Maria, Stockholm

Brännkyrkagatan 47

1 mot 1

2 rum ∙ 62 kvm ∙ Vån 3

7 429 kr/mån

Annonsnummer: 813538

Hiss
Öppen spis/kakelugn
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Svenska Bostäder

Supermysig, ljus, fin och hemtrevlig lägenhet på allra bästa läge centralt på Söder i anslutning till Mariatorget. Fastigheten är från 1912 med bevarade rosetter, paneler, spegeldörrar och fönstersnickerier. Generös takhöjd om 3 meter, stora fönster och kakelugnar (plomberade) i vardagsrum och sovrum.

Hyran uppdaterad för 2023.

Planlösning:
Lägenheten är genomgående med kök och vardagsrum i norrläge mot Brännkyrkagatan och sovrum i söderläge mot en lugn innergård. Rummen nås via en hall som slutar i ett mellanrum som jag använder som bibliotek. Badrummet är förhållandevis stort och rymmer ett badkar på ca 130 cm eller dusch och tvättpelare. Köket har matplats. Plats för diskmaskin eller tvättmaskin finns förberett i köket. Lägenheten har 2 inbyggda garderober. Grafitgrått linoleumgolv i hall, kök och mellanrum. Lackat trägolv i vardagsrum och sovrum. Badrummet har våttapet. Säkerhetsdörr som håller ljud ute.

Området:
Läget i höjd med Mariatorget har direkt närhet till mataffärer (‭Coop, ICA och Willys), nattöppet apotek, kemtvätt, skomakare, restauranger, kaféer, barer, pubar och en hel del roliga butiker. Monteliusvägen, Ivar Los park, Skinnarviksberget och vackra kvarter i närheten.

Kommunikationer:
Tunnelbana (linje 13 och 14) på 3 minuters avstånd. Pendeltåg ca 5 minuter bort. Nära till busslinjerna 4, 55, 57, 66 och 74 samt nattbussar 94, 191 och 192.

Övrigt:
Vindskontor. Sopnedkast och cykelrum/barnvagnsrum utanför porten. Modern och rymlig tvättstuga i 43:an med 4 maskiner, 3 torkskåp, 1 torktumlare och kallmangel som man har själv under ett tvättpass på mellan 2 och 3 timmar. Sopsortering i 43:an. Indraget fiber där man via Svenska Bostäders portal själv får välja leverantör. Com Hem finns också indraget. Det finns en liten gård som hör till fastigheten. I systerfastigheten 43 finns en gemensamhetslokal och en örtodling där man kan plocka kryddor. Den gården är också uppiffad så att man kan sitta där. Nya elstammar.

I huset finns det även extra källarförråd där jag för egen del hyr ett förråd på 16 kvm, som kanske är möjligt att överta.

Renoveringar:
Inga åtgärder inplanerade.

Allt som allt en riktigt bra lägenhet med ett fantastiskt läge och låg hyra. Värden, Svenska Bostäder, är fullkomligt toppen. Huset är tyst och gatan lugn. Området trevligt.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Hornsgatans Pizzeria
Hornsgatan 62
H62 Restaurang
Hornsgatan 62
Skolor och barnomsorg
Södermalmsskolans grundsärskola, 1–9
Timmermansgatan 21
Maria Magdalena Förskola
Blecktornsgränd 3
Affärer
Coop Mariatorget
Hornsgatan 54
Delikatessen Bistro Bar
Krukmakargatan 22
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 12 timmar

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis