Gamla stan, Stockholm

Prästgatan 58

 • Hyra 4 300 kr/mån
 • Storlek 2 rum / 40 m2
 • Våning 3 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 697713
 • Faciliteter Badkar
 • Beskrivning

  Unik yteffektiv mini-2:a som är inredd som en 2,5:a då jag har delat av sovrummet till arbetsrum + sovalkov. Eget våningsplan med totalt 7 stora fönster så jag har inga grannar. Kök och vardagsrumsdelen vetter mot Västerlånggatan på 2 tr ovanför en affär i BV och affärens kontor/lager på 1 tr. Porten är på baksidan på Prästgatan som ligger mycket högre upp så från den sidan behöver man endast gå en trappa upp (ingen hiss).

  Unik liten fastighet då jag är den enda privatboende i huset. Förutom butiken med sitt kontor jag nämnde ovan ligger endast en företagslägenhet ovanför mig.

  OBS! Lägenheten är en 2:a på kontraktet men den ursprungliga väggen som delar av sovrum med vardagsrum är borttagen av värden. Men jag har delat av till en 2:a igen genom att montera fast en lång garderobsvägg där. På så vis har jag gjort sovrummet lite större (och vardagsrummet lite mindre) så att jag får plats med både en sovalkov plus ett litet arbetsrum med fönster. Detta kan jag återställa om så önskas.
  Jag har också lyft av dörren mellan köket/vardagsrummet men den kan sättas tillbaka igen.
  Trägolven gick inte att slipa så de är målade vita av fackman.

  KÖK: Två fönster, plats för stort bord för 6-7 personer. Liten inbyggd diskmaskin som tillhör lägenheten.
  VARDAGSRUM: Mindre vardagsrum men jag får plats med en hörnsoffa mm och rummet har tre fönster i vinkel så det känns större: Två fönster mot Västerlånggatan och ett mot Tyska Brinken.
  SOVRUM: Sovalkov inbyggd med lösa garderober.
  ARBETSRUM: Bakom sovalkoven ligger arbetsrummet med fönster ut mot Tyska Brinken.
  BADRUM: Litet men med allt man behöver med enda fönstret mot Prästgatan (utan insyn). Ett sittbadkar och en toppmatad tvättmaskin.

  Värden har uppgraderat utan hyreshöjningar:
  2019 (november):
  Ny blandare och kopplingar till handfat i badrum. (ej laddat upp ny bild än)
  Ny köksfläkt.

  2018:
  Ny tvättmaskin (tillhör lägenheten). Om något blir fel med tvättmaskinen eller diskmaskinen står alltså värden för reparation eller ny maskin.

  2016:
  Nya element under varje fönster. Eftersom det är en mindre bostadsyta behöver jag dock bara använda ett element per rum.

  Lägenheten är enligt förvaltaren uppmätt med lasermätare till 40 kvm men på kontraktet står det fortfarande 38 kvm (vilket innebär att man betalar mindre kvm-hyra).
  Fastigheten ägs av Suehpro 6 AB och all drift sköts av en seriös fastighetsförvaltare Nordic PM, som hyresgäster kan kontakta dygnet runt och man kan även felanmäla via deras hemsida.

  Att bo i Gamla Stan är som att bo i en liten småstad utan trafik. Jag stortrivs men jobbar mycket hemifrån och samarbetar med andra så jag söker en större bostad där jag kan ha ett separat arbetsrum/ kontor eller gärna en uthyrningsdel som kan användas som kontor.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 3 rum / 65 m2
 • Max hyra 14 000 kr
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala

Antal annonsbesökare: 4 360
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Hägersten
5444 kr/mån
2 rum, 60 m², 1 tr
Huddinge
4700 kr/mån
1 rum, 28 m², 6 tr
Grödinge
6800 kr/mån
5 rum, 135 m², 1 tr
Sollentuna
3627 kr/mån
1 rum, 42 m², BV
Vill du synas här?