Sibirien, Stockholm

Birger Jarlsgatan 127

1 mot 1

2 rum ∙ 70 kvm ∙ Vån 1

10 000 kr/mån

Annonsnummer: 1123881

Hiss
BRF

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Privat värd, förvaltare Nytorget Fastigheter

Söker endast lägenhet i innerstan. Vi söker en trea/fyra.

Observera att exakt hyra är 10 504 kr.

Stor renoverad sekelskiftestvåa om 68 kvm enligt kontraktet (dock uppmätt till ca 72 vid mätning samband med golvläggning så satt 70 kvm i annonsen). Drygt 3 meter i takhöjd. Fastigheten är uppförd på 20-talet med toppenläge i Vasastan, Sibirien. En våning upp så ingen insyn, hiss finns. Enda anledningen till flytt är att vi behöver fler rum, vi trivs i övrigt otroligt bra i denna lägenhet.

OMRÅDET & BYGGNADEN:
Härligt läge med nära till såväl stadspuls som grönområden. Lägenheten ligger ett stenkast från Vanadislunden och mysiga Bellevueparken. Hagaparken och Brunnsviken ligger också mycket nära, det finns med andra ord massor av trevliga promenadstråk. Buss 50 till Odenplan går strax nedanför lägenheten och tar ca 6 minuter, föredrar man att gå tar det endast 15 min att promenera in till Odenplan. Rakt över gatan finns en annan busshållplats där flertalet linjer passerar - bl.a. till Vaxholm och Norrtälje. Tunnelbanestationen Tekniska högskolan/Östra station ligger cirka 850 m från bostaden. Är 1,5 km till Humlegården, 15-20 min promenad.

Lägenhetens fönster vetter mot Birger Jarlsgatan, ljudisolerade fönster vilket gör lägenheten tyst och stänger ute t.ex. trafik. Mycket lummig utsikt (i princip bara helt grönt utanför fönstret på sommaren) mot träd och liten park vid Roslagstullsbacken, ingen insyn.

Det finns gemensamma balkonger på samtliga våningsplan i huset. Man kan även sitta ute på innergården där hyresvärden ställer ut bord på sommaren.

HALL:
Ny säkerhetsdörr 2024. Tak och väggar målade samt nya hallgarderober år 2023. Fiskbensparkett. Vi har byggt garderober där med stuckaturer, dessa inmålade i samma färg som väggarna. Garderoberna får gärna övertagande hyresgäster köpa till förmånligt pris. I hallen finns även ett mycket stort inbyggt garderobsutrymme till höger om badrummet. Överlag mycket gott om förvaringsmöjligheter inuti lägenheten, men finns även stort tillhörande förråd i källaren.

KÖK+SERVERINGSGÅNG:
Väggar målade samt nytt parkettgolv år 2023. Ett fräscht kök där bord med plats för 4 personer ryms gott och väl, ryms även avlångt bord med fler platser (ryms matsalsbord i vardagsrum också). I serveringsgången finns ett städskåp gömt bakom en fin gammal spegeldörr. (Har en cafégardin i köksfönstret för att vi tycker att det är fint, som nämnts tidigare är det ingen insyn i lägenheten men förtydligar detta då någon skrev och frågade om det var BV vilket det inte är).

VARDAGSRUM:
Tak och väggar målade samt listade med bröstlister etc år 2023. Stort luftigt rum med fiskbensparkett. I vardagsrummet finns även en rymlig inbyggd garderob bakom fin tidstypisk spegeldörr.

SOVRUM:
Tak och väggar målade samt listade med bröstlister etc år 2023. Fint tidstypiskt plankgolv. Sovrummet är stort, ryms 180 cm säng, byrå och skrivbord m.m. utan att det känns det minsta trångt.

BADRUM:
Rymligt badrum med kaklat golv och väggar. Renoverades för några år sedan. Finns möjlighet att installera tvättmaskin, finns ett uttag för detta.

FÖRVARING+TVÄTTSTUGA:
Till lägenheten hör ett stort förråd i gårdshuset, finns nere i källaren. Där finns även en tvättstuga. Som nämnts ovan finns dock möjlighet att installera en egen tvättmaskin inne i badrummet.

ÖVRIGT:
Nytorget Fastigheter förvaltar, vi är mycket nöjda med dem. Snabb service och trevligt bemötande.

Bostadsrättsförening är bildad men vilande, de var mycket nära att få köpa fastigheten 2010 men blev inte av vid det tillfället, kan dock finnas möjlighet att få köpa vid ett nytt nutida omtag med BRFen.

Kan tilläggas att jag har en del filmer på lägenheten som kan skickas vid intresse.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Alternativt önskemål
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Kollektivtrafik
Buss
Roslagstull (107 meter)
Annat
Hard Rock Cafe (699 meter)
Restauranger
Phi Phi Island
Birger Jarlsgatan 121, Vasastaden (59 meter)
Restaurang Soaré
Birger Jarlsgatan 121, Vasastaden (59 meter)
Skolor och barnomsorg
Johannes Skolas Fritidshem
Roslagsgatan 61, Vasastaden (87 meter)
Förskolan Hoppetossa Jollen
Roslagsgatan 45, Vasastaden (116 meter)
Affärer
Ica Nära Roslagstull
Birger Jarlsgatan 122 (178 meter)
Salmantinos Delikatesser AB
Roslagsgatan 31, Vasastaden (265 meter)
Är du intresserad av ett byte?
Svarar vanligtvis inom 2 timmar

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis