Östermalm, Stockholm

Ruddammsvägen 35 B

 • Hyra 10 000 kr/mån
 • Storlek 3 rum / 75 m2
 • Våning 4 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 698305
 • Faciliteter Balkong/terrass, Hiss, Badkar
 • Beskrivning

  Området Ruddammen ligger som en dold oas precis ovanför Valhallavägen och Birger Jarlsgatan, vid Roslagstull. Området har en egen park och är ett enda stort vackert grönområde, utan genomfartstrafik. Vi bor bara minuter bort från ”stadens puls” (med fem minuters promenad till tunnelbanan och röda linjen, hållplats tekniska högskolan, som i sin tur tar tre minuter till Östermalmstorg), men samtidigt är det lika lugnt som om det låg utanför stan. Det finns ett gäng förskolor i området (samtliga max fem minuters promenad från lägenheten) och många barnfamiljer bor här. Ruddammen är ett mycket trevligt område som känns familjärt och tryggt, där barnen kan vara ute och leka och där man hejar på grannarna. Lill-Jansskogen och vackra djurgården ligger precis bakom huset, så du är ute i skogen eller motionsspåret på ett par minuter. Närhet till flera matbutiker, restauranger och fik nere på Valhallavägen, Birger Jarlsgatan och Odengatan.

  Vår lägenhet är en välplanerad, ljus trea på 75 kvadratmeter i nyfunkis-stil. Exakt hyra är 10 276 kr i månaden. Hyresvärden är Olov Lindgren AB.

  Lägenheten ligger på våning 4 av fem i ett lugnt hus med trevliga och hjälpsamma grannar. Stor hiss finns. Stort källarförråd hör till lägenheten samt att det finns tre rejäla tvättstugor där det är lätt att få tid (det finns dock också indraget för egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet). Sopnedkast för hushållssopor på varje våningsplan + sopsortering i källaren. Säkerhetsdörr. Garage finns i källaren där vi har garageplats.

  Hall:
  Från trapphuset kommer du in i en stor hall med rejält med förvaring; två hela garderobsväggar inklusive platsbyggda överskåp. Nytt golv (linoleum, grått) 2017.
  - Från hallen kommer du därefter in i badrummet, vardagsrummet, sovrum 1 samt köket.
  Sovrum 2 ligger innanför köket.

  Badrum:
  Badrummet är helkaklat och har plats för tvättmaskin om så önskas. Badkar finns.

  Vardagsrum:
  Vardagsrummet är ommålat 2017 i en ljusgrå kulör. Parkettgolv. Fönster mot innergård/parkområde.

  Sovrum 1:
  Sovrummet som nås direkt från hallen är nymålat (2019) i midnattsblått. Parkettgolv. Milsvid utsikt.

  Kök:
  Köket är målat i stockholmsvitt och har nyligen omlackade skåpsluckor (2018). Nytt linoleumgolv (samma som i hallen) lades 2017. Ny spis och spisfläkt 2019. Stor balkong med utgång från köket, mot innergård/parkområde. Obs: sedan fotona togs har en ny vit sparksockel satts in i köket (vilket innebär att den trä-färgade delen/listen nedanför skåpluckorna, närmast golvet, numer är vit istället).

  Sovrum 2:
  Ligger innanför köket. Nymålade väggar i kulören ”milkshake” (2019). Parkettgolv. Fönster mot innergård/parkområde.

  (Obs: bilden på gatuvyn är inte en bild av vår fastighet; vårt hus är grått och ligger precis bakom det röda tegelhuset.)

  Kommunikationer: Röda linjens tunnelbana är 5 minuters promenad bort (hållplats tekniska högskolan) och tar dig till Östermalmstorg på tre minuter, och till T-centralen på fem. Östra station (Roslagsbanan) ligger också bara minuter bort. Buss 61 stannar nedanför huset och tar 7 minuter till Odenplan. Buss 4 (och fler busslinjer) stannar nere på Valhallavägen/Odengatan.

  **Notera: Vi är intresserade av en lägenhet där innehavaren söker en trea på Södermalm eller i Vasastan (på minst 60 m2 + balkong är ett krav). Därmed finns alltså ett möjligt triangelbyte! Skriv gärna till mig ifall du har en lägenhet som matchar dessa önskemål, och du själv är intresserad av vår lägenhet. :) **

  Vi älskar vår lägenhet och området och har inte bråttom att flytta, men kommer på
  sikt att behöva större och/eller fler rum. Vi är seriösa här på sidan och slösar inte på andras tid genom att markera grönt om vi inte är genuint intresserade, och hoppas att ni som markerar intresse på vår lägenhet resonerar likadant. Tack!

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 1 rum / 65 m2
 • Max hyra 20 000 kr
 • Områden
  Stockholm

  Bergshamra / Väddö / Björkö, Norra Skärgården, Södra Skärgården / Sydöstra Värmdö, Universitetet / Ekhagen, Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala, Hammarby / Årsta / Enskede Gård / Sjöstad, Johanneshov / Enskededalen, Enskede, Älvsjö, Saltsjö / Nacka / Hammarby, Saltsjö-Boo, Saltsjöbaden, Gustavsberg, Värmdö, Ekerö / Drottningholm, Stenhamra, Danderyd, Täby, innerstad/södra/östra

Alternativt önskemål

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 2,5 rum / 60 m2
 • Max hyra 10 000 kr
 • Krav Balkong
 • Områden
  Stockholm

  Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala

Antal annonsbesökare: 1 794
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Centrum, Uppsala
7675 kr/mån
2 rum, 67 m², 3 tr
Lundby, Göteborg
6350 kr/mån
2 rum, 58 m², 1 tr
Kvarngärdet, Uppsala
7400 kr/mån
2 rum, 32 m², 3 tr
Tyresö
10621 kr/mån
3 rum, 83 m², 4 tr
Vill du synas här?