Gamla stan, Stockholm

Stora Nygatan 9

 • Hyra 3 750 kr/mån
 • Storlek 1 rum / 28 m2
 • Våning 2 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 667059
 • Faciliteter Öppen spis/kakelugn
 • Beskrivning

  Vi söker byte till vår genuina lägenhet med attraktivt läge i hjärtat av Stockholm, Gamla stan. Här har man närhet till det mesta Stockholm har att erbjuda, närområdet är som ett extra vardagsrum. Granne med slott och Riksdag, promenadavstånd till City, Söder, mängder av museum och nere vid Skeppsbron några minuter bort går SL-båten över till Djurgården och Gröna Lund men även skärgårdsbåtar gör stopp här för av- och påstigning. Området är fullt av mysiga frukostställen, caféer och restauranger. Tunnelbanan ligger 3 min gångväg från lägenheten och täcker alla linjer med frekvent trafik utom den blå.

  Huset är byggt under 1500-talet, strax efter Stockholms blodbad och är blåvärderat enligt Stockholms stadsmuseums kulturhistoriska klassificering. Detta innebär att fastigheten har ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde. Huskroppen ligger mellan Ignatiigränd och Göran Hälsinges gränd, sträcker sig på längden mellan Västerlånggatan och Stora Nygatan. Man har kunnat följa husets ägare och boende tillbaka till 1651 genom den obligatoriska brandförsäkringen och andra skrifter, en sammanställning som hyresvärden tillhandahåller hyresgäst.
  I porten finns endast tre lägenheter och grannsämjan är synnerligen god, de är båda toppen.

  Kök och badrum är renoverade 2019 samt vägg och tak målade i kök och sovrum. Kakelugnen är från 1700-talet och snickerierna från 1800-talet. Stora Nygatan är en bred gata vilket är en fördel i stadsdelen. Dels kan man köra bil fram till porten men gatan ger även ett bra ljusinsläpp. Kontor ligger åt de håll som fönster vätter mot.

  Vind- och källarförråd ingår. Tvättstuga, cykelförråd, soprum och grovsoprum finns på Ignatiigränd, runt hörnet på huset.
  Drygt 2000 är idag mantalsskrivna i Gamla stan men väldigt många fler arbetar här. Vi har hittills aldrig misslyckats med att hitta en parkering. Boendeparkeringen gäller i hela stan, zon 2 + 3 om man är skriven här.

  Hyresvärd är Stadsholmen som förvaltar dessa kulturskatter. De är måna om att husen mår bra och fastighetsskötaren Peter är skicklig, trevlig och hjälpsam.

  Vi stortrivs här bland gränder och kultur men pga halva familjens oväntade, tidiga hemflytt från utlandet bor vi för litet. Vårt drömbyte vore en 4a i Gamla stan men kan även tänka oss City, Östermalm, Söder eller Kungsholmen. Kan pga vår bostadssituation även tänka oss en mindre lägenhet om objektet är rätt. Vi ser dock ett byte inom snar framtid och håller tummarna för en snabb process då nuvarande situation är ohållbar.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 2 rum / 40 m2
 • Max hyra 23 000 kr
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, centrala, Lidingö

Antal annonsbesökare: 7 464
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Flogsta, Uppsala
8003 kr/mån
3 rum, 97 m², 2 tr
Lidingö
9000 kr/mån
2 rum, 55 m², BV
Farsta
7000 kr/mån
3 rum, 80 m², 4 tr
Annedal, Göteborg
9600 kr/mån
2 rum, 64 m², 4 tr
Vill du synas här?