Kungsholmen, Stockholm

Stagneliusvägen 45

1 mot 1

2 rum ∙ 57 kvm ∙ Vån 5

9 000 kr/mån

Annonsnummer: 1123614

Balkong
Hiss

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd HSB hyresrätter

Fastigheten uppfördes 1936 och består av 52 lägenheter fördelade på 6 våningar. Lägenheterna är i storlekarna 1-2 rok. Hiss finns och alla lägenheter har balkong. I källaren en gemensam tvättstuga med 2 stora tvättmaskiner, torktumlare och ett torkrum.

Hela fastigheten och stammarna renoverades 2009. Vid renoveringen lyckades jag driva igenom en egen planlösning för min lägenhet som medför att matplatsen i köket fortfarande finns kvar. Se bifogad bild på planlösning och bilder inifrån lägenheten.

Fredhäll är en lugn stadsdel i Kungsholmens stadsdelsområde i Stockholms innerstad. Lite "landet mitt i Stan". Det är promenadavstånd in till City och Gamla Stan. Jag har trivts jättebra här men planerar att byte till en lägenhet närmare mina barn o barnbarn.

Gatorna i Fredhäll är uppkallade efter svenska författare såsom Johan Runius, Fröding, Stagnelius, Orvar odd, Viktor Rydberg, Atterbom, Snoilsky, Ernst Ahlgren m.fl.

Området bebyggdes i början av 30-talet och är i funkisstil. Mottot när Fredhäll byggdes var "stad i park". I Fredhällsparken finns en plaskdamm som sedan 30-talet varit en populär badplats för de mindre barnen. Se bifogad bild.

Fredhäll ligger på Kungsholmens sydvästra del och är känt för sina badklippor som du når på 2 minuter från porten. Se bifogad bild.

Ut mot Tranebergssundet ligger även ett fint gammalt kallbadhus, ett klippbad med bryggor. Badet är inhägnat av en byggnad och ett plank. Inne på området finns en mindre gräsmatta och ett trädäck. Badet ägs av Stockholms stad men hyrs av Fredhälls badklubb som ansvarar för tillsynen. Under juni–augusti är badet öppet för allmänheten varje dag klockan 09.00–19.00. Fem minuters promenad till badet.

Min lägenhet ligger på 5:e våningen med en "Manhattan view" mot Stadshagen, Kungsholmen och Traneberg från vardagsrummet. Från kök och sovrum utsikt med "sjöglimt" mot stora och lilla Essingen och Alvik/Bromma.

Bra kommunikationer. Åtta minuters promenad till Kristinebergs tunnelbanestation. Busshållplats för buss 61 till Ruddammen eller Hornsberg och buss 65 till Skeppsholmen har hållplatser 5 minuter från fastigheten.

Trots att Fredhäll ligger i innerstaden finns här gott om p-platser för de som har bil. Även om du har en elbil finns det många lediga p-platser för elbilar på kvällar och nätter.


Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Kollektivtrafik
Buss
Fredhäll (108 meter)
Tunnelbana
Kristineberg (402 meter)
Restauranger
West Lake Garden
Stagneliusvägen 51 (150 meter)
Golfbaren Kristineberg
Hjalmar Söderbergs Väg 10
Skolor och barnomsorg
Spårvagnen
Rålambsvägen 51 (94 meter)
Purpurn Förskola
Rålambsvägen 52 (103 meter)
Affärer
Coop Kristineberg
Nordenflychtsvägen 7 (437 meter)
ICA Nära Essingen
Disponentgatan 6 (519 meter)
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Intresserad
Inte intresserad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis