Rud / Högsbo, Göteborg

Julianas Gård 6

 • Hyra 6 800 kr/mån
 • Storlek 2 rum / 60 m2
 • Våning 3 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 781274
 • Faciliteter Balkong/terrass, Hiss, Badkar
 • Beskrivning

  Är du ute efter en bostad med lite havsutsikt trots den inte ligger vid havet? Då har du hittat helt rätt. Läs vidare om detta fick dig att bli intresserad! Du kan väl inte missa detta....eller?!

  Hej och välkommen ”hem” till mig! (Upplagd 28 maj 2020. Uppdaterad 13 juni 2020)

  FAKTA;

  Lägenheten jag har att erbjuda ligger i lugna Högsbohöjd och nära till Frölunda Torg med sitt stora köpcentrum och dess utbud av många affärer flera caféer och restauranger. En knutpunkt för flertalet busslinjer och spårvagnslinjer. Därifrån kan du ta dig i princip vart du vill!
  Trivs bra här men redo för något nytt!

  BADRUM;

  Väldigt rymligt! Handdukstork och badkar samt tvättmaskin och torktumlare (tvättpelare) finns och det ingår i hyran. Installerades när jag flyttade in. Gemensam tvättstuga på bottenvåningen som jag dock aldrig använt mig av.

  SOVRUM;

  120 cm säng (kingsize). Två garderober som tillhör bostaden. Två extra garderober finns till förfogande nere i källarförrådet. Sovrummet har två ”enkeldörrar” mot det anslutande vardagsrummet som ”skjuts in i väggen” och därmed inte tar upp någon plats när de öppnas. Du kan gå in från ”två håll” !! (se bilder)

  HALL;

  Liten men en garderob finns samt en ”walk in closet”!! Rymlig trots storleken. Du kan ställa en byrå eller hylla med ena kortsidan mot garderobsdörren om du inte väljer att använda garderoben!

  VARDAGSRUM;

  Upptar drygt halva lägenhetens totala yta! ”Stora” kalas?! Inga problem. Bord för 6 pers, soffa / soffgrupp / tv-hörna och bokhyllor får du plats med helt utan problem och du har / får plats över.

  KÖK;

  L-format. Du får plats med ett köksbord för 3-4 personer. Ett klaffbord är fördelaktigt men det bör inte vara längre än 100 cm och bredare än 80 cm

  ÖVRIG INFO OM LÄGENHETEN;

  Lägenheten ligger på våningsplan 3 av 4 och hissen (liten) tar dig dit upp.

  Lägenheten har en balkong på dryga 1,8 m (bredd) * 1,5 m (djup) i söderläge med väldigt lite insyn då den till 2/3 inbyggd är i huset vilket är positivt. Blir lite mer ”privat” då. Sommartid har man sol från i alla fall kl 10 – kl 18. Men solens första strålar når balkongen vid kl 9 och försvinner runt husknuten vid kl 19. Rakt västerut ser du Fotö och sista biten av Fotöbron. Vid riktigt bra väder och när solen skiner från ”rätt håll” så ser du Fotö riktigt bra. Vem vill inte ha havsutsikt även om man inte bor precis vid havet. Balkongen når du från sovrummet!

  Lägenheten är på 58 kvm men angav 60 kvm för att du som söker en lgh på minst 60 kvm inte ska gå miste om denna lägenhet pga två futtiga kvadratmeter. Den känns större / rymligare än 58 kvadrat.

  Angav hyran 6800 kr för att inte missa något bra byte. Exakta hyran är 7118 kr (2020 års hyra som gäller från 1 juli 2020) men då ingår både tvättmaskin och torktumlare (tvättpelare) samt värme och vatten och lite havsutsikt :)

  KOLLEKTIVA FÖRBINDELSER;

  Vill du, från Högsbohöjd, ta dig till centrum kan du ta buss 16 som går mellan Högsbohöjd och Eketrägatan (Hållplats Fyrktorget utanför Hemköp Högsbo) Bussen avgår var 10.e minut vardagar från morgon till kväll (lite glesare helger och andra tider på dygnet) och du är inne vid Brunnsparken på dryga 20-25 minuter.

  Från Lantmilsgatan, en promenad på 8-10 minuter kan du ta spårvagn. Antingen 1:an (mot Östra Sjukhuset) eller 7:an (mot Bergsjön) till Brunnsparken på drygt 20 min eller 8:an mot Angered som enbart går via Korsvägen / Scandinavium och Ullevi. Från Axel Dahlströms torg, en promenad på 10-12 minuter, kan du även ta 2:an (mot Mölndal) till Brunnsparken. Spårvagnarna avgår ofta och då från läge A (Lantmilsgatan) och läge A (Axel Dahlströms torg om det gäller 2:an mot Mölndal)

  Vid vardera ände av parkeringen mellan Gerdas Gård och huset lägenheten ligger i så finns två miljöhus som vi sopsorterar. Endast öppna bestämda tider. Kompostnedkastet är alltid öppet.

  Ett vanligt sopnedkast finns fortfarande i trappuppgången. Det finns alldeles utanför lägenhetsdörren. Så väldigt bekvämt om man ska slänga vanliga hushållssopor.

  INFO OM OMRÅDET;

  Vackra Slottsskogen och Botaniska trädgården ligger inom ett promenadavstånd på 25-30 min.

  Poseidon Göteborg är hyresvärden. Har inte haft några problem med dem utan har fixat det snabbt om något behövts åtgärdas.

  Bor en del barnfamiljer här men det är annars väldigt lugnt. Så känner mig väldigt trygg. Bott i området sen februari 2018 och trivs bra i min lägenhet men känner att det är dags för något nytt men har ingen brådska med att göra ett byte! Men dyker ett mycket intressant byte upp så slår jag säkert till.

  Finns flera lekparker. En vid varje ”gård”!

  Mellan Pennygången och Fredrikas gård finns en stor gräsplan där du kan spela fotboll eller vad du vill. Ibland ordnar Poseidon familjedagar eller annat där. Finns även ett grönområde med grillplats strax öster om Julianas gård!

  Har du hund så finns en hundgård i anslutning till det. Du får grilla i området men bara där det finns grillplatser / grillar utplacerade. Elgrill får du använda på din balkong.

  Finns även ett utegym vid tennishallen i Högsbohöjd Södra som du kan utnyttja.

  Mataffär, ett lite mindre Hemköp men med bra sortiment, har du precis vid Fyrktorget. De har öppet 06.30 – 23.00 varje vardag och öppet 08.00 – 22.00 lördag och söndag. Där finns även ett ombud för PostNord och Västtrafik.

  Du har även en Willys Hemma-butik i Kaverös på en 8-10 min promenad i riktning mot söder / Frölunda. De har öppet 08.00-21.00 dagligen.

  Om du vill ha en butik av större variant har du flera större matbutiker inom en radie på drygt 5-6 km. Bl.a ICA, Hemköp och Coop men även Lidl.

  Post hämtar du nere i ”svalen” i postfacket.

  Cykelförråd finns i anslutning till ytterporten i huset.

  Visning av lägenheten IRL eller inte....det får vi se! Ja i alla fall inte i dessa coronatider!

  Och SNÄLLA NI…..klicka helst bara JA om ni verkligen är intresserade av att genomföra ett byte. Allt för att alla parter ska slippa onödiga problem. ”Fönsterittare” gör sig inte besvär!

  Se till att ha bilder och en beskrivning av bostaden i er annons. Annars blir ni bortklickade även de som utöver avsaknad av bilder även saknar beskrivning.

  De områden jag MEST är intresserade av är; Örgryte / Jakobsdal, Kallebäck, Johanneberg (gärna området mellan Eklandagatan och Södra Vägen (Nära Liseberg), Landala, Vasastan, Lorensberg. Men även husen som ligger på Södra Vägen mellan Korsvägen och där Södra Vägen blir Mölndalsvägen. Kan även tänka mig området kring Södra Vägen vid Heden.
  Men dyker något väldigt intressant byte i andra stadsdelar (nära de områden jag är MEST intresserad av) så får vi se! Kanske de har en pärla man inte kan motstå?!

  INTE INTRESSERAD av Frölunda / Tynnered och Hisingen / Norr samt Östra Göteborg.

  Jag vill helst, om det inte redan finns tvättmaskin / torktumlare, att det går att installera i badrummet eller köket. Balkong är ett krav. Helst eftermiddags/kvällssol. Ja i alla fall antingen nånstans mellan syd till västerläge.

  Endast intresserad av MANUELLT BYTE om du bor i något av de områden jag söker lägenhet och att den har det jag söker förutsatt att du är intresserad av min och stämmer in på det DU söker.

  Efter en lång men väl utförd information så hoppas jag du fått dig en bild av både lägenhet och område?! Om inte….hör gärna av dig med frågor!

  Tack för ”titten” !!

  /David - PS: Då jag är på jobbet större delen av dagen så ser jag helst att ni inte ringer utan ni mailar mig helst om det är några funderingar / frågor kring annonsen!


  OBS! Tidigast i slutet av augusti / i början av september kan jag flytta.

  Jag är VÄLDIGT SERIÖS med att vilja byta lägenhet så jag vore väldigt tacksamt om folk kunde svara på meddelanden. Tråkigt när vissa inte svarar!

  Jag är INTE här för att enbart VISA UPP min lägenhet!

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Om fastigheten

 • Hyresvärd Poseidon

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 1 rum / 40 m2
 • Max hyra 7 000 kr
 • Övriga preferenser Öppen spis/kakelugn
 • Områden
  Västra Götaland (Göteborg)

  Nordstaden / Vasastaden / Johanneberg, Örgryte / Johanneberg / Lorensberg, Linnéstaden / Guldheden / Masthugget, Majorna / Högsbo / Linnéstaden, Stampen / Olskroken / Kålltorp / Härlanda, Västra Frölunda / Askim, Älvsborg / Västra Frölunda

Antal annonsbesökare: 735
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Tyresö
8266 kr/mån
4 rum, 89 m², BV
Kista
9124 kr/mån
3 rum, 82 m², 1 tr
Södermalm, Stockholm
6500 kr/mån
2 rum, 56 m², 2 tr
Kungsholmen, Stockholm
3956 kr/mån
1 rum, 40 m², 2 tr
Vill du synas här?