I en bytesprocess:  Annonsören kan ha längre svarstid än vanligt.

Göteborg

Erik Dahlbergsgatan 60

1 mot 1

2 rum ∙ 85 kvm ∙ Vån 2

11 129 kr/mån

Annonsnummer: 1103837

Hiss
Öppen spis/kakelugn
Badkar

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Västerstaden

Stor tvåa på lugna ErikDahlbergsgatan. Stort spröjsat fönster mot gatan i vardagsrummet och kök och sovrum mot gården.
Först en mindre halldel med William Morris-tapet i grönt, senan lång hall nymålad i grönt. Från den långa hallen kommer man till helkaklat badrum med badkar i vitt och beige. Härifrån nås även klädkammare med parkettgolv och blå tapet. Även städskåp finns här inbyggt bakom spegeldörr som det är överallt i lägenheten.
Från hallen kommer man rakt fram in i det stora vitmålade vardagsrummet, åt vänster ännu en mindre hall nymålad i ljust grönt. Från den hallen når man stort sovrum med tre garderober, nymålat i en dov rosa ton. Dubbla spegeldörrar mot vardagsrummet som ligger i fil med sovrummet och ger känsla av stor rymd.
I inre hallen finns inbyggd garderob. Köket är stort och vitmålat, det är enda rummet som inte har parkettgolv, istället grått laminat. Vita luckor med fräst profil och mässingshandtag. Inbyggt gammaldags skafferi med litet fönster plus en till inbyggd garderob/förvaring. Köket har två fönster, stor diskmaskin och ny kyl/frys, helt ny hällspis med varmluftsugn.

Vardagsrum och sovrum har fiskbensparkett, hallar har stavparkett. Vackra gamla element i sovrum och vardagsrum. Takrosetter i sovrum, kök, vardagsrum. Breda taklister. Hiss och källarförråd.

Ingen balkong men jag har tidigare tagit en av de gemensamma (som ingen använder) och fått plats med två stolar och bord fäst på räcket. Väldigt fin gård att titta ut över, mitt emot är Aschebergsgatans vackra hus.

Tror huset är byggt 1919 och ligger längst upp på ErikDahlbergsgatan. Nära till allt, Avenyn är fem minuters promenad bort, centralen tjugo minuter, Järntorget någon kvart kanske. Bra service precis utanför dörren med Coop, apotek, hälsokost, två olika frukt/grönthandlare, restauranger, frisör osv.

Trivs kanonbra men har köpt en stuga där jag bor fem månader per år och söker något med lägre hyra. Har inte bråttom alls, söker något i äldre hus med så mycket kvadrat för pengarna som möjligt. Låg standard inga problem, men lägenheten måste ha äldre charm och gärna ligga i Bagaregården, Gårda, centrum, Majorna osv.

Läs mer om bostaden

Är du intresserad av ett byte?
Svarar vanligtvis inom en timme
I området
Kollektivtrafik
Buss
Kapellplatsen (274 meter)
Annat
Chalmers (502 meter)
Restauranger
Gaubi Landala
Kapellplatsen 3 (196 meter)
Lunchmästar'n
Landalagången 9
Skolor och barnomsorg
Franska skolan Göteborg
Landalagången 3 (205 meter)
Göteborgs Högre Samskola, Lilla skolan
Föreningsgatan 13 (282 meter)
Affärer
Landala Fisk
Kapellplatsen 1
Coop Konsum
Kapellplatsen 4 (125 meter)
Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis