Strängnäs

Gyllenhjelmsgatan 11

 • Hyra 12 174 kr/mån
 • Storlek 5 rum / 129 m2
 • Våning 2 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 761018
 • Faciliteter Balkong/terrass, Badkar, Öppen spis/kakelugn
 • Beskrivning

  Bilder kommer inom kort (har problem med uppladdningen)
  Fantastiskt ljus, fin och stor lägenhet med kakelugnar byggt 1907 belägen på Sveriges vackraste gata enligt författaren Bo Setterlind. En kullerstensgata kantad med gamla trähus från 1600-talet, vilken leder upp till Strängnäs domkyrka. Ligger centralt mitt i den gamla delen av Strängnäs. Gångavstånd (6min) till Mälartåget som tar 50 min till Stockholm city, dit många arbetspendlar (så även jag). 1 minut till busstationen. Vackra parker, gångstråk, hamnen, väderkvarnen, bagerier, bio, affärer och restauranger på någon minut utanför dörren.
  Stor bred jugendtrappa leder upp till lägenheten, totalt 6 lägenheter i trapphuset. Lägenheten har 10 stora fönster i tre väderstreck med fin insynsskyddad utsikt bl a mot Domkyrkan. Den har ingång från 2 håll, därför har den 2 hallar. Stora rum med högt i tak, takrosetter, kakelugn, spegeldörrar, dubbla spegeldörrar. Den har 2 badrum, det ena med badkar, TM/TT och det andra med dusch. 2 riktigt stora sovrum med höga fönster i två väderstreck, ena har utgång till balkong. Stort vardagsrum med dubbla spegeldörrar och kakelugn (fungerar ej). Det finns ett mellanrum mellan vardagsrum och kök (ej dörr), så det passar bra som hemmakontor eller förvaring (tidigare serveringsgång). Rymligt kök med äldre skåp, spis och kyl (lite slitet). Från köket når man "den andra delen av lägenheten" som har egen ingång med ett litet rum (får plats med 140 säng) och en liten hall (har ev varit pigkammare/tjänstebostad).
  Parkering finns på gården om man önskar, annars är det oftast ledigt på gatan. Utanför lägenheten har vi även en liten inhägnad gård med gräsmatta med plats för grill, utemöbler, studsmatta och päronträd.
  Skola och dagis: finns flera inom gångavstånd, både kommunala och privata. Skola från 0-9, samt gymnasium.
  Strängnäs stad är en av Sveriges äldsta städer och här finns mycket historia att ta del av för den som är intresserad. Gustav Vasa kröntes till kung här i Domkyrkan den 6 juni 1523. Denna tätort med ca 35 000 invånare är belägen mellan Södertälje och Eskilstuna vid Mälarens södra stand. Du tar dig lätt till Stockholm via E20, eller med det helt nya Mälartåget som avgår från det nybyggda Resecentrum i staden. Bil/tåg till Stockholm tar 50 min. Många i Strängnäs arbetspendlar till Stockholm.
  I Strängnäs kommun finns många skolor från åk 0 till gymnasiet, både privata, kommunala och en Montessoriskola F-9. Den mest kända skolan är nog Europaskolan.
  Strängnäs ligger på Mälaren södra sida och sjön är alltid närvarande vart man går. En del av kommunen består av öar i Mälaren. Många fina vikar och badstränder finns både inne i staden och i närheten. Flera marinor/båthamnar i staden gör att du alltid har nära till båten om du har en. I Strängnäs finns även fina motionsspår i stadsskogen och längs vattnet. En stor fin hundpark ligger i fårhushagen, där man även kan strosa omkring bland får och planteringar (ser ut som Skansen).

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 3 rum / 70 m2
 • Max hyra 16 000 kr
 • Övriga preferenser Öppen spis/kakelugn
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala

  Södermanland

  Mariefred, Strängnäs

Antal annonsbesökare: 592
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Floda
6170 kr/mån
1 rum, 53 m², BV
Västerås
9800 kr/mån
3 rum, 63 m², 2 tr
Järfälla
6700 kr/mån
3 rum, 81 m², 1 tr
Norsborg
5030 kr/mån
2 rum, 62 m², BV
Vill du synas här?