Råsunda, Solna

Vintervägen 32

1 mot 1

3 rum ∙ 102 kvm ∙ Vån 3

8 900 kr/mån

Annonsnummer: 1063059

BRF

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Privat hyresvärd

Sekelskifteslägenhet i historiska ”Råsundaslottet” byggt 1912, beläget i gamla Råsunda - en mysig stadsdel i ”art nouveau”-stil. Området är lugnt och lummigt, fyllt med grönområden, parker och lekplatser.

Lägenheten präglas av sin tid, med 3 meters takhöjd och stora, höga fönster med munblåst glas, takrosetter och taklister, fiskbensparkett i flertalet rum samt gammalt furugolv i det lilla sovrummet. I vardagsrummet finns ett stort burspråk, med utsikt över en park med gamla väldoftande lindträd. Lägenheten har tjocka inner- och ytterväggar, vilket effektivt minimerar lyhördhet. Köket är försett med gasspis samt elektrisk varmluftsugn. Innergården liknar en borggård, med körsbärsträd, bärbuskar och rhododendron, som ramar in en väl utrustad grillplats - en naturlig mötesplats för Slottets boende. Från gården nås även den gemensamma tvättstugan, källarförråd samt cykelrum. Lägenheten stambyttes 2018, då även golvvärme i badrummet installerades. Under 2022 har också hallen byggts ut med 5 extra kvadratmeter, då den gamla köksingången öppnades upp för att omvandla en del av trapphuset till lägenhet. Även säkerhetsdörr sattes in. Hiss nås genom vinden från trappuppgången bredvid. I vår trappuppgång finns endast en lägenhet per våning, vilket ytterligare bidrar till en lugn miljö.

Här är det nära till allt: 600m till tunnelbana och tvärbana, 15min promenad till Solna pendeltågsstation. Buss mot Odenplan eller Sundbyberg stannar vid Råsunda torg ett kvarter bort, där även närköp, apotek och restauranger finns. Det anrika bageriet “Du Bon Pain” är praktiskt placerat i huset mellan oss och torget. För större inhandlingar finns två köpcentrum på gångavstånd.

Norrut avgränsas Gamla Råsunda av villaområden, vilket bidrar till öppnare vyer, och några hundra meter till finns en närbelägen sjö med naturreservat. Detta ansluter till Igelbäckens naturreservat, där kan du plocka blåbär, kantareller och karljohansvamp. Även ståtliga Hagaparken finns ett stenkast bort, ett utmärkt mål för sommarens picknickar eller badutflykter.

Vi söker en 4-rumslägenhet eller radhus med charm i ett lugnt familjevänligt och naturnära område.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Morella Pizzeria och Salladsbar
Råsundavägen 112
Texas Longhorn Solna
Råsundavägen 112
Skolor och barnomsorg
Trolliz AB
Fogdevreten 8
Stråkets Förskola
Stråkvägen 7
Affärer
Coop Nära
Södra Långgatan 27
Team V T V P AB
Råsundavägen 163
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 7 timmar

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis