Hässelby

Enspännargatan 21

 • Hyra 3 247 kr/mån
 • Storlek 1 rum / 21 m2
 • Våning Bottenvåning
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 696868
 • Faciliteter Balkong/terrass
 • Beskrivning

  Nätt etta som upplevs betydligt större och luftigare tack vare sin stora balkong. Beläget en halv trappa ned i suterräng ger det en utsikt mot grönskande träd och en mindre park bakom löven - så väl utifrån som inifrån framträder det som en lägenhet på andra våningen, utan någon insyn! Eftersom lägenhetshuset dessutom är byggt på en upphöjning får det en extra skjuts uppåt - en skymtar till och med lägenhetens putsgula 50-tals-länga från tunnelbaneperrongen.

  Själva lägenheten är smidigt planerad i all sin enkelhet och har, som synes, både ekparkett som helkaklat badrum med handdukstork. Kokvrån har fått tjänstgöra med bravur i allsköns storkok under åren, dess ringa storlek till trots. Söderläget och de stora fönstren medför därtill att lägenheten blir osedvanligt ljus för sina kvm (samtliga bilder, förutom badrum, är tagna med endast förmiddags-sol som ljuskälla). Även om jag personligen inte nyttjar balkongen (ca 1.4x2.5, ~3.5kvm utöver de övriga) så fasligt mycket ger blotta möjligheten till den att lägenheten i stort blir mer trivsam; balkongen tillsammans med ljuset gör det rentav möjligt att spendera heldagar inom lägenhetens väggar utan att, som många andra kompakta boenden, få en krypande instängd känsla. Lägenheten är för övrigt rök- och djurfri.

  En hurtig dag hinner du till tunnelbanan inom ett par minuter, annars kommer du så väl till Hässelby gårds centrum som station inom fem i lugn promenadtakt. Väl där finns så väl systemet, matställen och fik som matbutiker och torghandlare i plural; beger du dig i stället tio minuters gång mot Vinsta finns dessutom än större mataffärer likt Stora Coop (fd. Coop Forum), Willys tillsammans med grossister samt nischade charkuterier och förvånansvärt bra second hand med rimliga priser. Ytterligare en promenad bort, eller totalt två stationer, finner du dessutom det klassiska funkis tillika 50-tals ABC-projektet Vällingby centrum med allsköns butiker och kulturinstitutioner.

  Har bott här de senaste åren och trivs väl bland mina smått osynliga grannar och tillmötesgående hyresvärd. Tvättstuga finns för övrigt gånger två á två maskiner vardera med generösa tider (för den som vill är det dessutom möjligt att koppla in en tvättmaskin i badrummet). Källarförråd och säkerhetsdörr ingår även med själva lägenheten.

  Här kan även nämnas att jag uppskattar området och lägenheten men letar mig till söderort för vänner och familj. Inte minst har bästa vännen fått barn - en lägenhet beläget kring Högdalen/Rågsved vore perfekt som kommande och ambulerande barnvakt! Andra områden kan så klart också vara av intresse - särskilt om det tar mig närmare söderort - så tveka inte att höra av er i så fall. I övrigt är det bara att hojta till om något undras, hej!

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 1 rum / 15 m2
 • Max hyra 6 000 kr
 • Områden
  Stockholm

  Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala, Hammarby / Årsta / Enskede Gård / Sjöstad, Johanneshov / Enskededalen, Enskede, Farsta, Bandhagen / Högdalen, Älvsjö, Hägersten, östra, Skärholmen, Bagarmossen / Skarpnäck / Sköndal, Hägersten, västra

Antal annonsbesökare: 1 194
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Bandhagen
6700 kr/mån
2 rum, 64 m², 1 tr
Vaxholm
7999 kr/mån
2 rum, 55 m², 1 tr
Lindholmen, Göteborg
5001 kr/mån
1 rum, 38 m², 3 tr
Kinna
8500 kr/mån
5 rum, 102 m², BV
Vill du synas här?