Sibirien, Stockholm

Birger Jarlsgatan 127

1 mot 1

3 rum ∙ 102 kvm ∙ Vån 3

14 100 kr/mån

Annonsnummer: 833795

Hiss

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Gullsjön II AB

Hej, letar seriöst byte och hoppas du med annars ber jag att du inte markerar min annons, tack! :) Vi stortrivs och har bott här i 15 år men har nu tre barn som inte är så små längre och behöver fler rum samt gästtoalett. Vi är mest intresserade av 5-6 rok på Ruddammen.

DETTA HAR VI:
Ljus, social och rymlig 3 rok på 102 kvm. 20-talslägenhet vid Roslagstull i området Sibirien. Högt, fritt läge och nästan ingen insyn. Spegeldörrar, fiskbensparkett, högt i tak. Fönster åt två håll (barnsäkra och ljudisolerade). En enorm kvadratisk hall mitt i lägenheten som vi använder som ett extra halvrum (men inte räknas som det på kontraktet) och kan användas som matrum/arbetsrum/biblioteket.

Just nu av oss tillfälligt ombyggd till 4 rok, varav nu tre möjliga sovrum. Se planlösning som förtydligar. Vi har med hjälp av en snickare delat av det största rummet till två mindre diton. Om ni hellre vill ha tillbaka ett enda stort rum så återställer vi det självklart utan kostnad innan flytt. I höst kommer samtliga snickerier inkl. dörrar att målas om. Parketten i hall/inre hall kommer även att slipas om.

OM FASTIGHETEN
Förråd på vinden. Tvättstuga finns i källaren. Gemensamma vädringsbalkonger mot innergården på varje halvplan i trappuppgången. I fastighetens lokal på gatuplan huserar Alpingaraget för den som gillar vintersport. :)

OMGIVNINGAR
Johannes skola (F-6) ligger bakom huset och barnen går dit utan att behöva korsa en enda bilväg. Engelska skolan Norr (F-9) ligger på andra sidan gatan snett från lägenheten. Roslagstullsskolan (F-6) ligger också väldigt nära. Förskolor finns det gott om i kvarteren.

Brunnsviken (med bad eller långfärdsskridskor beroende på säsong) skymtas från lägenheten (snett ut till vänster från rummen mot Birger Jarlsgatan) och nås på bara några minuter. Hagaparken är inom promenadavstånd och även mysiga Bellevue med fotbollsplan, grillmöjligheter och pulkabacke. Vanadislunden med grönska och lekparker samt Vanadisbadets pooler når man med en kort promenad. Även närhet till Norra Djurgården med Stora Skuggan.

Härliga kvarter med högklassiga restauranger, gym och mysiga butiker. Ica Roslagstull med väldigt generösa öppettider och totalrenoverad butik.

Mycket nära till Roslagstulls återbruk med all typ av återvinning.

KOMMUNIKATIONER
Bra kommunikationer både med bil och buss. Parkering på gatan nedanför och mittemot huset där även laddningsstation för elbil finns. Buss 50 ner till Odenplan (eller åt andra hållet Naturhistoriska museet och Lappisbadet) stannar en knapp minuts promenad från porten. Buss 670/676 mot Vaxholm/Norrtälje stannar på andra sidan gatan. 7 minuters promenad till Sveaplan där buss 515 mfl stannar. 10 minuters promenad till Tekniska högskolans t-bana. 15 minuters promenad till Odenplan.

ÖVRIGT
Bostadsrättsförening bildad sedan länge men försäljning ej aktuellt nu enligt diskussioner med fastighetsägaren senast under hösten -16.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Phi Phi Island
Birger Jarlsgatan 121, Vasastaden
Restaurang Soaré
Birger Jarlsgatan 121, Vasastaden
Skolor och barnomsorg
Johannes skola
Roslagsgatan 61, Vasastaden
Förskolan Hoppetossa Jollen
Roslagsgatan 45, Vasastaden
Affärer
Ica Nära Roslagstull
Birger Jarlsgatan 122
Salmantinos Delikatesser AB
Roslagsgatan 31, Vasastaden
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Intresserad
Inte intresserad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis