Östermalm, Stockholm

Banérgatan 54

 • Hyra 10 567 kr/mån
 • Storlek 3 rum / 86 m2
 • Våning 1 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 404561
 • Faciliteter Balkong/terrass, Hiss, Badkar
 • Beskrivning

  På ett eftertraktat läge på Östermalm och mycket nära Karlaplan med butiker ligger denna charmiga ljusa fint renoverade hörnlägenhet i funkisstil med eftermiddagssol och en fin grön utsikt med himmel från alla rum ger rymd. Stor hörnbalkong på 12 kvm med trätrall har eftermiddagssol och kan skapas till en härlig oas!
  Hörnlägenheten har bevarade tidstypiska snickerier och detaljer samt högt i tak - 270 cm.
  Hela huset som byggdes 1938 har fint totalrenoverats och har hiss. Lägenhetens förråd finns på vinden och i källaren finns en bra tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Det är lätt att boka tid där om man inte vill ha tvättmaskin i lägenheten. Cykelrum och garage finns i huset.
  Husets framsidan har gräsmatta med syrenbuskar och ett körsbärsträd. Baksidan av huset finns en stor solig grön gård med sittgrupper och för lek. Runt hörnet finns vackra Gustav Adolfsparken med parklek.

  Det är 300 m till Karlaplan och Fältöversten som har butiker - matbutiker, apotek och bibliotek och det är lika långt till tunnelbanan och ett flertal bussar. Om man inte vill gå till Karlaplan kan man ta 4ans buss tur och retur som stannar utanför huset.
  Tessinparken tar det några minuter att gå till och det tar ca 5 min till Gärdet och Kampementsbadet. Till Stureplan och Djurgården tar det ca 10 min. I området finns ett flertal fritidsskolor och skolor. Ett fantastiskt läge.

  Lägenheten
  Hörnlägenheten har tidstypiska detaljer från 1938 som skapar en härlig känsla - original dörrar, stavparkett, höga golvlister och djupa fönsterbänkar i marmor mm. Stort fönsterparti i vardagsrummet, serveringsgång och entrén har innerdörr. Oljad parkettgolv i alla rum förutom hallen som har grått marmorgolv och köket och serveringsgången som har fått gråa klinkers. Mycket förvaring.

  Köket har morgonsol, fri utsikt och matplats med tillhörande serveringsgång. Köksskåpen har fått infällda spotlights och elkontakter. Bänkskivor är av 4 cm tjock svartgrå granit och rostfritt stål. Vägg bakom bänkskivor har italiensk ljusgrå mosaik. Det finns integrerad stor diskmaskin, häll och utdragbar dold fläkt. Serveringsgången har original skåp och det finns en liten och en stor klädkammare som båda har renoverats, den stora klädkammaren har fått hängare för ytterkläder och inbyggda skohyllor samt hyllor för förvaring med korgar. Golv i kök och serveringsgång har gråa klinkers för att passa till hallens gråa marmorgolv.

  Det stora luftiga soliga vardagsrummet har stort fönsterparti och har en matrumsdel. Rummet har fått platsbyggda integrerade garderober. Golvet har oljad stavparkett.

  Större ljusa sovrummet med eftermiddagssol har två fönster med fri grön utsikt med himmel åt båda håll. Man når hörnbalkongen från det här rummet. Rummet har platsbyggda garderober och egen privat dörr till badrummet med fönster. Golvet har oljad stavparkett.

  Mindre sovrummet har stort fönster med fri grön utsikt och har egen tillhörande privat hall med en liten klädkammare. Från den privata hallen når man badrummet direkt, badrummet har två ingångar. Golvet har oljad ekparkett

  Badrummet är kaklat i vitt och har stort fönster så det är mycket ljust. Det finns badkar, italienskt handfat med dubbla kranar på ben av borstat stål och ett högt förvaringsskåp från Aspen. Eluppvärmd handdukshängare och uttag för tvättmaskin finns. Badrummet har två dörrar då varje sovrum har egen privat ingång till badrummet.

  Gästtoaletten har fått tapet från Fornasetti som behandlats mot fukt och golvet har grått klinkergolv.

  Hallen har platsbyggt städskåp med hyllor och fack med korgar mm. Golvet har grått marmorgolv. Från hallen ser man utsikten från vardagsrummet och köket.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Om fastigheten

 • Hyresvärd Einar Mattsson
 • Bredband COMHEM

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 3 rum / 95 m2
 • Max hyra 20 000 kr
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården

Antal annonsbesökare: 21 781
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Gråbo
6280 kr/mån
2 rum, 46 m², 4 tr
Hässelby
7685 kr/mån
3 rum, 78 m², BV
Olivedal, Göteborg
2600 kr/mån
1 rum, 20 m², 1 tr
Lundby, Göteborg
4210 kr/mån
1 rum, 36 m², 1 tr
Vill du synas här?