inte använder utan endast förvarar ska vara längst in i förrådet. Ju oftare du behöver använda något desto mer lättillgängligt ska det placeras. Tänk även på att använda väggar och taket för att optimera utrymmet.

6. Lägg tillbaka sakerna i förrådet enligt den nya ordningen.För att slippa springa upp och nedför trapporna tipsar förvaringsdrottningen på sin blogg att vara förberedd med rätt ”utrustning”. Detta är hennes lista på saker du bör ha med dig:

1. Svarta säckar för att lägga saker som du ska skänka, sälja eller slänga. ”Slänga” påsarna kan också delas upp i plast, metall och annat, så har du källsorteringen klar på en gång.

2. Papperspåsar – för papper som ska slängas. 

3. Sax.

4. Silvertejp eller motsvarande för att klistra ihop lådor vid behov.

5. Vanlig tejp om du vill tejpa på vita papper som du har märkt upp dina lådor med. Då syns textren bättre än om man skriver direkt på lådan.

6. Svart, tjock penna som syns bra när man skriver på lådor. 

7. Behållare av plast eller flyttlådor.