Lerum, Västra Götalands län

Bentzels väg 62C

1 mot 1

2 rum ∙ 64 kvm ∙ Bottenvåning

6 694 kr/mån

Annonsnummer: 1094950

Balkong

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Förbo (kommunalt/allmännyttan)

Rymlig 2:a och genomgångslägenhet med smart och skön planlösning och egen uteplats/trädgård! Beläget i västra utkanten av Lerum, med närhet till mycket natur och sjöar, och med mycket kort restid till centrala Göteborg med kollektivtrafik (totalt 20-25min från lägenheten)!

Lägenheten och planlösning
• Stort kök med stor kyl och frys, städskåp och många köksskåp. Smalare diskmaskin ingår. Rymligt badrum med möjlighet till egen tvättmaskin och torktumlare. Klädkammare/walk-in-closet (bild saknas) som också har bra med utrymme, med en garderob och två stora hyllor med mycket plats för galgar (hyllorna går att montera ned om en exempelvis vill sätta in extra garderober).
• Insynsskydd kan sättas upp i trädgården (skärmar/vindskydd på staketen) och fönsterfilm till fönster om en så vill.
• Till uteplatsen kan en plantera och inreda personligt. Den är relativt stor (längre ut än vad planlösningen visar). Det går att lägga till altan (eller bygga egen).
• Bra ljusinsläpp i hela lägenheten (kanske inte till hallen dock). Eftermiddagssol till uteplatsen, sovrummet och vardagsrummet. Förmiddagssol till köket.
• Relativt svalt i lägenheten på sommaren (tack vare lägenhetsplaceringen mm).
• Uppvärmning och varmvatten ingår i hyran, och förråd finns precis utanför lägenheten. Tvättstuga med egna rum finns också mycket nära (ca 50m och på markplan). Bilparkeringar verkar finnas i överskott, och boende som saknar någon plats har förtur i kön. Parkeringshyra är 325kr.
• När jag flyttade in valde vi flera standardhöjande/permanenta tillval (såsom kyl/frys, diskmaskin, köksgolvet, köksfläkt, duschkabin). Utöver detta betalas det fortfarande för köksluckor- och skåp i 6 år till, inräknat i hyran (243kr). Inräknat är också en rabatt för tapetsering/målning (153kr).

Närmiljön, huset och kollektivförbindelser
• Gångavstånd till stor matbutik 'Ica Kvantum' (ca 3 min) med apotek och paketboxar, busshållplats 'Hulan centrum' (ca 4 min, varifrån det tar ca 15 min till Svingeln alternativt 18 min till Åkareplatsen) och tågstation 'Aspen' (ca 10 min, varifrån det tar ca 15 min till Göteborg central). Ca 3 km till centrala Lerum.
• Nära till natur och sjöar såsom Aspensjön och Stamsjön. Det finns förskolor och skola årskurs F-5, samt flera lekplatser.
• Lägenhetshusen byggdes på 70-talet. De är utvändigt nymålade, och utemiljön och tvättstugor är nyrenoverade! Mycket blommor och annan växtlighet har tillkommit och börjat växa, utöver de många fina trädgårdarna hyresgäster själva ansvarar för och gör fina i varierande stil! En aktivitetspark ska komma att anläggas nära lägenheten. Läs mer på Förbos hemsida om 'Hulan' och 'Projekt Hulan'. Se även deras sida om 'Personliga hem' för information om egna tillvalsmöjligheter till lägenheten.

Trygghet och hyresvärd
• Jag har bott här i ca 6 år och upplever det som ett lugnt och tryggt område med alla typer av människor, eventuellt med en betoning på barnfamiljer och pensionärer, samt familjedjur! :)
• Hyresvärden Förbo är bra och seriös, och bryr sig om kommunikation, utveckling, och förbättring. De har alltid varit trevliga och hjälpsamma vid frågor och annat. De skickar ut regelbunden information och aviseringar för aktuella händelser. Förbovärdar syns ganska ofta och det känns som att en har inflytande över sitt område och boende.
• Det har aldrig funnits problem för mig här med bottenvåning, ingen som stör eller kikar in och jag har varit hemma mycket och studerat på distans och fortfarande hittills struntat i att sätta upp insynsskydd. Det känns också tryggt mot inbrott tack vare lägenhetens placering i huset och området, utformningen av loftgångshus, grannar, uteplatser/balkonger som grannar vistas i, Förbovärdar, etc. Det är ett avskilt område och de som rör sig här är de som själva bor i området, varför människor då respekterar insyn samt varför (jag gissar att) tjuvar inte lättvindigt väljer denna plats.

Vart och varför jag flyttar
• Jag behöver en billigare hyra som student, mindre boyta, samt vill gärna ha gångmöjlighet till Göteborg central (max ca 60min) där möjligheten till billigare kollektivtrafik också är ett plus (då jag idag pendlar mellan Västtrafik-zoner till Göteborg).
• Vill helst inte bo på botten- eller 1:a-våning, då jag bott så i flera lägenheter nu och egentligen föredrar att bo så högt som möjligt (där utsikt eller grönområde är stora plus), men jag behöver inte ha balkong eller fransk balkong. Även om det känts bra på bottenvåningen här, så känns höjder naturligare för mig än nära markplan, och i en storstad känner jag mig också tryggare så.

Övrig information
• Rökning är tillåtet, men rökning från uteplats ska visa hänsyn till grannar (undvika rökning om grannars fönster/balkongdörrar är öppna).
• Trädgården har jag personligen aldrig nyttjat, men går att göra mycket finare (vilket en kan se hos grannar och i området).
• Finns några märken i de äldre golven i några rum (döljs under möbler i bilderna), men jag är noggrann med att notera allt sådant inför hyresvärdens besiktning.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
JACI'S
Brobacken 6
Jennies Miljöprodukter AB
Härrydavägen 50
Skolor och barnomsorg
Bråtastugans förskola
Ryd Västergårdsvägen 56
Hulantäppans förskola
Hulans Torg 6
Affärer
ICA KVantum
Hulans Torg 1
ICA Supermarket Servett
Almekärrsvägen 1
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Intresserad
Inte intresserad
Svarar vanligtvis inom 3 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis