Malmö, Skåne län

Södra Skolgatan 31

1 mot 1

3 rum ∙ 72 kvm ∙ Vån 8

7 708 kr/mån

Annonsnummer: 680264

Balkong
Hiss
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Contentus

Ljus hörnlägenhet med vidunderlig utsikt över Malmö, centralt belägen mittemellan Triangeln och Möllevångstorget. Här bor man mitt i stadens puls, men kan samtidigt njuta av lugnet och tystnaden uppe på åttonde våningen. En sådan här utsikt över Malmös takåsar är ganska unik, med tanke på att de flesta andra hus i centrum bara har 5-6 våningar. När jag flyttade in kändes det som att bo bland molnen! Jag har stormtrivts här men av familjeskäl söker jag nu en bostad i centrala Göteborg.

Lägenheten har tre rum och kök, stora fönster i tre väderstreck som släpper in mycket ljus samt en rymlig balkong. Från balkongen har man en svindlande vacker vy över staden - här ser man Johanneskyrkan, Kronprinsen, Turning Torso samt vid klart väder en glimt av Öresundsbron. Solen når balkongen efter lunch och stannar till solnedgången (västerläge). Samtliga rum har vita väggar samt parkettgolv (vardagsrum), klinkers (badrum) eller ljus plastmatta (övriga rum). Badrummet är halvkaklat med badkar. Det är gott om förvaringsmöjligheter i hallen med både klädkammare och sex garderober. Många originaldetaljer är bevarade från 60-talet, såsom köksluckor och skåp. Nya fönster, balkongdörr samt balkongfront installerades dock 2017.

Fastigheten byggdes 1966 och ligger på en lugn återvändsgata utan någon större biltrafik. Tyst trots det centrala läget, alltså! Hiss finns upp till lägenheten, som ligger på åttonde våningen (av nio). Inga trappsteg mellan entrédörr och hiss, vilket innebär att man lätt kan rulla sin väska/barnvagn ända upp i lägenheten. Tillgång till öppet fibernät. Tvättstuga finns i källaren; där finns även källarförråd, cykelförvaring, garage och källsortering. Vänliga och lugna grannar samt hjälpsam hyresvärd som har sitt kontor i samma trappuppgång.

Lägenheten ligger i Malmös hjärta, där Rådmansvången möter Möllevången. Här bor man med omedelbar närhet till myllrande folkliv, kultur och nöjen såväl som utmärkta kommunikationer. På några minuters promenad når man Triangelns tågstation, med direktförbindelser mot Köpenhamn, Göteborg och Kalmar. Här ligger också Triangelns nya köpcenter med ett stort utbud av butiker, samt Malmö konsthall. Åt andra hållet ligger Möllevångstorget med sin livliga torghandel och oändliga restaurangutbud, liksom kulturhuset Mazetti och Panora-biografen. Även barnvänliga Folkets Park och den lite större Pildammsparken ligger inom gångavstånd.

Hyra för 2022 är 7708 kr. Observera att det kommer ske en hyreshöjning på 334 kr (utöver de "vanliga" hyreshöjningarna som alla lägenheter har). Höjningen kommer dock trappas in gradvis under flera år, och lägenheten innehar alltså i nuläget s.k hyresrabatt. Utan rabatten hade hyran legat på 7957 kr (+85 kr för kabel-tv). Anledning till höjningen är att hyran varit ovanligt låg hittills, och man vill justera den mot liknande lägenheter i området. Enligt min mening är det dock fortfarande en mycket rimlig hyra för en sådan här lägenhet!

Jag älskar den här lägenheten och skulle aldrig byta bort den om det inte vore för att jag önskar flytta tillbaka till Göteborg. För tolv år sedan bytte jag till mig den här lägenheten mot en tvåa i Linnéstaden i centrala Göteborg - och jag söker nu något liknande. Stort plus för fin utsikt :)

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
411, Nordstaden / Vasastaden / Johanneberg
412, Örgryte / Johanneberg
413, Linnéstaden / Annedal / Guldheden / Masthugge
414, Majorna / Högsbo / Linnéstaden
430, Asperö, Brännö, Donsö, Köpstadsö, Styrsö, Vrå
Stadsdelar
Lindholmen, Göteborg
I området
Restauranger
The More Hotel Mazetti
Norra Skolgatan 24
Plockepinn
Bergsgatan 29
Skolor och barnomsorg
Barnens Hus Öppna Förskola
Möllevångsgatan 24
Föräldrakooperativet Kråkan
Södra Skolgatan 41
Affärer
Skåne Kött i Malmö AB
Möllevångsgatan 29
Alzahara Livs
Bergsgatan 26
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 16 timmar

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis