• Få hjälp att komma igång!
    Ring: 08-22 00 90

Allmänna villkor

Dessa villkor slutade gälla 2018-05-24.
Här kan du se våra aktuella Allmänna villkor

Lägenhetsbyte Sverige AB:s villkor för dig som annonsör.

Genom att registrera dig på Lägenhetsbyte.se godkänner du följande villkor:

Syfte

Lägenhetsbyte.se är Sveriges största bostadsbytarsajt. I tjänsten ingår annonsering och matchning på vår digitala plattform. Syftet är att hjälpa människor att byta bostad med varandra.

Garanti

Lägenhetsbyte.se lämnar inga garantier för att du lyckas byta din bostad via tjänsten. Vi lämnar inte heller några garantier för hur många bytesförslag och/eller matchade byten du får.

Innehåll

Du ansvarar själv för den information och det material som du publicerar. Det är enligt svensk lag förbjudet att erbjuda eller kräva pengar för byte av hyresrätter. Marknadsföring av egen eller annan verksamhet i annonstexter eller meddelanden på sajten är förbjudet. Annonsens bostadsfakta måste överensstämma med hyreskontraktet/objektsbeskrivningen.

Lägenhetsbyte Sverige AB förbehåller sig rätten att:

  • Granska samtliga annonser
  • Ändra i annonsens innehåll om det kan anses olämpligt eller inte följer reglerna för annonsering
  • Inaktivera annonser eller stänga av användare som inte följer reglerna för annonsering
  • Spara information du angivit om dig själv, din lägenhet och önskemål
  • Publicera aktiva annonser, samt tillhörande bilder, på andra platser än Lägenhetsbyte.se

Slumpvisa eller anmälningsinitierade kontroller genomförs fortlöpande.

E-post och SMS

Lägenhetsbyte.se använder sig av olika e-post- och SMS-funktioner för att underlätta för våra annonsörer. När du har ett konto på Lägenhetsbyte.se förbinder du dig att ta emot dessa e-post och SMS samt eventuell annan e-post och SMS från oss på Lägenhetsbyte.se.

Drift

Din bytessannons kan publiceras på söksidor då våra webbsidor indexeras av sökmotorer. Lägenhetsbyte.se ansvarar ej för eventuella brister i informationen vi tillhandahåller eller för eventuella driftstopp eller buggar som kan uppstå.

Köpvillkor

Abonnemang

När du betalar din annons startas automatiskt ett abonnemang och du godkänner att din annons förnyas automatiskt med valt antal dagar (30, 60 eller 180) tills den dagen du väljer att avsluta ditt abonnemang och/eller avsluta din annonsering hos Lägenhetsbyte.se. Du godkänner även eventuella prishöjningar som kan komma att ske under ditt abonnemang. Det är ingen bindningstid på ditt abonnemang; du kan när som helst avsluta det. Ingen återbetalning råder för redan påbörjad abonnemangsperiod.

Betalmetoder

- E-postfaktura

När du betalar med faktura hos Lägenhetsbyte.se handlar du tryggt och enkelt. En e-postfaktura genereras när du valt faktura som betalningsalternativ. E-postfakturor skickas till den e-postadress du har registrerat dig med. Betalningstiden är 30 dagar.

Lägenhetsbyte använder sig av företaget Billogram AB för distribution av epost-fakturor.

- Kortbetalning

Lägenhetsbyte.se lagrar inga kortuppgifter.

Lägenhetsbyte.se använder DIBS vid kortbetalning. DIBS erbjuder ett säkert sätt att hantera återkommande betalningar. DIBS ansvarar för att kreditkortsnummer och koder hanteras säkerhetsmässigt i enlighet med de krav som uppställs för certifiering i regelverket Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).

När du skapar ett abonnemang hos Lägenhetsbyte.se kan din betalkortsinformation (t.ex. korttyp och utgångsdatum) och andra finansiella uppgifter som vi behöver för att behandla din betalning samlas in och lagras av DIBS.

- Köp inuti appen via iOS-app

Betalning kan ske i iOS-appen genom ditt Apple-ID, och genomförs av iTunes. Kvittot för betalningen skickas till den e-postadress som är kopplad till ditt Apple-ID.

Ett köp inuti appen är en engångsbetalning för den valda tidsperioden – ett abonnemang skapas inte.

Betalningsvillkor

Kredittiden för köpet är 30 dagar från fakturadatum. E-postfakturan skickas i samband med att annonsen aktiveras eller ny betalningsperiod påbörjas. En fakturaavgift om 5 kr kommer att läggas till på e-postfakturan. Vid utebliven betalning tillkommer 60 kr i påminnelseavgift. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas till ett inkassobolag för inkassohantering, där ytterligare kostnader kan tillkomma.

Prishöjningar

Du godkänner även eventuella prishöjningar som kan komma att ske under ditt abonnemang. Se hjälpsida för instruktioner för att avsluta abonnemanget. Det är ingen bindningstid på ditt abonnemang; du kan när som helst avsluta det. Ingen återbetalning råder för redan påbörjad abonnemangsperiod.

Ångerrätt

Du är medveten om att när du påbörjar utnyttjandet av tjänsten föreligger det inte någon ångerrätt enligt:

Distansavtalslagen 11 §
- kapitel 2, Undantag från ångerrätten (11.1 och 11.11 §)

Undantag från ångerrätten

11 § Ångerrätt gäller inte för avtal som

1. avser en tjänst som har fullgjorts, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till att tjänsten börjar utföras och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts

11. avser digitalt innehåll som levereras på något annat sätt än på ett fysiskt medium, om konsumenten uttryckligen har samtyckt till leverans på detta sätt och gått med på att det inte finns någon ångerrätt

Personuppgiftshantering

Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Billogram behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation och kundanalys. Genom att använda Billogram godkänner du vår användning av dina personuppgifter.

Oegentligheter på sajten

På Lägenhetsbyte.se gäller samma regler som överallt annars. Svarta pengar, olaga hot, diskriminering, trakasserier och kränkningar är strikt förbjudet och inte minst olagligt. Lägenhetsbyte Sverige AB förbehåller sig rätten att läsa alla konversationer på sajten, i syfte att stoppa t.ex. otillåten handel mellan bytare.

Kontakta vår kundtjänst om du upplever att du blivit utsatt för något av ovanstående.

Inkludera så mycket information du kan när du kontaktar oss. För att vi ska kunna agera är det viktigt att detta finns i skrift, skärmdump, via ett mail, sms eller meddelande-funktionen på sajten samt annonsnummer underlättar vår uppföljning av ärendet. Står ord mot ord är det dessvärre svårt att vidta åtgärder från vår sida.

Maila oss på info@lagenhetsbyte.se eller ring 08-22 00 90 om du har något att rapportera gällande detta eller om du vill ha mer information.

Bolagsinformation

Lägenhetsbyte Sverige AB. Kammakargatan 48, 111 60 Stockholm.
Orgnr: 556685-6018. e-post: info@lagenhetsbyte.se, tel: 08-22 00 90.