Vasastan, Stockholm

Idungatan 1A

1 mot 1

3 rum ∙ 70 kvm ∙ Vån 1

10 000 kr/mån

Annonsnummer: 955078

Hiss
Badkar
BRF

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd privat hyresvärd

OBS: Vi uppskattar verkligen om ni läser hela beskrivningen. Vi får väldigt mycket manuella förslag och vill vänligt meddela att vi inte är intresserade av lägenheter utanför tullarna, eller lägenheter som är mindre än den vi har idag. Tack för visad respekt och förståelse!

LÄGET:
Kan vara det bästa läget i hela Vasastaden – mitt i smeten men samtidigt lite undangömt nära till både puls och natur.

Idungatan är en tyst och lugn tvärgata mellan Norrtullgatan och Hagagatan. Nära både Sveavägen, Ynglingagatan och Vanadisvägen. 8 minuters gångavstånd till Odenplan station med både tunnelbana och pendeltåg. 2 minuters gångavstånd till buss 2. Det tar endast 1 minut till närmsta grundskola, Matteusskolan, och det finns flertalet förskolor i närheten. Gymnasieskolor som t ex Viktor Rydberg ligger även här i krokarna. ICA Vanadis ligger 1 minut från lägenheten, samma med ICA Ynglingagatan. Gillar man hellre Coop så ligger det 2 minuter bort. Restauranger kryllar det om i hela Vasastaden och här i området är inget undantag. Den främsta fördelen är att Idungatan ligger precis vid Vanadislunden, en av Stockholms största parker med hundgård, lekparker, utomhusgym samt utomhusbassäng under sommaren. Vi har haft säsongskort varje sommar, en uppskattad aktivitet för vårt barn. Perfekt också om man vill motionssimma. Belluveparken ligger även nära med tillgång till hundbad. Jag som jobbar hemma uppskattar att kunna gå till Hagaparken på bara 5 minuter, ta stråket runt och andas in naturen. Brunnsviken som börjar vid Hagaparken är en fantastisk sjö och omges av vackra sevärdigheter såsom bl a Bergianska trädgården, Tivoliudden och Kungliga begravningsplatsen. Brunnsviksbadet och Kräftriket ligger inte alls för långt bort, cirka 20 minuters gång, vilket är guld värt att ha nära under sommartider. Idungatan är med andra ord ett toppenval om man vill bo centralt, i ”Stockholms Paris” samtidigt som man har tillgång till natur och vatten. Optimalt om man har barn och/eller hund/ar.

LÄGENHETEN:
En mycket stor och välplanerad tvåa som är ombyggd till en trea. Söderläge och utsikt mot innergården där solen alltid skiner. Tillgång finns till utemöbler och grill. Även cykelparkering.

Mycket stort vindsförråd med goda förvaringsmöjligheter. Grym tvättstuga som fungerar toppen. Finns alltid tider och även jourtvättstuga.

Lägenheten har högt i tak om 2,8 m och är genomgående vitmålad sedan bara förra året. Fräscht trägolv i hela lägenheten förutom i köket, hallen och det ena sovrummet som är i svart klinker. Lägenheten renoverades 2010 och ger ett lyxigt helhetsintryck. Stora vackra fönster i varje rum.

HALLEN:
Hallen när man kommer in är mycket rymlig där vi har satt upp hyllor på väggen för förvaring, även en spegel. Här får allt plats som kan tänkas behövas i en hall. Det finns även en till hall som går från vardagsrum till badrum och sovrum. Här finns inbyggda garderober som man förvånas över hur det rymmer så mycket. Så har man mycket kläder och förvaring så behöver man inte oroa sig. Dessa garderober är helt målade i vitt som väggarna i lägenheten.

KÖKET:
Köket är lyxigt med både gasspis och gasugn av nyare modell i rostfritt stål. Detsamma med vitvarorna som går i samma gråa snygga färg. Fläkten är maffig i samma tema. Köket är rymligt med mycket förvaring. Det finns plats för diskmaskin. Tidigare var köket större men vi har valt att sätta upp en vägg i köket för ett extra sovrum. Denna vägg är proffsigt byggd med ett vackert fönster i spröjs för att inte förstöra ljusinsläppet. Det går enkelt att ta ner väggen om man så önskar.

SOVRUM 1:
Sovrummet som vi byggt av fd. köket är ett litet men vackert sovrum med stora fönster. Här rymmer dotterns 90-säng och ett skrivbord. Vill man så går det även att få plats med en 160-säng + nattduksbord.

VARDAGSRUMMET:
Lägenhetens hjärta. Älskar vårt vardagsrum som tar upp en stor del av kvm och samtidigt mycket högt i tak. Vilken rymd! Det var av denna anledning som vi även kunde bygga ett till rum av köket – just för att man i vardagsrummet får plats med allt. Vi har vår matplats i vardagsrummet jämte fönstret. Sedan är resten vardagsrum. Här får man plats. Perfekt när man ska ha en bjudning.

SOVRUM 2:
Ett mycket generöst och rymligt sovrum där vi lever och sover. Här kan man verkligen göra det mesta av rummet som även har inbyggd garderob. H.

BADRUMMET:
Lyxigt och mycket fräscht badrum, vilket kan vara ovanligt i denna typ av lägenhet. Helkaklat – både golv och väggar. Handdukstork där man kan hänga mycket på samma gång finns. Självklart har badrummet plats för det viktigaste – ett badkar – som självklart ingår i bytet.

___________________________________

Vi trivs mycket bra i vår lägenhet och har ingen stress med flytt. Vi väntar på den perfekta matchningen och är intresserade av direktbyten och triangelbyten. Vi vill byta upp oss och bo större. En lägenhet i samma kvm kan vara intressant men då måste det finnas något charmigt med lägenheten, t ex balkong eller uteplats. Vi söker helst i området eftersom vi älskar Vasastan men Östermalm och Gärdet är också av intresse. Södermalm och Kungsholmen kan vara intressant om det finns charm med lägenheten, som till exempel vindsvåning, sekelskifte eller liknande.

Bästa hälsningar,
Linn och Frej

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Stadsdelar
Östermalm, Stockholm
Norrmalm, Stockholm
Vasastan, Stockholm
Kungsholmen, Stockholm
Södermalm, Stockholm
Alternativt önskemål
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Stadsdelar
Östermalm, Stockholm
Norrmalm, Stockholm
Vasastan, Stockholm
Kungsholmen, Stockholm
Aspudden, Hägersten
Råsunda, Solna
Alternativt önskemål
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Gunnars Pizzeria/Dani Pizzeria
Hagagatan 52, Vasastaden
MareMonte
Vanadisvägen 12, Vasastaden
Skolor och barnomsorg
Vanadisskolans grundskola
Karlbergsvägen 7, Vasastaden
Vanadisskolan
Idungatan 4, Vasastaden
Affärer
ICA Supermarket Vanadis
Vanadisvägen 12, Vasastaden
ICA Nära Ynglingagatan
Ynglingagatan 14, Vasastaden
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 1 dag

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis