Växla bostäder
Gamlestaden,
Lars Kaggsgatan 33E
Malmö, Skåne län
Ronnebygatan 10

Gamlestaden,

Lars Kaggsgatan 33E

2 mot 1

2 rum ∙ 50 kvm ∙ Vån 1

7 300 kr/mån

Annonsnummer: 1031749

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Fastighets AB Balder

En fin, ljus och nyrenoverad tvåa på 50 kvm nära Göteborgs centrum. Lägenheten ligger i den äldre delen av den mysiga stadsdelen Gamlestaden på första våningen i ett trevåningshus (utan god insyn). Huset är beläget nära grönområden, ett mysigt torg och spårvagnshållplatsen SKF och Gamlestadens resecentrum. Härifrån tar flertalet spårvagnslinjer och bussar dig till bland annat Göteborgs central på 7 minuter. Gamlestadens resecentrum erbjuder även tågförbindelser mot Trollhättan och Älvängen.

Lägenheten har ett helt nyrenoverat kök med rymlig kyl och frys, inbyggnadsugn, diskmaskin, häll och fläktkåpa –allt detta i rostfritt stål. I varje rum ligger fina parkettgolv av ek förutom toaletten som är helkaklad.
Toaletten har även golvvärme och uppvärmd handdukstork. I sovrummet finns en rymlig walk-in-closet med tillhörande kassaskåp. Tittar man ut genom lägenhetens fönster ser man en utsikt präglad av gräs över dels en rymlig innergård på framsidan och dels en välklippt sportanläggning på baksidan. I källaren finns ett förråd.

Gamlestaden är den äldsta delen av det vi idag kallar Göteborg. Här finns bland annat apotek, gym, mataffär, restauranger, caféer, ett medborgarhus, en skatehall belägen i ett bergrum och ett av den svenska industrins flaggskepp; SKF. Stadsdelen består av mestadels tre till fyra-våningshus, ett karaktärsdrag som återfinns i flera av Göteborgs stadsdelar. Denna arkitektur ger en säregen prägel av luft, ljus och närhet och skattas högt av de boende.

Göteborgs stad satsar för fullt på Gamlestaden just nu. Stadsdelens placering ger den en nyckelroll i att knyta ihop nordöstra delen av Göteborg med innerstaden och ambitionen för framtiden är att Gamlestaden skall bli just en förlängning av Göteborgs innerstad. Utöver ett nybyggt kvarter runt Gamlestadens resecentrum tittar man nu också på det gamla slakthusområdet och upprättar ett utvecklingsprogram för det kulturhistoriskt intressanta området. Spike brewery är ett lokalt ölbryggeri och en musikscen som nyligen flyttat in i området och inlett slakthuskvarterens omvandlingsresa mot mer publika och kulturella verksamhetsområden. Vill man titta mer på utvecklingsplanerna för stadsdelen kan man titta här: https://stadsutveckling.goteborg.se/projekt/gamlestaden/

Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
111, Norrmalm / Gamla Stan
112, Kungsholmen / Essingeöarna
114, Östermalm
115, Östermalm / Gärdet / Djurgården
116, Södermalm, östra
117, Södermalm, västra / Gröndal
118, Södermalm, centrala
120, Hammarby / Årsta / Enskede Gård / Sjöstad
121, Johanneshov / Enskededalen
124, Bandhagen / Högdalen
126, Hägersten, östra
127, Skärholmen
128, Bagarmossen / Skarpnäck / Sköndal
129, Hägersten, västra
176, Kallhäll
I området
Restauranger
Restaurang Sorento
Brahegatan 12
Markurell Restaurang & Pub
Lars Kaggsgatan 38
Skolor och barnomsorg
Brandströmska Förskolan Tallkotten
Ambrosiusgatan 1
Lill-Martina Waldorfförskola
Martinavägen 1
Affärer
Coop Konsum
Treriksgatan 2
Max Mat
Lars Kaggsgatan 36
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Bostadstips
Falun, Dalarnas län
Bergsskolegränd 8b
Slottsstaden, Malmö
Västra rönneholmsvägen 72
Hässelby Strand, Vällingby
Maltesholmsvägen 123

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis