Norra Fäladen, Lund

Kulgränden 7A

1 mot 1

1 rum ∙ 35 kvm ∙ Bottenvåning

5 898 kr/mån

Annonsnummer: 1022821

Balkong/terrass

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Heimstaden

Lägenheten ligger på bottenplan i ett tvåplans hus med egen ingång och brevlåda (ingen gemensam trappuppgång). Under 2012 gjordes en helrenovering av bostaden av dåvarande hyresvärd Akelius. Jag övertog lägenheten strax därefter, under första halvan av 2013. Sedan 2018 har Heimstaden tagit över som hyresvärd, med lokalt servicekontor i Lund.

Öppen och ljus är tankarna som dyker upp när man ser lägenheten. Genomgående ljus ekparkett i garderob och kök/allrum, med genomgående vitmålade väggar. Kakel och klinkers i lugna färger i badrummet med stora beige plattor på golvet och matta gräddvitta kakelplattor på vägg. Dusch och vattenledningar i krom, med enhandsgrepp på duschblandaren. Lagom stort rektangulärt handfat, medpassande tvättställsskåp undertill kompletteras med en rektangulär spegel och liten cylindrisk spegellampa fäst på kanten av spegeln. Toalett och handdukstork står parallellt mot kommoden och spegeln, med litet badrumsfönster ovanför.

Planlösningen är öppen, där köket och allrummet smälter samman, då det saknas begränsande väggar. Köket har rostfria vitvaror från Cylinda bestående av kylfrys och spis med induktionshäll och varmluftsugn. Köksbänksytor i blankpolerad mörk sten kontrasterar vackert mot den i övrigt ljusa inredningen med vita skåpsluckor och ljusa mattvita stänkskyddet i klinker.

Mycket gott ljusinsläpp från uteplatsen, med inte mindre än fyra fönster (ett stort, ett inbyggt i terrassdörren och två mindre) i västerläge. Ett stort fönster kompletterar från köket och vetter ut mot gångvägen och parallellhuset.

En liten på uteplats på några kvadratmeter finns, och är belagd med betongplattor. Här finns också möjlighet att odla blommor direkt i marken mot gårdens gräsmatta.

Bostaden ligger i ett tyst och gemytligt område, med respektfulla grannar som håller ljudnivån nere. Lägenhetsboende när det är som bäst!

Separat tvättstuga med möjlighet att boka två olika tvättstugor, där det i vardera finns två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel.

I hyran ingår el, värme och vatten (varm/kall). Öppen fiber från Telia är indraget i lägenheten, där det ligger ett avtal mellan hyresvärd och Telia vilket gör att det öppna fibernätet för bostadsområdets del i dagsläget är låst till Telias fiberutbud. Huruvida detta läge fortgår visas när nuvarande avtal löper ut 2026.

Tre generiska bilder från Heimstaden visar hur området och husen ser ut. En planritning över lägenheten som ger ett hum om den öppna planlösningen har jag själv skissat upp. Mina kunskapsbrister i hur man ritar planritningar står jag för. Till denna har jag tagit bilder på det mesta förutom uteplatsen. Man ser dock liten snutt av plattorna genom den öppna uteplatsdörren. Hoppas att allt sammantaget ger en god bild av hur lägenheten och området ser ut!

Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Län
Södermanlands län, Sverige
Östergötlands län, Sverige
Jönköpings län, Sverige
Kronobergs län, Sverige
Kalmar län, Sverige
Blekinge län, Sverige
Hallands län, Sverige
Västra Götalands län, Sverige
Värmlands län, Sverige
Örebro län, Sverige
Kommuner
Österåker kommun, Stockholms län
Nacka kommun, Stockholms län
Linköping kommun, Östergötlands län
Oskarshamn kommun, Kalmar län
Staffanstorp kommun, Skåne län
Vellinge kommun,
Lund kommun, Skåne län
Karlskoga kommun, Örebro län
I området
Restauranger
Pizzabakeren Lund
Skarpskyttevägen 3
Café Hjärtat
Margaretavägen 1
Skolor och barnomsorg
Backens förskola
Kulgränden 21
Backaskolan
Kulgränden 23
Affärer
Coop Skansvägen Lund
Skansvägen 2
ICA Supermarket Fäladstorget
Fäladstorget 14
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis