Möllevången, Malmö

Södra Skolgatan 31

 • Hyra 7 253 kr/mån
 • Storlek 3 rum / 72 m2
 • Våning 8 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 680264
 • Faciliteter Balkong/terrass, Hiss, Badkar
 • Beskrivning

  Hej!

  Jag har en ljus hörnlägenhet med vidunderlig utsikt över Malmö, centralt belägen mittemellan Triangeln och Möllevångstorget. Här bor man mitt i stadens puls, men kan samtidigt njuta av lugnet uppe på åttonde våningen. En sådan här utsikt över Malmös takåsar är ganska unik, med tanke på att de flesta andra hus i centrum bara har 5-6 våningar. När jag flyttade in kändes det som att bo bland molnen! Jag har stormtrivts här men av familjeskäl söker jag nu en bostad i centrala Göteborg.

  Fastigheten byggdes 1966 och ligger på en återvändsgata utan någon större biltrafik. Hiss finns upp till lägenheten, som ligger på åttonde våningen (av nio). Lägenheten har tre rum och kök, stora fönster i tre väderstreck som släpper in mycket ljus samt en rymlig balkong. Från balkongen har man en svindlande vacker vy över staden - här ser man Johanneskyrkan, Kronprinsen, Turning Torso samt vid klart väder en glimt av Öresundsbron. Solen når balkongen på eftermiddagen och stannar till solnedgången. Samtliga rum har vita väggar samt parkettgolv (vardagsrum) eller ljus plastmatta. Badrummet är halvkaklat med badkar. Det är gott om förvaringsmöjligheter i hallen med både klädkammare och sex garderober. Många originaldetaljer är bevarade från 60-talet, såsom köksluckor och skåp. Nya fönster och balkongfront installerades dock 2017. Tvättstuga med nya maskiner finns i källaren; där finns även källarförråd, cykelförvaring och källsortering. Bra grannar och hjälpsam hyresvärd som har sitt kontor i samma trappuppgång.

  Lägenheten ligger i Malmös hjärta - mitt bland myllrande folkliv, nöjesutbud och kommunikationer. På några minuters promenad når man Triangelns tågstation, med direktförbindelser mot Köpenhamn, Göteborg och Kalmar. Här ligger också Triangelns nya köpcenter med ett stort utbud av butiker, samt Malmö konsthall. Åt andra hållet ligger Möllevångstorget med sin livliga torghandel och oändliga restaurangutbud, liksom kulturhuset Mazetti och Panora-biografen. Även barnvänliga Folkets Park och den lite större Pildammsparken ligger inom gångavstånd.

  Den relativt låga hyran beror på att lägenheten innehar så kallad "hyresrabatt" på ca 500 kr. Rabatten kommer gradvis att fasas ut under den närmaste femårsperioden för att justera hyran till samma nivå som för motsvarande lägenheter i området. Utan hyresrabatten hade hyran för lägenheten legat på 7751 kr. Detaljerade uppgifter kan fås vid intresse!

  Jag är mycket fäst vid lägenheten och skulle aldrig byta bort den om det inte vore för att jag önskar flytta tillbaka till Göteborg. För tio år sedan bytte jag till mig den här lägenheten mot en tvåa i Haga församling i centrala Göteborg - och jag söker nu något liknande.

  Hoppas vi hörs! /Elin

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Om fastigheten

 • Hyresvärd Contentus

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 1 rum / 10 m2
 • Max hyra 8 000 kr
 • Områden
  Västra Götaland (Göteborg)

  Öckerö, Högsby / Berga, Nordstaden / Vasastaden / Johanneberg, Örgryte / Johanneberg / Lorensberg, Linnéstaden / Guldheden / Masthugget, Majorna / Högsbo / Linnéstaden, Hisingen / Kyrkbyn / Eriksberg, Asperö, Brännö, Donsö, Köpstadsö, Styrsö, Vrångö

Antal annonsbesökare: 5 466
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Johanneberg, Göteborg
8500 kr/mån
2 rum, 55 m², 3 tr
Södermalm, Stockholm
6500 kr/mån
2 rum, 60 m², 2 tr
Södermalm, Stockholm
8500 kr/mån
2,5 rum, 62 m², 1 tr
Bandhagen
6485 kr/mån
3 rum, 68 m², 5 tr
Vill du synas här?