Katarina-Sofia, Stockholm

Tengdahlsgatan 28

1 mot 1

3.5 rum ∙ 78 kvm ∙ Vån 5

9 230 kr/mån

Annonsnummer: 363299

Balkong
Hiss
Badkar
BRF

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd SEB

Det här är en 3,5:a på 78 kvm högst upp i huset (5:e våningen) i stilren funkisstil. Det är en väldigt luftig, trevlig och rymlig lägenhet, som ändå ger avskildhet pga den smarta planlösningen. Lägenheten har en något högre takhöjd, 2,60. Den ger utsikt flera km bort mot Hammarbyhöjden/Sjöstaden.

Balkong i söderläge mot innergården med sol mellan 9.30-18.30 på sommaren. Badrummet renoverades 2014 och har badkar och handdukstork, klinker, kakel upp till tak och golvvärme. Möjlighet att installera egen tvättmaskin. Kök med plats för ca 4-5 pers, bevarade originaldetaljer och diskmaskin. Stort vardagsrum med parkettgolv. Öppet mellan kök och vardagsrum, och en del av vardagsrummet kan användas som extra matplats/arbetsrum, själv har jag valt att ha ett stort matbord i burspråket, i solen och den härliga utsikten. Lägenheten har ett mindre och ett större sovrum.
Lägenheten har mycket god förvaring, klädkammare och många garderober och dessutom ett stort vindsförråd endast en trappa upp.

Lägenheten stambyttes 2014, då man också renoverade tvättstugan. Där finns flera tvättrum med två stora maskiner, torktumlare och mycket effektivt torkskåp. Trappuppgång, port, och gård renoverades vid samma tillfälle. Grovsoprum. Grön innergård med höga, lummiga träd, lekplats, grillplats och utemöbler för många att använda. Det finns möjlighet att odla i egen pallkrage i gårdens stadsodling.

Att bo i lägenheten är som att bo på landet mitt i stan. Huset ligger i Barnängen (Norra Hammarbyhamnen) mycket nära Tengdahlsparken, Sofia skola och Vita Bergen. Området är väldigt lugnt och grönt med många kulturhus i grannskapet och gamla stora träd som ger härlig fågelsång. Samtidigt finns allt som SOFO erbjuder inom 10 minuters promenadavstånd. Vill man ta en promenad så går man gärna längs kanalen med alla gamla skutor efter kajen.

En ny tunnelbanestation planeras inom 5 min gångavstånd. Flera busslinjer direkt utanför huset som går ofta, var 5-7 min. Det är mycket lätt att få parkeringsplats i området. En hyresrättsförening har bildats som är aktiva och bl a ordnar fester på gården. BRF finns också, men är inte aktiv i dagsläget.

OBS! Golven i alla rum renoveras under Augusti/September 2023. Väggarna i köket målades om i Augusti. Bilderna ska uppdateras snarast.

Det är en toppenlägenhet, tycker den har allt, och med låg hyra/m2.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
I området
Restauranger
Restaurang Sjöjungfrun
Tegelviksgatan 85
Restaurang Vintertullen
Katarina Bangata 80
Skolor och barnomsorg
Tengdahlen Förskolan Barnängsgatan 44
Barnängsgatan 44
Fyrklövern Förskolan
Färgargårdstorget 72
Affärer
Liquid Horizon
Tengdahlsgatan 22
Coop Vintertullen
Barnängs Tvärgränd 1
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Intresserad
Inte intresserad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis