I en bytesprocess:  Annonsören kan ha längre svarstid än vanligt.

Kristineberg, Stockholm

Lidnersplan 14

1 mot 1

1.5 rum ∙ 46 kvm ∙ Vån 4

7 440 kr/mån

Annonsnummer: 1085140

Balkong
Hiss

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd privat hyresvärd

(Hyran är enligt 2023 års förhandlingar. Sedan bilderna togs har vi fått ny gasspis installerad och fått parkettgolvet slipat och vaxat.)

Här är vår lägenhet i Kristineberg på Kungsholmen. Högst upp i huset med balkong och full utsikt över Mälaren, kan man njuta av makalösa solnedgångar och skådespel över himlen, från Mälarhöjden till Solna. Precis utanför huset har vi klippor, badbryggor och promenadstråk. Genom husets bakdörr kommer man direkt ner på klippor som tar en ner till sjön.

Vi trivs bra i lägenheten men då vi nyligen fått barn så längtar vi tillbaka till söderort där vi har vänner och familj. Vi letar väldigt aktivt och byter gärna så snart som möjligt.

Lägenheten har parkettgolv, originalgarderober, spanjolettfönster och fönsterbräden i marmor, anno lägenhetens byggår 1938. Den är 1,5 rum med det klassiska matrummet intill köket, vilket delas av med en skjutdörr med fönster. Därmed räknas den inte som en tvårumslägenhet.

Köket är ett ganska slitet 1990-tals kök men det fungerar bra och vi har bytt handtag på luckorna. Diskmaskin finns men är jämngammal med köket (insatt av tidigare hyresgäst). Ny gasspis och gasugn (insatt i år 2024).

Intill köket ligger matrummet, vilket de flesta av grannarna använder som sovrum istället. Här och i köket är det plastgolv, vilket är ordentligt slitet. Vi har funderat på att själva lägga in annat golv men har inte kommit till skott.

Vardagsrummet är stort och ljust, med originalparkett. Här har vi en platsbyggd himmelsäng.

Den yttre hallen ut mot trapphuset är ganska mörk men resten av lägenheten är väldigt ljus och vattnet följer en ständigt. Den inre hallen kan användas som sovrum (vilket några grannar gör) men vi använder det utrymmet som verkstadsdel.

Balkongen är liten men vi har en platsbyggd soffa med plats för fyra (eller två riktigt bekvämt). Huset delar även en stor terass på taket där man kan ha större middagar.

Annan information:

- På balkongen hörs visst trafikljud från Tranebergsbron samt inflygning till Bromma flygplats. Treglasfönster i lägenheten finns.

- Badrummet är nykaklat 2022. Uttag för tvättmaskin finns.

- Gasräkning betalas kvartalsvis, tillkommer utöver hyran.

- Lägenheten ligger egentligen på våning 4,5 (går ej att skriva i beskrivningen) och det innebär att man behöver gå en kort liten halvtrappa upp från hissen till lägenheten.

- Med lägenheten kommer ett förråd i källaren.

- Stor fin tvättstuga i källaren, med två industrimaskiner, torkskåp och mangel.

- Trevliga privatvärdar. Förvaltning sköts av Fastighetsägarna service och fungerar okej vid mindre ärenden men är lite långsamma gällande större ärenden.

- Kommande fönsterrenovering 2024 (oklart startdatum).

- - -

Vi söker en tvårumslägenhet, eller såklart i bästa fall, en trerumslägenhet i söderort. Helst Kärrtorp eller Björkhagen. Men eventuellt Bandhagen eller Hökarängen. Får vi drömma så föredrar vi allmännyttiga fastighetsbolag såsom Svenska Bostäder och Stockholmshem.

Kom gärna med frågor!

Allt gott,
Linnea och Hugo

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Kollektivtrafik
Buss
Olof Dalins väg (369 meter)
Tunnelbana
Kristineberg (465 meter)
Restauranger
Jambokula
Lidnersplan 2 (53 meter)
Piren Restaurang & Bar
Kristinebergs Strand 2 (345 meter)
Skolor och barnomsorg
Trollet Förskola
Kristinebergs Strand 1 (347 meter)
Förskola Love Almqvists väg 4 C
Love Almqvists Väg 4 (275 meter)
Affärer
Coop Kristineberg
Nordenflychtsvägen 7 (430 meter)
Coop Minneberg
Svartviksslingan 98 (613 meter)
Är du intresserad av ett byte?
Svarar vanligtvis inom 1 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis