Norra Djurgården, Stockholm

Åminnevägen 13

1 mot 1

1 rum ∙ 43 kvm ∙ Vån 1

6 100 kr/mån

Annonsnummer: 881303

Balkong
Hiss
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt

En fantastisk fin och genomgående 1:a som upplevs som en 2:a tack vare att det finns en dörr mellan kök och vardagsrum. Lägenheten är ljus, öppen och har en terras i västerläge med sol från kl 14.00 och framåt kvällen. Trägolv i hela lägenheten och kakel i badrummet. Matplats med plats för 6-8 personer. Mini "walk in-closet" och gott om förvaring finns. Ett källarförråd på cirka 2-3 kvadratmeter ingår.

Hyresvärden är Vera Sagers Stiftelse. Det är lätt att få tvätt-tid och ett litet gym finns i huset. Parkeringsplats finns precis utanför huset som det går att ställa sig i kö till – 500 kr/månad,

Lägenheten ligger i Ekhagen som ligger 7 minuters promenad ifrån Universitetets tunnelbana. Buss 50 går precis utanför och ofta och tar dig från Universitetet till busshållplatsen utanför på två minuter. Vill man åka samma buss till Odenplan tar det 10 minuter.

Ekhagen bor du i ett lugnt område, inbäddat i grönska och en del av den Kungliga Nationalstadsparken, med skogsområden, ängsmark, vatten och kultur runt knuten. Perfekt för dig med hund eller som vill bo nära natur och vatten men ändå centralt och ha nära till bl a Brunnsviken, Bergianska Trädgården, Lilla och Stora Skuggan. Stora Skuggan har bl a en 4H-gård som är ett populärt utflyktsmål.

Hyreshusen i Ekhagen är byggda i funkisstil på 30-talet och det enda område i Stockholm där samtliga hus byggdes i den då för Sverige helt nya och moderna funktionalismen. Bebyggelsen är grönmärkt av Stadsmuseet i Stockholm vilket innebär att den anses vara ”särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt."

Jag har bott här i 2,5 år och stormtrivs, men saknar att bo mitt i stan. Önskar en lägenhet i samma standard med balkong och gärna separat sovrum/sovalkov.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Bockholmen Hav och Restaurang AB
Bockholmsvägen 1
Skafferiet i Ekoparken
Stora Skuggans Väg 38
Skolor och barnomsorg
Forskaren förskola
Forskarbacken 14
Förskola Proferssorsslingan
Professorsslingan 47
Affärer
ICA Nära Lappkärrsberget
Professorsslingan 15
T.montenegro AB
Bergshamra Allé 175
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 3 timmar

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis