Enskededalen, Enskededalen

Gamla Tyresövägen 351

1 mot 1

4 rum ∙ 100 kvm ∙ Vån 2

8 275 kr/mån

Annonsnummer: 1038489

Balkong/terrass
Badkar
BRF

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Stockholmshem

Längtan till härliga Enskede med granne till Nackareservatet, se hit!
Supersnygg, praktisk och välrenoverad 50–/60-talslägenhet på 100 kvm, överst i huset (plan 2), hörnlägenhet med fönster i tre väderstreck.
Billig hyra om 8275 år kr/mån. Balkong i anslutning till köket åt ett håll och generös fransk balkong i anslutning till master bedroom mot vackra och stillsamma Viloparken.
Platsbyggda garderober i samtliga sovrum samt en walk-in-closet i hallen. Bra och generösa skåp- och bänkutrymmen i köket. Förberett för diskmaskin (45 cm) i köket - vars utrymme jag själv använder som garage för kökspall :)
Badrum med toalett samt separat gästtoalett. Badkar finns (i mitt källarförråd) men jag har tagit bort det till förmån för dusch och tvättmaskin. Går förstås enkelt att sätta tillbaka badkaret om man föredrar det.
Stor och bra tvättstuga (flera tvättmaskiner, torktumlare, ett par torkrum samt mangel) finns i fastighetens källare, lätt att boka digitalt genom Stockholmshems hemsida eller genom att gå till tvättstugan och boka som vanligt.
Parkeringsplats invid fastigheten går att hyra av Stocholmshem. Jag hyr f.n. själv två parkeringsplatser, osäker på om de följer med i bytet men säkert kan det diskuteras med Stockholmshem som är en mycket bra och hjälpsam hyresvärd.
Området är en lugn trädgårdsstad med gamla villor och uppvuxna trädgårdar, lummiga parker med promenadstråk överallt såsom i vidsträckta Nackareservatet där flera bad och motionsslingor finns, Enskedefältet (där Nytorpsbadet finns), Sandsborgs kyrkogårdspark, Magnebergsparken resp. magnifika Skogskyrkogården.
Gamla Enskede och Enskededalen erbjuder flera riktigt bra restauranger (Gamla Enskede Matbod, Matateljén, Barnvagnsfabriken/Sapori, Poké Bowl m.fl.), mysiga fik (Robin Delselius Bageri, Dalarö Bageri, Gateau m.fl.) små butiker samt ett par antikhandlare. Mycket pittoreskt, trivsamt och vackert alltsammans.
Legendariska biografen och teatern Reflexen finns i Kärrtorps centrum där film och föreställningar visas fortlöpande. Även närhet till apotek, tandläkare, frisörer och diverse matbutiker (Ica, Coop). Grundskolor, förskolor och gymnasium i omedelbara närområdet.
Flera utomhusgym finns på promenadavstånd (bl.a. Kärrtorps IP, Enskedefältet samt
Björkhagens entré till Nackareservatet).
Ca 8 minuters promenad till de tre olika tunnelbanestationerna Skogskyrkogården, Sandsborg och Kärrtorp.

Om hiss:
En åkanordning för rölesebegränsade finns i trapphuset, på så vis att en räls följer trappräcket där man som rörelsebegränsad kan åka på en ramp. Anordningen används inte av oss andra i huset, vi tar de två trapporna om vi bor högst upp som jag gör. Men som sagt, för rörelsebegränsade finns alltså hjälpmedel på plats för att ta sig upp till alla våningar.

Om BRF:
BRF finns, ”De gamlas vänner”, men får anses vara vilande. Då hyresvärden tillhör allmännyttan i Stockholms stad beror möjlighet till eventuell ombildning på politisk vilja och ledning i staden. Jag har bott här sen 2015 och som jag förstår det fanns inte tillräcklig vilja bland husets hyresgäster för ombildning 2008-2009, när Stockholmshem senast hade förfrågan ute om detta. Idag tror jag inte att frågan drivs av någon av oss boende. Men som sagt, den typen av frågor kan alltid drivas om vilja finns bland hyresgäster, i synnerhet inom allmännyttans bostadsbestånd.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Tresiffriga postnummerområden
111, Norrmalm / Gamla Stan
112, Kungsholmen / Essingeöarna
114, Östermalm
115, Östermalm / Gärdet / Djurgården
116, Södermalm, östra
117, Södermalm, västra / Gröndal
118, Södermalm, centrala
I området
Restauranger
Restaurang Barnvagnsfabriken
Gamla Tyresövägen 372
Mistral
Sockenvägen 529
Skolor och barnomsorg
Byälvsgården
Gamla Tyresövägen 349
Skarpnäcks Förskola
Kärrtorpsvägen 70
Affärer
Coop Konsum
Lågskärsvägen 15
ICA Nära Kärrtorp
Kärrtorpsplan 16
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 7 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis