Maria, Stockholm

Timmermansgatan 38

1 mot 1

3 rum ∙ 75 kvm ∙ Vån 4

12 000 kr/mån

Annonsnummer: 1048344

Balkong
Hiss

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Einar Mattsson

Här har du en chans att få en helt nyrenoverad 3:a à 75 kvm mitt på Södermalm. Hyresvärden är Einar Mattsson och huset är byggt 1971. Jag har bott i lägenheten i 20 år och stormtrivs. Det ska nu utföras en stor renovering i samband med stambyte. Den påbörjas i februari och tar ca ett år (de höll tiderna när de gjorde samma i grannhuset).

EM erbjuder tillfälliga lägenheter medan renoveringen pågår och jag har tilldelats en 4:a à 95 kvm på Högbergsgatan 95 (hus byggt 2004), dit jag ska flytta den 17 februari 2023. Jag planerar dock att flytta ihop med min särbo och söker därför en större bostad. Min önskan är hitta ett lämpligt byte med någon som kan bo i evakueringslägenheten medan renoveringen på Timmermansgatan utförs, eller någon som med godkänt kontrakt för Timmermansgatan kan invänta flytt tills renoveringen är klar och utföra bytet då. Jag är öppen för bägge alternativ. Observera att jag endast kan visa min bostad fram till evakueringen den 17 februari – därför är jag angelägen om att hitta en bytespartner så fort som möjligt.
Den angivna hyran är den som sannolikt kommer gälla efter renoveringen, den kommer dock införas successivt under 5 år. 2022 var hyran 8782 kr inklusive el. Under evakueringsåret blir hyran samma, den får bara höjas med vanlig hyreshöjning för 2023.

Efter renoveringen blir det parkettgolv i hela lägenheten, även kök. Det helkaklade badrummet kommer få stengolv och handdukstork. Alla köksskåp samt vitvaror ska bytas och garderoberna förnyas. Lägenheten kommer nymålas.

Lägenheten har bra planlösning. Från den rymliga hallen (med många garderober) öppnas två sovrum åt vänster. Bägge har dörr till en balkong som vetter mot en vacker grön gård med eftermiddagssol. Vardagsrum och kök vetter mot lugna Maria Prästgårdsgatan. Badrum har plats för tvättmaskin och torktumlare. Badkaret kommer tas bort vid renovering och duschkabin installeras. Även sovrummen har gott om garderober.

Kommunikationer är utmärkta: Södra Station samt T-bana Mariatorget finns inom 5 minuters gångavstånd och 3 bussar stannar utanför porten (55, 57, 66). Även buss 4 stannar i närheten. Det finns gott om mataffärer och restauranger etc i området. Monteliusvägens promenadstråk finns på gångavstånd och Tantostranden nås på 5 minuter med buss. Tvättstuga finns i källaren och vindskontor ingår. Garage finns i huset. Bifogade bilder visar hur kök och badrum kommer se ut efter renoveringen, även planritning finns med.

Observera att vi söker en bostad med kort gångavstånd till kommunaltrafik.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Restaurang Timmermans 1857
Timmermansgatan 35
Cleartech It Consulting Sweden AB
Maria Prästgårdsgata 15
Skolor och barnomsorg
Villekulla Förskola
Maria Prästgårdsgata 31
Yxan förskola
Wollmar Yxkullsgatan 15
Affärer
Risotto Fine Foods & Wine
Timmermansgatan 44
CIRCLE K HALMSTAD E6
Torkel Knutssonsgatan 24
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 5 timmar

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis