Västra Frölunda, Västra Götalands län

Mandolingatan 26

1 mot 1

3 rum ∙ 55 kvm ∙ Vån 4

10 126 kr/mån

Annonsnummer: 1006512

Balkong/terrass
Hiss

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Poseidon


Då var det dags för mig att flytta från denna lägenhet då det inte alltid blir som man tänkt sig. Vännen som jag bor med kommer att flytta och denna lägenhet blir då för stor och för dyr för mig. Lägenheten är nyproducerad från 2021 samt handikappanpassad.
Vad är det för lägenhet jag snackar om? Jo! Det är en nyproducerad 3:a om man räknar med förrådet som ett rum, vilket vi har gjort då förrådet har ett stort fönster samt får plats med en 200cm säng i bredden. I rummet finns det klaffhyllor för förvaring som lätt kan utökas efter behov (bild kommer).

Vidare går vi bort mot köket och vardagsrummet. Jag ska vara ärlig, jag har alltid vart skeptisk mot öppen planlösning och känt att jag vill kunna gömma min disk! Men, min skepsis är borta nu när jag har bott i en öppen planlösning lägenhet med diskmaskin och jag ser flera fördelar. Exempelvis plockar jag min disk efter mig mycket snabbare än någonsin, men jag känner också att matlagning är mycket mer socialt numera. Vännen (eller partnern) som sitter i soffan märker att hen är en soffpotatis och borde kanske också hjälpa till om vi nu ska äta av samma mat! Då köket är brett och har mycket arbetsyta kan 2 personer enkelt laga mat tillsammans. Slutligen fungerar fläkten väldigt bra så mycket av matlukten försvinner, men skulle man vara känslig för dofter är det bara att öppna dörren till den enorma balkongen för att vädra.
Enorm balkong sa jag? Japp, balkongen är verkligen enorm och eftersom lägenheten är högst upp kan du ligga ner och räkna stjärnor eller se när molnen svävar förbi. Annars är det också trevligt för dig som gillar att sola då lägenheten har sol från morgonen till eftermiddagen.

Näst är det badrummet. Är du trött på att tacka nej till sociala tillställningar för att du har på dig de sista rena underkläderna? Oroas inte för det ingår nämligen tvättmaskin och torkmaskin i lägenheten. Jag använder maskinerna ca 1–2 gånger per vecka, lufttorkar kläderna och torktumlar lakan, handdukar och dylikt. Har inte fått någon astronomisk el faktura av detta och tror inte heller att du kommer få det.
Det stora sovrummet? Det är stort och har många trevliga fönster samt bra ljusinsläpp. Kan stundvis tycka att det är kanske lite för mycket ljus (därav mörkläggnings rullgardin). Jag har en 120cm säng i sovrummet och tror det skulle passa ännu bättre med en dubbelsäng i rummet för att slippa ha så mycket tom yta som jag har. Detta är rummet som är närmast toaletten vilket är perfekt för alla som inte sover bra och behöver gå upp mitt i natten för att kissa.

Vad har jag att säga om området? Hmm, skulle säga att det finns något för alla. Är du den som gillar att springa utomhus? Då finns Ruddalens motionscentrum med utomhus motion, stigar och även en skridskoåkning som öppnar v.7. Gillar du shopping? Då finns Frölunda torg med massa butiker och även matbutiker så som Hemköp och Lidl allt under ett tak. Har du barn och behöver förskola eller skola? Inga problem, för det finns många förskolor och skolor i närheten.
Grannarna då? Ja, på gammalt hederligt svenskt vis känner jag inga av mina grannar men hälsar självklart om jag skulle stöta på dem i hissen. Dessutom är väggarna i denna lägenhet väldigt ljudisolerande som gör att jag 1. inte hör spårvagnarna som åker förbi var tredje minut 2. inte hör mina grannar alls, varken när deras telefon vibrerar eller om de skulle ha gräl. Enligt mig är detta en highlight och något som alla kommer uppskatta när de bor i en tyst lägenheten. (Obs, har inte problem med täckning på telefonen pga väggarna)

Till sist, är du en person som inte kan sitta still och måste bort snabbt!? Då finns det kollektivtrafik 1 minut bort (Hållplats Positivgatan) med spårvagnarna 1,7,8 till handa. Annars finns det också garageplats som kan hyras av Poseidon, jag är osäker på vad hyran ligger på men kan självklart fråga för dig. 5 minuter bort från lägenheten finns hållplatsen Frölunda torg med bussar som tar dig ut i Göteborgs alla hörn.

Vad för lägenhet önskar jag?
En lägenhet mer bra ljusinsläpp, är det en etta vill jag gärna ha sovalkov. Jag önskar att bo söder om älven helst för att vara nära jobb och liknande. Har inget emot äldre lägenhet så länge mysfaktorn finns. Är öppen för det mesta så länge det känns bra!
Är också intresserad av att flytta till Stockholm så testar att slänga ut mitt nät dit också!
Och har du kommit så här långt vill jag tacka dig och hoppas att du hittar en bra lägenhet :)


Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
411, Nordstaden / Vasastaden / Johanneberg
412, Örgryte / Johanneberg
413, Linnéstaden / Annedal / Guldheden / Masthugge
414, Majorna / Högsbo / Linnéstaden
416, Stampen / Olskroken / Kålltorp / Härlanda
421, Västra Frölunda / Askim
426, Älvsborg / Västra Frölunda
431, Mölndal
Län
Stockholms län, Sverige
Kommuner
Stockholm kommun, Stockholms län
Göteborg kommun,
Postorter
Stockholm, Stockholms län
I området
Restauranger
McDonald's
Topasgatan 1
McDonald's
Topasgatan 1
Skolor och barnomsorg
Frölundaskolan
Positivgatan 3
Café Fyren
Diamantgatan 3
Affärer
Frölunda lilla Saluhall kött och delikatesser
Marconigatan 23
ICA Kvantum Frölunda
Radiovägen 5
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 1 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis