Ekerö

Ploglandsvägen 32 Radhus

 • Hyra 8 500 kr/mån
 • Storlek 3,5 rum / 80 m2
 • Våning Bottenvåning
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 658271
 • Faciliteter Balkong/terrass, Badkar
 • Beskrivning

  Är i en bytesprocess men innan den är klar fortsätter jag hålla koll här. HAR DU 60+ kvm med hyra under 8000kr i BROMMA (mellan Alvik o Ängby) el GRÖNDAL m balkong/uteplats är det intressant. Har tagit bort triangelbyten eftersom jag har flera direktbyten som väntar.

  Ska byta mitt fina gavelradhus med stor och grön hörntomt i alla väderstreck utom norrläge. Att köa sig till Ekerö Bostäders hyresradhus i området utifrån kommunen är i stort sett omöjligt. Det här är annonsen för dig som vill ut till ön men inte vill/kan köpa liknande hus härute.

  Jag har bytt lägenhet flera gånger inom Stockholm och kan säga att byta till mig huset här ute var det bästa jag gjort. Vi har trivts jätte bra och huset har gett oss så mycket möjligheter som en lägenhet saknar. Den stora tomten har varit toppen för oss alla, mig som gillar att påta, sambon som gillar att bygga, barn och hund som kan springa ut, in och runt hursomhelst.

  FAKTA
  Byggår 1992
  Boyta 77 kvm, 5 kvm klädkammare 4:e rum
  Biarea 4 kvm uteförråd
  Tomt ca 200 kvm
  Kallhyra med vattenburen värme från elpanna
  Tvättstuga i området
  Parkeringsplats kan övertas för 150kr/mån, kö till garageplats
  Tvättmaskin och torktumlare från 2018 kan köpas loss
  Diskmaskin lämnas kvar
  Direktbuss till Brommaplan , Slagstafärjan till söderort och SL båten från Tappström till Stockholm city via Essingen och Ekensberg.
  10 min gångavstånd till Coop Konsum Träkvista 09-22 , Lidl Brunna 08-20 och Cirkel K 07-24.
  Värden kräver en inkomst på tre ggr hyran men även bostadsbidrag, inkomst av kapital mm kan tillgodoräknas.

  BESKRIVNING
  Huset har en öppen planlösning med stora fönster och känns betydligt större än lägenheter i samma storlek. Rummen är ytrenoverade med en genomtänkt diskret färgsättning och ekgolv (parkett o laminat). Vardagsrummet har ett fint burspråk och altandörr ut mot baksidan av trädgården. Det stora sovrummet är mycket rymligt och här finns det plats för både 180 cm säng, bord och förvaring utan att rummet blir trångt. Det mindre sovrummet är perfekt som barnrum eller kontor.

  I köket finns det mycket förvaring, arbetsytor och plats för umgänge runt middagsbordet. Badrum har badkar, fönster o stor plats för tvätt/tork/förvaring. Klädkammaren användes som extra sovrum av tidigare hyresgäst och går lätt att göras om till det igen. Eftersom huset saknar trappor, höga trösklar och inte har trånga dörröppningar är det handikapp vänligt.

  Tomten är ca 200 kvm och omringas av ett trästaket från 2017. På framsida har vi en stor träaltan delvis under tak med spaljé (2018) och som är vårt uterum alla årstider. Baksidan vetter mot en förskola med äppelträd på gården och tomten är väl avgränsad mot övriga grannar. Här blommar vår vackra syren och vi plockar vinbär från egna buskar. Nyponen och rönnbären i dungen utanför gör vi saft respektive gelé av på hösten.

  Här ute hälsar alla på alla och man känner sig direkt välkommen. Vi har goda och goa grannar i en härlig mix av åldrar. Mycket barnvänligt med flera förskolor och lekplatser i närområdet. De första områdena längs Älvnäsvägen är likadana hus fast bostadsrätter och sen kommer våra gårdar med hyresrätter. Därefter kommer skogen med väg ner till Busviken som är "vår" badplats. På andra sidan Älvnäsvägen finns ett stort naturområde som har varit plantskola och aldrig kommer bebyggas.

  Ekerö är en liten kommun med lättillgängliga myndigheter, vård och samhällsservice. Med den påbörjade utbyggnaden av Ekerövägen och förbifart Stockholm vid Lovön kommer även biltrafiken i rusningstid fungera bra och Ekerö kommer vara ännu mera attraktivt att bo på. Om det inte vore av familjeskäl skulle jag aldrig flytta.

  Triangelbyten är endast intressant om alla är 100% intresserade och vet att deras värdar godkänner trepartsbyten. Av andras erfarenhet har jag lärt mig att alla dessa trianglar på akten är till 99% orealistiska.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Om fastigheten

 • Hyresvärd Ekerö Bostäder
 • Bredband Övrigt/Annat
 • Övrigt Bildad BRF

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 2 rum / 60 m2
 • Max hyra 8 000 kr
 • Krav Balkong
 • Övriga preferenser Badkar, Öppen spis/kakelugn
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala, Hammarby / Årsta / Enskede Gård / Sjöstad, Hägersten, östra, Bromma, södra/östra, Bromma, norra/västra, Sundbyberg, innerstad, Ekerö / Drottningholm

Alternativt önskemål

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 3 rum / 65 m2
 • Max hyra 8 000 kr
 • Krav Balkong
 • Övriga preferenser Badkar, Öppen spis/kakelugn
 • Områden
  Stockholm

  Norra Skärgården, Södra Skärgården / Sydöstra Värmdö, Värmdö, Solna, innerstad/norra/östra, Nynäshamn, Solna, innerstad/södra, Sundbyberg, innerstad

  Södermanland

  Mariefred, Sörmland, Katrineholm, Trosa

Antal annonsbesökare: 6 751
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Uttran
5400 kr/mån
2 rum, 58 m², 2 tr
Skärholmen
6374 kr/mån
2 rum, 66 m², 5 tr
Länsmansgården, Göteborg
5700 kr/mån
2 rum, 62 m², 3 tr
Hägersten
9500 kr/mån
2 rum, 50 m², 2 tr
Vill du synas här?