Stockholm, Stockholms län

Svartmangatan 25

1 mot 1

2 rum ∙ 35 kvm ∙ Vån 3

4 900 kr/mån

Annonsnummer: 1064057

Balkong

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Stadsholmen AB

Välkommen till hjärtat av Gamla Stan!

Väldigt välplanerad, stambytt, ljus och billig tvåa mitt i gamla stans lugnaste del, stadens hjärta precis vid Tyska Brunnsplan där allt man hör när man öppnar fönstret är porlandet från brunnen, fågelkvitter och klockorna från tyska kyrkan. Lägenheten har precis fått nyslipade golv, nymålade snickerier i linoljefärg, gula köksluckor målade i linoljefärg, 45 cm bred diskmaskin i köket. Stadsholmen är hyresvärd, toppenbra kommunalvärd som förvaltar alla kulturfastigheter i innerstan. När man skriver på kontrakt här hamnar man direkt i deras internkö med bara kulturhus. Hyran är otroligt låg för en tvåa och då stambyte är gjort så finns inga höga höjningar på lång tid. Lägenheten har originaldörrar och bröstpaneler från 1700-tal. Känslan överlag är att bo i en mysig vindsvåning i paris.

I gamla stan bor du utan biltrafik, och i min lägenhet även insynsfritt mot sydväst och fönster i två väderstreck. Direkt utsikt mot tyska kyrkans torn från köket och vardagsrummet, sol hela dagen och fram tills den går ner på sommaren bakom kyrkan. Ljusare kan man inte bo i gamla stan. Genensam terass finns att nyttja med utsikt mot tyska skolgränd och tyska kyrkan, otroligt härligt och romantiskt sommartid. Byggnaden har murbruk från medeltiden men nuvarande utseende är från tidigt 1700-tal. Stort källarförråd tillhör lägenheten och soprum med sortering finns på bottenvåning. Endast 2 lägenheter per våningsplan, och grannarna är supertrevliga. Fiber installerat, värme inkluderat i hyran.

Bättre lägenhet kan man inte önska om man vill bo billigt, centralt och nyrenoverat. Alla stadsdelar är på promenadavstånd och stockholms alla vatten och kajer finns utanför dörren. Jag trivs otroligt bra, men är lite sugen på att utforska möjligheter till ett extra rum för att ha ateljé hemma. Jag skulle dock kunna bo här på väldigt lång sikt, så mina krav är höga. Söker något främst i gamla stan, eller på söders höjder. Vacker utsikt, fritt läge med mycket ljus och fönster prioriteras. Uteplats hade också varit trevligt. Inte intresserad av byggnader byggda efter 1950-talet. Välkommen att ge förslag!

Maila mig gärna direkt med förslag: olofgrind@gmail.com

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Alternativt önskemål
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Kollektivtrafik
Buss
Kornhamnstorg (178 meter)
Färja
Slussen (217 meter)
Restauranger
Texas Longhorn Steakhouse Gamla Stan
Svartmangatan 11 (79 meter)
Ginos Coffee
Västerlånggatan 54 (81 meter)
Skolor och barnomsorg
Nikolaigården Förskola
Skomakargatan 30 (112 meter)
Gamla Stans Förskola
Norra Dryckesgränd 4 (181 meter)
Affärer
Coop Järntorget
Järntorget 80 (134 meter)
Mathem i Sverige AB
Slottsbacken 10 (282 meter)
Är du intresserad av ett byte?
Bytt
1x

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis