Maria, Stockholm

Blekingegatan 8

1 mot 1

2 rum ∙ 63 kvm ∙ Vån 4

8 511 kr/mån

Annonsnummer: 1087587

Hiss
Badkar
BRF

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Pressens Pensionskassa

Vi letar seriöst efter ett byte. Vänligen markera inte om ni inte är seriöst intresserade och beredda att gå vidare med visningar inom snar framtid.

En väldisponerad tvåa med stora luftiga rum och 2,70 i takhöjd, på fjärde våningen i hus från 1930.
Originalträgolv i vardagsrummet, linoleummattor i övriga utrymmen. Stora fönster med generöst ljusinsläpp pga högt upp i huset. Lugnt hus med vänliga grannar. Hiss en halvtrappa upp från porten.

I hallen finns en mindre, platsbyggd klädkammare, städskåp, ett djupt överskåp, samt tre rymliga garderober, en med hyllplan och två med klädstång. Här finns också lägenhetens förråd (dvs, ist f vinds- eller källarförråd ligger förrådet i lägenheten –smidigt när man vill växla mellan vinter- och sommargarderob och klart mindre inbrottsrisk än i externa förråd😊).

Stort, helkaklat badrum med våtrumsmatta, badkar och plats för tvättmaskin (framdraget för).

Stort vardagsrum (som i dag används som kombinerat v-rum och sovrum, tillräckligt stort för att det skulle gå att dela av med en vägg för ett extra sovrum).

Kök med matplats för 4-5 personer (vi har lyckats ha middagar för 10–12 pers här 😊). Plats för och framdraget för diskmaskin om man så önskar.

Ett rymligt sovrum med plats för 180-säng om man vill.

Cykelrum och normalutrustad tvättstuga. Grovsoprum i porten bredvid, med bra källsortering och möjlighet att slänga även större föremål.

Solig, grön, stor innergård med bärbuskar, träd, gräsmatta och blomsterrabatter, gott om trädgårdsmöbler, sandlåda, och möjligheter att odla i odlingslådor.

Lugnt och trevligt område på Södermalm, nära till parker, Södra Årstalundens och Eriksdalslundens koloniträdgårdar och Årstavikens badbryggor och strandpromenad. Vi har många soliga sommarmornar tagit med lite frukost och en handduk och promenixat ner till vattnet för ett härligt morgondopp. I kvarteret finns matbutiker, små restauranger, caféer och bagerier, och Söders mer livliga krog- och butiksliv en promenad bort.

Bra kommunikationer: 3:an, 4:an, 76:an, 55:an och 164:an precis runt hörnet, och Södra station, fler busslinjer samt Skanstulls, Medborgarplatsens och Mariatorgets T-banestationer inom promenadavstånd.

Hyran gäller för 2023. Värd är Pressens pensionskassa, förvaltare är Newsec (som utöver det normala fastighetsskötandet även erbjuder hantverkartjänster mot betalning).

Vi har trivts jättebra i lägenheten och området i tio år, men vi vill ha en större bostad nu. Jag behöver minst tre rum. Jag önskar bo kvar i innerstan, pga arbete och skola. Främst Söder, Gamla stan, Norrmalm, Vasastan eller centrala Kungsholmen.

För att bli godkänd som hyresgäst av Pressens Pensionskassa behöver man en årsinkomst på 3,5 gånger årshyran (3 gånger årshyran för pensionärer). Till inkomst räknas, utöver lön, t ex sjukpenning, studielån/bidrag, pension etc. (dock ej barnbidrag, underhållsstöd)

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Holy Cow Restauranger AB
Ringvägen 87
Chicha08
Ringvägen 87
Skolor och barnomsorg
Ask & Embla Förskolor AB
Blekingegatan 11
Eriksdals Förskola
Ringvägen 58
Affärer
ICA Nära Riddaren
Blekingegatan 1
Coop Nära
Grindsgatan 50
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Intresserad
Inte intresserad
Svarar vanligtvis inom 2 dagar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis