Maria, Stockholm

Bastugatan 1A

1 mot 1

3 rum ∙ 77 kvm ∙ Vån 4

9 353 kr/mån

Annonsnummer: 795743

Öppen spis/kakelugn

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Stadsholmen

STAMBYTE PÅGÅR!

Det flera gånger försenade stambytet, kallat "Mariabergslyftet", är äntligen igång. Vår tidigare så charmiga vindslägenhet har temporärt inretts i den vågade, men mycket moderna stilen 'Apocalypse noveau'. Det dammar i luften och knakar i väggarna. Plast täcker alla försök till kommunikation mellan rummen. Gryningen signalerar var dag sin ankomst med hammarslag, slipmaskiner och ett myller av hantverkare. Kort sagt, det är inte läge för visning här än på ett tag. Några av bilderna kan förklara det bättre...

Enligt de senaste buden från hyresvärden (Stadsholmen) ska renoveringen vara klar i juni någon gång. Vi får se hur det går. Tills dess kommer vi att ligga mycket lågt med engagemanget här på bytarsajten. Ni är så klart välkomna att markera intresse, men var beredda på att ingenting kommer att ske i visnings- eller bytesväg förrän tidigast i sommar.

Bland bilderna finns några ritningar som visar lägenhetens alla rum, samt detaljritningar för kök och badrum. Vi lägger också upp lite info om de färgval och tillval vi har gjort, så att ni kan få en idé om hur det kommer att se ut när hela bygget är klart.

Om ni orkar ta er igenom alla de dystra betongbilderna ända fram till ritningarna så finner ni sen några exempel på hur det såg ut i lägenheten innan Stadsholmens tunga slägga sattes till väggarna.

Sådärja, det var det om stambytet.

Här följer den vanliga säljtexten, med lite modifikationer som stämmer bättre överens med hur det kommer att bli i framtiden.

-----------------------------------

Kulturmärkt och unik vindsvåning i Stadsholmens bestånd, byggd 1883 i nyrenässansstil. En väldigt speciell och rätt så underbar lägenhet med fem fönster som ger en spektakulär utsikt över Riddarholmen, Stadshuset och Gamla Stan.

Lägenheten har byggts ut i omgångar vilket avspeglas i den lite märkliga planlösningen, att ingen vinkel är exakt 90 grader och att det finns fler dörrar än vad som verkar rimligt. Södercharm tror jag att det kallas. Gott om förvaringsutrymmen finns det också.

Vi söker någonting mindre med lägre hyra. Men också ett boende som har något extra, något udda, något som får oss att säga "oj!" eller "ah?" eller "hmm...intressant".
Efter att ha bott i denna härliga men lite knäppa våning i 10 år har vi svårt att bli sugna på en helt vanligt vanlig lägenhet, hur praktiskt planerad den än är. Överraska oss!

Rummen:
- Nyrenoverat kök med ny kyl/frys, induktionshäll och plats för stor diskmaskin.
- Vardagsrum med kakelugn som enligt uppgift ska gå att återställa till fungerande skick efter mindre reparation. Trägolv.
- Två sovrum, ett större och ett mindre. Det stora sovrummet har en kakelugn som tyvärr är helt igenpluggad.
- Nyrenoverat badrum/WC med dusch och handdukstork. Förberett för tvättmaskin.
- Hall som leder vidare till en helt omotiverad smal korridor in mot det lilla sovrummet. Vi använder för tillfället korridoren som bibliotek och hattmuseum.
- Två stora garderober varav den ena har inretts till ett litet arbetsrum/verkstad. Kan återställas till vanlig garderob igen om så önskas.

Övrigt:
- Stort vindsförråd precis bredvid lägenhetens ytterdörr.
- Gott om förvaringsutrymmen i lägenheten.
- Nyrenoverad tvättstuga, samt cykelrum på innergården.
- Fibernät.
- En helt amaaazing utsikt! Här bor vi granne med himlen.

-----------------------------------

Den nya hyran efter stambytet är ännu inte spikad, men bedöms bli drygt 11000 kr. Hyreshöjningen trappas in under 3 år med start i sommar (rabatt år 1 -60%, år 2 -40%, år 3 -25% av höjningen).

En sista grej:
Det är fyra trappor upp utan hiss (tre om man går in i trapphuset ifrån Brännkyrkagatan 10B). Man får starka ben vare sig man vill eller inte.

En till sista grej:
Nya, bländande vackra bilder på den färdigrenoverade lägenheten läggs upp när de finns. Men just nu får ni använda er fantasi i stället. Vi hörs i sommar!Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
111, Norrmalm / Gamla Stan
112, Kungsholmen / Essingeöarna
114, Östermalm
115, Östermalm / Gärdet / Djurgården
116, Södermalm, östra
117, Södermalm, västra / Gröndal
118, Södermalm, centrala
I området
Restauranger
Akkurat Restaurang & Bar
Hornsgatan 18
Eken
Guldgränd 8
Skolor och barnomsorg
Maria Magdalena Förskola
Blecktornsgränd 3
Ragvald Förskola
Ragvaldsgatan 14
Affärer
Coop Mariatorget
Hornsgatan 54
Matrebellen Götgatsbacken
Götgatan 17
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Bostadstips
Slottsstaden, Malmö
Västra rönneholmsvägen 72
Vasastan, Stockholm
Tegnérgatan 28
Norrköping, Östergötlands län
Generalsgatan 74

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis