Katarina-Sofia, Stockholm

Repslagargatan 13C

1 mot 1

3 rum ∙ 72 kvm ∙ Bottenvåning

11 432 kr/mån

Annonsnummer: 1073487

Öppen spis/kakelugn

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Stadsholmen

Mysig trea på 72 kvm i blåmärkt kulturhus vid Slussen, centralt och urcharmigt med fantastisk trädgård fungerande vedspis i kök och eldningsbar kakelugn i vardagsrum.
Portvaktsbostaden md egen ingång (två dörrar) som innan renovering 2004 varit dockverkstad och ateljé åt Arne Högsander där bland annat Lill-strumpa och Syster Yster tillverkats. Ingång från Repslagargatan eller över gård från Götgatan 28, mitt emot tunnelbanan Götgatsbacken.

Sovrum och kök mot gård vilket gör att det är tyst och lugnt trots det otroligt centrala läget. En oas mitt i stan där vi har utemöbler utanför fönstret och blommor.
Kakelugn (fungerande) i vardagsrummet. Eldningsbar vedspis (och vanlig spis) i köket.

Det bästa med lägenheten är en otroligt vacker och stor innergård med kullersten, trädgård med träd och gräsmatta och lusthus (rekonstruktion av lusthus av Fredrik Blom från 1822) som kan bokas av grannar för fest. Gården har bland annat synts i filmen Kådisbellan. På sommaren kan man gå rakt ut ur köket ut på gården och ta en kaffe i trädgården.
Utanför lägenheten har vi stolar och bord och odlar tomater och blommor mm. Det är inte en officiell uteplats men brukas som det och alla på NB har egna platser. I trädgården finns det gemensamma sittgrupper under lummiga träd och syrener.
Djupa fönsternischer som man kan sitta i med fönsterluckor och gamla skurgolv i alla rum utom kök där det ligger ett nyare trägolv.
Västergötland 24 är blåvärderad enligt Stockholms Stadsmuseums kulturhistoriska klassificering. Detta innebär att fastigheten har ett synnerligen stort kulturhistoriskt värde. Lägenheterna och huset renoverades 2004 och man behöll då snickerier, trägolv, taklister- och rosetter och tidstypiska detaljer från 1800-talet.

Kök
Långsmalt kök med matplats vid fönstret och gammal vedspis med kåpa som man kan elda i. Utgång till gården. Gott om skåp och förvaring. Bänkar i oljad ek, trägolv. Gasspis. Diskmaskin köpt av oss, kan ingå i bytet. Helt ny kyl och frys (okt 2024).

Vardagsrum: mot lugna Repslagargatan, rymligt med tre ingångar med dubbla spegeldörrar och gammalt trägolv. Fungerande kakelugn.

Sovrum 1
Rymligt och lugnt med fönster mot gård, plats för garderober.

Sovrum 2
Lilla rummet används som gästrum och rymmer en enkelsäng. Vi har också vägghängda bokhyllor, litet skrivbord och en klädställning för ytterkläder där. Skulle också fungera väl som hemmakontor, barnrum, musikrum eller annat.

Badrum/toa
Litet badrum/toalett med dusch och handduksvärmare, klinkers och kakel.

Hall: Fyrkantig hall med hatthylla och hängare.

Förråd/klädkammare i lägenheten med hyllor och klädstång.

Obs ny hyra för 2024: 11 432 SEK. Varmhyra.

Tvättstuga, återvinningsrum, cykelförråd och stort källarförråd finns.

Ni kan läsa om husets och gårdens historia här: https://www.stadsholmen.se/fastigheter/vastergotland-24/


Sökes: minst trea i innerstan, gärna söder, balkong eller uteplats. Gärna äldre/kulturhus. Vi är inte intresserad av Liljeholmen, Gröndal, Hjorthagen, Norra djurgårdstaden eller Hornsberg. Vi har gjort två byten tidigare genom lägenhetsbyte och är seriösa.

Läs mer om bostaden

Är du intresserad av ett byte?
I området
Kollektivtrafik
Tunnelbana
Slussen (200 meter)
Buss
Slussen (204 meter)
Restauranger
Samba Sushi AB
Götgatan 28 (49 meter)
Restaurang Bauer
Götgatan 15 (53 meter)
Skolor och barnomsorg
Bullerbyn Repslagargatan 12A
Repslagargatan 12 (59 meter)
Ragvald
Ragvaldsgatan 14 (119 meter)
Affärer
Matrebellen Götgatsbacken
Götgatan 17 (51 meter)
Nillas Tobak
Högbergsgatan 40 (159 meter)
Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis