Katarina-Sofia, Stockholm

Tegelviksgatan 56

1 mot 1

1 rum ∙ 35 kvm ∙ Bottenvåning

4 875 kr/mån

Annonsnummer: 805328

Balkong/terrass

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Stadsholmen

Kort beskrivning:
- Allmännyttan (Stadsholmen), Kulturhus.
- Östra Södermalms vackraste område. Sjöutsikt, omringat av grönska, strandpromenad utanför dörren. Lugn oas med Söderpulsen runt hörnet.
- Lägenheten genomgick renovering nov 2018 - fick då nytt badrum och nytt kök. Hela lägenheten målades också vit 2018. Nya fönster och fönsterkarmar 2019. Inget stambyte minst 30 år fram.
- Mycket bra kommunikation. 2ans och 57ans buss utanför dörren. Andra bussar inom kort gångavstånd. Gratis färja från Barnängsbryggan över till Sjöstaden och Henriksdal (också utanför dörren. Man ser från fönstret när färjan glider in). Nya tunnelbanan planeras 500m från lägenheten.
- Charmig och ljus hörnlägenhet med karaktär. MYCKET högt i tak, som högst ca. 4,5 m.
- På baksidan, två stora och luftiga trädgårdar med gott om sittplatser. På framsidan finns en mindre trädgård med inhägnad. Alla gårdar är fina och välskötta. Finns också en oas av vackra kolonilotter bakom tvättstugan. Möjlighet att ansöka om odlingslott för den som vill.
- Granne med Solidaritetshuset och Barnängens Herrgård som båda arrangerar och bjuder in till spännande kulturevent.
- Låg kallhyra. 35 kvm, möjlighet att göra om till 1,5:a. Litet vindsförråd ingår i hyran.
- Bilderna gör sig inte fullt rättvisa för denna riktigt mysiga lägenhet, måste ses!

Lång version:

Potentiell 1,5:a med sjöutsikt, mitt i unik Stadsholmen-miljö!

Ljus, luftig och mysig lägenhet att trivas i. Här bor man i en oas av grönska med fantastiska promenadstråk längs med Hammarbykanal. Ett idealiskt läge alldeles intill vattnet där båtar passerar i kanalen sommar som vinter. Nära till Vitabergsparken och många andra grönområden. Vid vattnet finns också trevliga restauranger. Området erbjuder en lugn marin miljö med stadspulsen alldeles runt hörnet. Huset är blåvärderat enligt Stockholms kulturhistoriska klassificering. Mycket välbevarat kvarter med rik historia.

Lägenheten:
Gavellägenhet. Här välkomnas man av en praktisk hall med inbyggd garderob och utrymme för avhängningsmöjligheter. Hallen leder vidare in till lägenhetens hjärta bestående av ett luftigt rum i öppen planlösning. I anslutning till köksdelen finns ett mycket charmigt fönster och utrymme för matbord (4 pers). På andra sidan rummet finns plats för soffa/soffbord/tv. Rummets form gör det möjligt att med en avskärmare skapa en sovalkov med utrymme för stor säng, sängbord och garderob. Vid rätt byte, och om intresse finns, kan uppbyggnad av industrivägg (eller likanande) bekostas.

Lägenheten har MYCKET högt i tak, strax över 4m, vilket gör att den känns större och man kan fixa loft om man vill det (tidigare hyresgäster har gjort det). Fräscht och rymligt badrum med stort fönster och vitt kakel. Lägenheten är genomgående målad i vitt och genomgick renovering nov 2018 - fick då nymålade väggar, nytt kök, nykaklat badrum och nya element. Nya fönster och fönsterkarmar 2019. Cykelrum finns intill entrén.

OBS! Har tryckt i "balkong/terrass" då lägenheten har en trädgård med inhägnad på framsidan som verkligen känns "egen". På baksidan finns en oas av kolonilotter och en stor och vacker trädgård som kan användas vid olika typer av firanden utomhus. Gott om sittplatser och gemensamma utrymmen. Möjlighet att ansöka om odlingslott för den som är intresserad.

Kommunikation:
Mycket bra kommunikation. 2:ans buss mot Norrtull utanför dörren, likaså buss 57 mot Frösundavik. Buss 3, 76 och 93 finns också några meter bort. ( till Skanstull, södra station och Medborgarplatsens T-bana tar det ca.10 min med buss).

Gratisfärjorna M/S Lisen och Lotten utanför dörren till Henriksdal och Luma (enkelt vidare med tvärbanan). Från lägenheten ser du när båten glider in.

Övrigt:
Trevliga och lugna grannar som bott i huset i många år. Vindsförråd och tvättstuga i grannhuset. Du är också granne med Barnängens Herrgård (du har tillgång till trädgården) och Solidaritetshuset som bl.a. huserar ett världsbibliotek. Gym och mataffärer finns i närheten.

Sökes: Söker en större lägenhet, gärna med det lilla extra. Är seriös om rätt byte dyker upp men vill primärt genomföra byte efter årsskiftet 22/23.

Läs mer om byggnadens historia:
https://www.stadsholmen.se/app/uploads/2018/09/BarnangensGard2-FAKTABLAD.pdf

Framtid:
- När den nya tunnelbanalinjen är klar kommer station "Hammarby Kanal" ligga ca. 450 m från bostaden. Stationen byggs under kanalen med en nordlig uppgång på Södermalm och en sydlig uppgång i Hammarby sjöstad. Den nordliga uppgången planeras ligga intill Vintertullstorget. Läs mer https://www.nyatunnelbanan.sll.se/sv/hammarby-kanal

- I grannkvarteret pågår byggnationen av 1240 nya bostäder med butiker och restauranger i markplan. Läs mer på: https://vaxer.stockholm/projekt/nya-bostader-pa-ostra-sodermalm/

Hyran: Exakt hyra är 4875 (KALLHYRA!).
Hyresvärd är Stadsholmen AB ( dotterbolag till Svenska Bostäder, dvs allmänyttan)
---------------------------------------------------------------------

Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
111, Norrmalm / Gamla Stan
112, Kungsholmen / Essingeöarna
114, Östermalm
116, Södermalm, östra
117, Södermalm, västra / Gröndal
118, Södermalm, centrala
Alternativt önskemål
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
112, Kungsholmen / Essingeöarna
115, Östermalm / Gärdet / Djurgården
117, Södermalm, västra / Gröndal
120, Hammarby / Årsta / Enskede Gård / Sjöstad
126, Hägersten, östra
129, Hägersten, västra
131, Saltsjö / Nacka / Hammarby
167, Bromma, södra/östra
168, Bromma, norra/västra
I området
Restauranger
Restaurang Sjöjungfrun
Tegelviksgatan 85
Pong Henriksdal
Jan Inghes Torg 42
Skolor och barnomsorg
Ostangård Förskola
Färgargårdstorget 58
Skutan Förskola
Färgargårdstorget 46
Affärer
Liquid Horizon
Tengdahlsgatan 22, Vitabergsparken
Coop Vintertullen
Barnängs Tvärgränd 1
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 22 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis