Södermalm, Stockholm

Tobaksspinnargatan 3

1 mot 1

1 rum ∙ 35 kvm ∙ Vån 4

6 000 kr/mån

Annonsnummer: 1053815

Hiss

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Riksbyggen

Jag finns kvar på denna sajt tom 23-01-29. Om du är angelägen om att byta lägenhet med mig, alternativt ha med mig i något tre-fyrpartsbyte, så vänta inte med att höra av dig!! Jag tillhör den kretsen som svarar på meddelanden😉
Skulle det behövas, i en aktiv kedja där alla är intresserade, stannar jag ett tag till; stress vill jag inte medverka till!

En verklig liten pärla på östra Södermalm! Lugnt läge trots innerstadspuls, mellan Verkstadsgatan och Lasse i parken (K-märkt café och restaurang i 1700-talshus med egen trädgård). Äldre 20-talscharm bevarad; som ekparkett och spegeldörrar med tidstypiska handtag, men nya smarta fönster, som kan öppnas vinklat inåt upptill. Nya vitvaror, fläkt och blandare/ duschmunstycke i kök och badrum 2020-21. Säkerhetsdörr.

Allmänt yteffektiv och välplanerad lägenhet, med högt i tak; 2, 8 m. Nu möblerad för tre funktioner i rummet.
Två inbyggda rymliga garderober i lagom stor hall. Badrum i inre hörnet av rummet, med dusch och möjlighet till tvättmaskin. Min profilbild är min utsikt från köket.

Ovanligt tyst hus, med lummig innergård och balkonger som små trädkojor i trapphuset ut mot den. Gården är populär för kalas och stillsammare fester och middagar under sommaren.
Bra stor tvättstuga samt cykel- och källarförråd. Inget stambyte inplanerat på ”minst 10 år” enl Riksbyggen; allt funkar fint.

Oerhört centralt läge, intill Västerbron, och ändå lummigt och grönt, famnat av Årstavikens vatten. Allt är inom räckhåll! Modernt närmast t-banan med galleria som har stort utbud av service, butiker, barer, restauranger, med bibliotek mittemot. Och, på andra sidan Långholmsgatan, i mitt tycke, Södermalms charmigaste äldre kvarter; Bergsunds strand, med personliga butiker, caféer, restauranger och barer, biograf och ett par mindre musikscener, bl a Reimersholmes hotell och Debaser. Med Årstaviken med Tantolunden, Långholmen och Söder Mälarstrand som närmsta grannar.

Hyran är fr o m juli 2022 är 6011 kr/mån. Fastigheten ägs av Svenska grafikerförbundet och förvaltas av Riksbyggen, i ett lyhört och trevligt bemötande.

Jag söker i första hand en lägenhet som är minst 45 m2. Men en öppen/ytsmart planlösning kan ev kompensera ned till 40-42 m2. Egen balkong är ett krav, i ett lugnt läge med lite grönska eller fin utsikt.
Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
N'yoi Hornstull AB
Långholmsgatan 12
Ma Chère Cuisine
Verkstadsgatan 3
Skolor och barnomsorg
Kristinehov Fritidshem
Folkskolegatan 13
Larmet Fritidshem
Folkskolegatan 11
Affärer
God Smak Ml AB Oljebaren
Lorensbergsgatan 3
ICA to go
Långholmsgatan 21
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 2 timmar

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis