Östermalm, Stockholm

Ruddammsvägen 35 B

 • Hyra 10 000 kr/mån
 • Storlek 3 rum / 75 m2
 • Våning 4 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 698305
 • Faciliteter Balkong/terrass, Hiss, Badkar
 • Beskrivning

  Området Ruddammen ligger som en dold oas precis ovanför Valhallavägen och Birger Jarlsgatan, vid Roslagstull. Området har en egen park och är ett enda stort grönområde, utan genomfartstrafik. Vi bor bara minuter bort från ”stadens puls” (med fem minuters promenad till tunnelbanan och röda linjen, hållplats tekniska högskolan, som i sin tur tar tre minuter till Östermalmstorg), men samtidigt är det lika lugnt som om det låg utanför stan. Det finns ett gäng förskolor i området (samtliga två, tre minuters promenad från lägenheten) och många barnfamiljer bor här. Ruddammen är ett familjärt och tryggt område där barnen kan vara ute och leka och där alla hejar på varandra. Lill-Jansskogen och vackra Djurgården ligger precis bakom huset, så du är ute i skogen eller motionsspåret på ett par minuter. Närhet till flera matbutiker, restauranger, barer och fik nere på Valhallavägen, Birger Jarlsgatan och Odengatan.

  Vår lägenhet är en välplanerad, ljus trea på 75 kvadratmeter i nyfunkis-stil. Exakt hyra är 10 276 kr i månaden. Hyresvärd är Olov Lindgren AB som vi upplever som seriösa och mycket tillmötesgående.

  Lägenheten ligger på våning 4 (av 5) i ett lugnt, välskött hus med trevliga och hjälpsamma grannar. Lägenheten har säkerhetsdörr. Endast en lägenhet till finns på vårt våningsplan. Stor hiss. Stort (uppvärmt) källarförråd. Det finns tre rejäla tvättstugor där det är lätt att få tid (det finns dock också indraget för egen tvättmaskin och torktumlare i badrummet). Sopnedkast för hushållssopor på varje våningsplan + sopsortering i enskilt rum på bottenplan. Garage finns i huset och nås direkt med hiss, samt att det finns cykelrum och barnvagnsrum. Fastighetsskötaren finns tillgänglig på sitt kontor på bottenvåningen. Möjlighet att kostnadsfritt boka fin gemensamhetslokal för kalas, fester etc. Flera fina lekplatser finns i området.

  Hall:
  Från trapphuset kommer du in i en stor hall med rejält med förvaring; två hela garderobsväggar inklusive platsbyggda (av snickare) överskåp. Nytt golv (linoleum, grått) 2017.
  - Från hallen kommer du in i vardagsrummet, sovrum 1, badrummet samt köket.
  Sovrum 2 i sin tur, ligger innanför köket.

  Vardagsrum:
  Vardagsrummet är ommålat 2017 i en ljusgrå kulör. Parkettgolv. Flera stora fönster mot öppen innergård/parkområde.

  Sovrum 1:
  Sovrummet som nås direkt från hallen är nymålat (2019) i midnattsblått. Parkettgolv. Milsvid utsikt.

  Kök:
  Köket är målat i stockholmsvitt och har gråa, nyligen omlackade skåpsluckor (2018). Nytt linoleumgolv (samma som i hallen) lades 2017. Ny spis och spisfläkt 2019. Indraget för diskmaskin. Stor balkong med utgång från köket, mot öppen innergård/parkområde. Obs: sedan fotona togs har en ny vit sparksockel satts in i köket (vilket innebär att den trä-färgade delen/listen nedanför skåpluckorna, närmast golvet, numer är vit istället).

  Sovrum 2:
  Ligger innanför köket. Nymålade väggar i den rosa kulören ”milkshake” (2019). Parkettgolv. Fönster mot öppen innergård/parkområde.

  Badrum:
  Badrummet är helkaklat och har plats för tvättmaskin om så önskas. Badkar finns.

  (Obs: bilden på gatuvyn är inte en bild av vår fastighet; vårt hus är grått och ligger precis bakom det röda tegelhuset.)

  Kommunikationer: Röda linjens tunnelbana är 5 minuters promenad bort (hållplats tekniska högskolan) och tar dig till Östermalmstorg på tre minuter, och till T-centralen på fem. Östra station (Roslagsbanan) ligger också bara minuter bort. Buss 61 stannar nedanför huset och tar 7 minuter till Odenplan. Buss 4 (och fler busslinjer) stannar nere på Valhallavägen/Odengatan.

  Vi älskar vår lägenhet och området och har inte bråttom att flytta, men kommer på
  sikt att behöva större och/eller fler rum. Vi är seriösa här på sidan och slösar inte på andras tid genom att markera grönt om vi inte är genuint intresserade, och hoppas att ni som markerar intresse på vår lägenhet resonerar likadant. Tack!

  **Notera: Det finns två specifika lägenheter vi är intresserade av:
  1) I det första fallet söker lägenhetsinnehavaren en trea på Södermalm eller i Vasastan (på minst 60 m2 + balkong är ett krav).
  2) I det andra fallet är det ett par som söker boende på Gärdet, Östermalm eller i Norra Djurgårdsstaden. I det fallet spelar hyran mindre roll, men de behöver minst tre rum.
  - I och med dessa två lägenheter finns alltså två möjliga (för oss högintressanta) triangelbyten. Skriv gärna till mig ifall du har en lägenhet som matchar något av dessa två önskemål, och du själv är intresserad av vår lägenhet. :) **

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 1 rum / 70 m2
 • Max hyra 30 000 kr
 • Områden
  Stockholm

  Universitetet / Ekhagen, Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala, Enskede, Saltsjö-Boo, Solna, innerstad/norra/östra, Solna, norra, Solna, innerstad/södra, Danderyd

Alternativt önskemål

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 3 rum / 60 m2
 • Max hyra 10 000 kr
 • Krav Balkong
 • Områden
  Stockholm

  Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala

Antal annonsbesökare: 5 198
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Kvillebäcken, Göteborg
7500 kr/mån
1 rum, 40 m², 4 tr
Östermalm, Stockholm
4400 kr/mån
1 rum, 25 m², 2 tr
Kviberg, Göteborg
12000 kr/mån
3 rum, 75 m², 3 tr
Eriksberg, Göteborg
12400 kr/mån
4 rum, 101 m², 5 tr
Vill du synas här?