Katarina-Sofia, Stockholm

Svartensgatan 6

1 mot 1

5 rum ∙ 130 kvm ∙ Vån 3

13 000 kr/mån

Annonsnummer: 1063079

Balkong
Hiss
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Olov Lindgren

FANTASTISK stor och rymlig nyrenoverad lägenhet med balkong vid Mosebacke torg, med all kommunikation såsom tunnelbana och bussar runt hörnet. Lägenheten har många fönster och är mycket ljus!

Lägenhet byggd 1960 med fantastiska orginaldetaljer och unik planlösning med gigantiska fönster i teak, stora sällskapsytor såsom stort kök och ett vardagsrum på hela 40 kvadrat. Vi har ytskiktsrenoverat hela lägenheten förra året inkl. Alla väggar nymalade, nyslipade ekgolv som är behandlade med slittålig hårdvaxolja, ny pigmenterad ekparkett i kök, nya beslag och dörrhandtag från Byggfabriken etc. Så den är i superfint skick!

Lägenhetes planlösning är fantastisk för att ha stora middagar, fester, kalas etc. och såklart för en stor familj att bo i. Huset ligger några portar ner från Mosebacke torg och området är superhärligt och gatan väldigt lugnt utan direkt genomfartstrafik.

Vackra fönster och dörrar i teak i hela lägenheten, pardörrar I glas mot sovrum och mot vardagsrum.

Entrehall;
Stor välkomnade hall med orginalgolv i grön marmor/terrazzo sten. Väggarna målade i matt färg “Snedråpe” Jotun. Platsbyggd garderob vid ingång, samt en dörr in till ytterligare en stor klädkammare med klädstänger, hyllor och garderob.

Inre hall:
5 platsbyggda orginalgarderober samt ett dubbelt städskåp. Väggar målade i Jotun “Snedråpe”.

Gästtoalett med fina detaljer, och ett badrum med badkar I bra storlek samt tvättmaskin och tork.

Sovrum 1 (barnrum nu):
Väggar målade i Jotun “Lövsal”. Stort nog att rymma en dubbelsäng.

Sovrum 2 (nu kontor och gästrum):
Vita väggar. Stort nog att rymma en dubbelsäng.

Sovrum 3 (Stort sovrum):
Mycket stort sovrum. Vi har nu en säng som är 265cm bred. 2 platsbyggda garderober. Väggar målade i Jotun “Sand”.

Kök:
Stort kök med plats för många. Vi kan sitta upp till 12 personer när vi förlänger vårt bord. Bra arbetsytor och mycket förvaring. Helt ny spis(den gamla på bild nu), ny köksfläkt och SMEG diskmaskin. Ny rostri kyl/frys. Specialbeställd (mycket dyr) extra tjock bänkskiva i italiensk terrazzomarmor från House of Design på Södermalm. Orginal Perstorpsskiva finns på vinden om man hellre önskar denna. Gigantiskt trippelfönster om ca 290x190cm. Väggar målade i Jotun “Space”.

Vardagsrum:
Enormt vardagsrum med plats för mycket. Gigantiskt fönster om ca 290x190cm ut mot gatan. Väggar målade i Jotun “Space”.Angränsande till vardagsrummet är en stor alkov med ett fint fönster i glasblock. Lägenheten är på kontraktet en 5:a och detta har troligtvis varit ett eget rum med väggar som sen tagits bort. Det är lätt att bygga till dörröppning för att göra det till ytterligare ett separat rum.

Mysig balkong i direkt söderläge där tomaterna trivs. Utsikt över vår fina innergård. Plats att sitta för 2-3 st.

Innergården är fantastisk och stor, med pergola, fina sittplatser, lekplats m.m.. Perfekt att grilla på sommaren och ha mingel med vänner.

Till lägenheten hör ett stort förråd på vinden. Det finns en fin tvättstuga och cykelförråd i källaren, samt bilgarage för den som vill hyra en plats. Huset och trapphuset är I mycket fint skick med orginaldetaljer och fint måleri. Och huset och gården är otroligt fint skött av värden. Stor hiss! Mycket trevliga grannar!

Område

VI SÖKER: Vi skulle gärna bo kvar för vi älskar verkligen denna lägenhet! Men p g a fler i familjen och mycket arbete hemifrån så skulle vi önska fler rum, I en utopi 2 rum till. Det viktigaste är då inte exakta ytan, utan planlösningen och möjligheten till max antal rum, antingen att det finns många rum, eller möjlighet att bygga till extra rum tex. Vi är absolut inte skygga för något nergånget med slitna ytskikt etc, det går alltid att fixa till. Barnen går på skola på Södermalm så det bör helst vara i närområdet. Vi har inte bråttom att byta och det måste kännas helt rätt och fylla behoven. Vid ett byte är vi flexibla och handlingskraftiga och med hög fast inkomst och alla papper snabbt i ordning för byte.
I önskemål har vi fyllt i minst 90m2 och minst 3 rok, men det betyder tyvärr inte att en 3:a på 90m2 skulle fungera för oss. Vi har valt att sätta nedre gräns lågt för att inte missa ngt. Tex en 5:a på 90m2 eller en 3:a på 150 m2 etc.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Alternativt önskemål
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Patricks Bar Restaurang
Götgatan 29
The Hills
Götgatan 29
Skolor och barnomsorg
Ask & Embla Förskolor AB
Högbergsgatan 31
Finska Förskolan
Urvädersgränd 6
Affärer
Nillas Tobak
Högbergsgatan 40
Matrebellen Götgatsbacken
Götgatan 17
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 4 timmar

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis