Maria, Stockholm

Maria Prästgårdsgata 32A

1 mot 1

2 rum ∙ 67 kvm ∙ Vån 2

12 500 kr/mån

Annonsnummer: 1068697

Balkong
Hiss
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Stockholmshem

Den här ljusa lägenheten med öppen planlösning flyttade jag in i som första hyresgäst 2015, den är nybyggd och har alla bekvämligheter som tillkommer med det (ny inbyggd mikro, induktionshäll och varmluftsugn, rymlig inbyggd diskmaskin, stor inbyggd kyl och frys). Det är enkelt att bo här: tre stora fräscha tvättstugor med flera torkskåp och torktumlare, där ekologiskt tvättmedel är förprogrammerat, matkvarn som minskar hushållssopor radikalt och blir till biogas och biogössel, stora odlingslådor både på innergården och lilla parken utanför där grannar odlar grönsaker och kryddor. Finns flera stora cykelparkeringar och förråd samt barnvagsförråd för oss boende. Garage inomhus för boende som man tar hissen direkt ner till. Bra källarförråd och rymliga snabba hissar. Nytt fräscht gym kring hörnet öppet 5-23, samt flera förskolor i samma kvarter.

Boendet har varit idealiskt med små barn då innergården har träd och odlingar, de kan tryggt cykla runt och leka då det är som en gated community med port som endast går att öppnas av de boende (ej kod som kan spridas tex) och mindre trafikerat utanför portarna.

På tidiga vårdagar och sommaren används innergården med rymlig grillplats och sittplatser till italiensk-känsla då det är ljusslingor och fina middagar ute.

Läget är idealiskt: vid lummiga Mariatorget med Rivalbion, ett kvarter från Swedenborgsgatan så att man får det bästa av två världar, nämligen tysta kvällar på vår stora balkong på innergården under stjärnorna, och bara ett stenkast till franska, italienska och pittoreska uteserveringar året om nu när Swedenborgsgatan med sina fina kastanjeträd blivit gågata även under vintern.

Flera bagerier som gör att söndagar äter man lätt nybakade croissanter och lägenheten ligger mitt emellan två av innerstadens största ICA affärer som båda har bistro med rättigheter och delikatesser från hela världen, så ett glas vitt samtidigt som man köper ostron är möjligt.

Vi ligger något kvarter också från Hornsgatans mysigaste del; med Folkoperan, ostdelikatess och Spanska Tapasrestauranger.

Vi vill inte flytta ifrån det här området utan ser gärna ett trepartsbyte där vi kan få fler rum men i samma område.

Vi valde den här adressen för otroliga närheten till äldsta kommunala Montessoriförskolan och superbra kommunala grundskolor och högstadier för barnen i området.

Att bli äldre i det här nybyggda hyreshuset är idealiskt då alla utrymmen är anpassade, hissarna rymliga och alla portar och gemensamma utrymmen och porttelefoner är anpassade för tillgänglighet. Finns även festlokal att hyra för billig peng på bottenvåningen i byggnaden för de boende.

Sovrummet har stora inbyggda garderober med massa hängplats och passar med dubbelsäng. Sovalkov med 120-bäddssäng finns för gäst.

Lägenheten är väldigt ljus med stora fönster och näst högst upp. Det ovanliga är storleken på balkong på Södermalm där bäddsoffa, balkonglådor och bord får plats och gör att man kan mysa hemma även om bästa caféerna och parkerna ligger runt hörnet.

Vi önskar en fyra och är beredda på att göra ett byte så fort rätt tillfälle ges.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Restaurang Timmermans 1857
Timmermansgatan 35
Restaurang Wollmar
Wollmar Yxkullsgatan 12
Skolor och barnomsorg
Villekulla Förskola
Maria Prästgårdsgata 31
Yxan förskola
Wollmar Yxkullsgatan 15
Affärer
Risotto Fine Foods & Wine
Timmermansgatan 44
Circle K
Torkel Knutssonsgatan 24
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 4 timmar

Som medlem i Lägenhetsbyte får du också en månad gratis med Sveriges smidigaste hemförsäkring.

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis