Rörsjöstaden, Malmö

Östra Förstadsgatan 16 A

1 mot 1

3 rum ∙ 56 kvm ∙ Vån 1

8 911 kr/mån

Annonsnummer: 1118021

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Heimstaden

Här bor du ostört samtidigt som du har nära till mycket.

Ljus trea över den så kallade italienska gången, de tre innergårdarna som ligger i fil mellan Östra Förstadsgatan och Slussgatan. Huset omges av två innergårdar, avskilt från gatorna, och lägenheten är den enda på sitt våningsplan.

Lägenheten är välrenoverad och fräsch. Samtidigt har mycket av den vackra stilen från tidigt 1900-tal bevarats, med högt i tak och djupa fönsternischer.

Genomgående ljusa ytor och takhöjden på över tre meter får denna trea att kännas större än sina 56 kvadratmeter. Kvadratsmarta lösningar maximerar ytorna i rum och kök. Med fönster i två väderstreck och tjocka väggar finns här alltid svalka på sommaren och en ombonad känsla under de kallare månaderna. Husen med sina valv och vackra fasader ger en nästan kontinental känsla.

I det möblerbara köket finns diskmaskin, varmluftsugn med spishäll, rymlig kyl och frys och gott om förvaringsutrymme. Även i två av rummen finns mycket förvaringsplats, med sammanlagt sex garderober med flyttbara hyllplan. Badrummet är helkaklat och utrustat med handdukstork.

På innergårdarna kan man grilla och det finns många cykelparkeringsplatser under tak. Precis bredvid lägenhetsdörren finns en liten balkong som den som bor i lägenheten kan disponera i stort sett själv.

Värme, vatten (inklusive varmvatten) och kabel-tv:s grundutbud ingår i hyran. Heimstaden har inte framfört några krav på dubbel hyreshöjning i denna fastighet.

Nära både till Värnhemstorget där stads- och regionalbussar går och till Centralstationen. Inom några minuters gångavstånd finns fyra matbutiker tillhörande tre av de stora kedjorna. Vill man cykla till Ribban går det att följa vattnet mer eller mindre hela vägen från porten och dit.

Jag trivs bra här och har genomgående varit nöjd med Heimstaden som hyresvärd (som sagt ingen dubbel hyreshöjning, fastigheten är välskött och de få saker jag behövt uppmärksamma fastighetsskötare på har åtgärdats mycket snabbt). Anledning till flytt är att jag inte längre har behov av att bo så stort.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Amanos Pizzeria & Restaurang
Östra Förstadsgatan 21
El Patio
Östra Förstadsgatan 26
Skolor och barnomsorg
Schougens Bros förskola
Östra Förstadsgatan 7
Möllebackens förskola
Östra Förstadsgatan 7
Affärer
VapeShop24
Drottninggatan 4
ICA Supermarket Värnhem
Östra Förstadsgatan 50
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Intresserad
Inte intresserad
Svarar vanligtvis inom 4 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis