Katarina-Sofia, Stockholm

Tjärhovsgatan 16

1 mot 1

4 rum ∙ 103 kvm ∙ Vån 3

7 839 kr/mån

Annonsnummer: 967393

Öppen spis/kakelugn

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd privat hyresvärd

OBS! Kallhyra, läs mer längre ned.

Hej! Vi har en stor, fin sekelskiftesfyra med låg hyra på Södermalm. Lägenheten är 103 m², ligger på tredje våningen, har högt i tak, stora fönster, originalgolv och kakelugnar i alla rum. Lägenheten stamrenoverades 2016 och helrenoverades 2019 (nytt kök, nya element, slipade golv, målade väggar och tak). Fasaden renoverad 2021.

Planlösning: Lägenheten har tre rum i fil mot Tjärhovsgatan, delvis med utsikt mot Katarina Kyrka. Rummen har stora fönster och i ett av rummen finns ett burspråk. Det fjärde rummet och köket ligger mot en innergård. Det finns två entréer till lägenheten, vilket gör att ett av rummen kan hyras ut vid behov.

Kök: Ljust, nyrenoverat Ballingslövkök (2019). Modern elspis med induktionshäll och elugn, stor kombinerad kyl och frys, mycket förvaringsutrymme, skafferi och plats för matbord för 4-5 personer.

Rummen: De fyra rummen har alla en kakelugn, originalgolv och stora fönster. Golven är nyslipade och väggar och tak nymålade (2019). Det största rummet är cirka 24 m² och de mindre cirka 15m².

Badrum: Lägenheten har ett badrum med dusch och wc samt två mindre toaletter. I badrummet finns golvvärme och utrymme nog att sätta in ett litet badkar eller en mindre tvättmaskin. Badrummet och en av de mindre toaletterna renoverades i samband med stambytet 2016.

Övrigt: I lägenheten finns en serveringsgång med inbyggd förvaring och två hallar varav en har inbyggd garderob. Två förråd ingår, ett i källare och ett på vinden. 2-3 min till t-bana.

Hiss: Via plan fem har vi tillgång till ett annat trapphus där hiss finns. Det innebär att man vid behov kan ta hissen till våning fem och gå två trappor ned till vår lägenhet.

Kallhyra: Vi betalar kallhyra. Det innebär att det tillkommer kostnad för el och värme. Hyran varierar därmed beroende på förbrukning, och är givetvis lägre på sommaren och högre på vintern. Utslaget på ett år, tillkommer - för oss - drygt tusen kronor i månaden. Lägenheten är utrustad med moderna, digitala element som kan fjärrstyras från mobilen och ställas in efter program. Det gör att förbrukningen är enkel att kontrollera och hålla nere om man vill.

Huset: Lägenhetshuset har två lägenheter per våningsplan. Det finns balkonger i söderläge på varje plan som är enkla att få tillgång till eftersom vi är få grannar som delar på dem.Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
111, Norrmalm / Gamla Stan
112, Kungsholmen / Essingeöarna
116, Södermalm, östra
117, Södermalm, västra / Gröndal
118, Södermalm, centrala
120, Hammarby / Årsta / Enskede Gård / Sjöstad
122, Enskede
126, Hägersten, östra
129, Hägersten, västra
Stadsdelar
Vasastan, Stockholm
Enskededalen, Enskededalen
Hammarbyhöjden, Johanneshov
Kärrtorp, Johanneshov
Johanneshov, Johanneshov
I området
Restauranger
Carmen
Tjärhovsgatan 14
Wok Mee Café
Östgötagatan 27
Skolor och barnomsorg
Sälen
Katarina Västra Kyrkogata 12
Björns Trädgård Parkleken
Götgatan 45
Affärer
LiDL
Folkungagatan 51
ICA Nära Mosebacke
Östgötagatan 6
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 4 timmar
Bostadstips
Centrum, Varberg
Engelbrektsgatan 4
Norra Djurgården, Stockholm
Bobergsgatan 59a
Hökarängen, Farsta
Kumminvägen 7

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis