Trosa N, Trosa

Stenåldersvägen 64

1 mot 1

2 rum ∙ 60 kvm ∙ Bottenvåning

7 200 kr/mån

Annonsnummer: 408123

Balkong

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Trobo

Ett radhus med stor altan och egen liten tomt(framsida + baksida). Obs. Radhuset ligger i Vagnhärad. 200m från Sörmlandsleden och Trosaåns kanotled, som sträcker sig från havet och upp till Åkers Styckebruk genom ett antal sammanlänkade sjöar. En turistcanadensare ingår i bytet.

Från lägenheten är det 200m till sporthall/gym/simhall, 300m till skola/förskola (f-9) och 400m till torg med ICA/Hemköp/apotek/bibliotek och småbutiker/frisör/restauranger(2st) och OK/Q8.


Nära tåg (1,3km) till Stockholm (25 min) och Nyköping(22min). Direktbuss 50min till Liljeholmen m. internet ombord. Nära skogsområden (50 m) för bär- och svampplockning och mysiga hundpromenader.

Garage i länga möjligt att ta över. Friggebod på tillhörande tomtplätt på framsidan, som kan utökas (Bostadsbolaget bygger gratis staket mot överlåtande av skötselansvaret). På baksidan finns trädäck och insynsskyddad stenlagd altan med liten trädgård (70m2). Avenbok, lavendel, stäppsalvia, vinrankor och andra perenner samt körsbärsträd och valnötsträd (planterat 2018). Vidsträckt utsikt över landskapet från trädgården vid altanen. Huset ligger intill parkeringen, med två egna parkeringsplatser.

Huset har ett stort vardagsrum, kök, hall, sovrum, badrum med tvättmaskin och dusch, en stor klädkammare/walk in closet/förråd. Klädkammaren är ca 2x1,7m och skulle kunna inredas till litet gästrum. Det rummet har också god ventilation med mekanisk frånluftventil. I huslängan finns gemensam tvättstuga i källaren med 2 stora maskiner, 2 tumlare, torkskåp och en mangel. I området bor främst pensionärer och det är en mycket lugn miljö. Stenåldersvägen kringgärdas av stora grönområden med fornlämningar i väster och norr, som inte får bebyggas med hänsyn till kulturmiljölagen. Detta ger området (och även större delen av Vagnhärad) en luftig och parkliknande karaktär, då det finns en stor koncentration av fornlämningar här. Möjligheter att odla finns, bostadsbolaget ser positivt på att ställa upp pallkragar och liknande. Trädgårdsredskap finns också att låna av bostadsbolaget i gemensam bod på området. Container för trädgårdsavfall finns uppställd på parkeringen, för att underlätta att kasta ris och växtdelar m.m.

Trädgården på baksidan har byggts om från sluttning till plan yta, med en stödmur av natursten. Intill stenmuren trivs vallmo och jag har även planterat murgröna och nejlikor.

Altansidan har söderläge och grönområdet sluttar, vilket innebär sol hela dagen och alltid 5C varmare soliga dagar än SMHI's temperatur för orten. Varma sommardagar kan det bli besvärande varmt på sydsidan, men då finner man svalka på trädgårdens norrsida.

Läs mer om bostaden

Är du intresserad av ett byte?
Svarar vanligtvis inom 7 timmar
I området
Kollektivtrafik
Buss
Fabriksvägen (391 meter)
Tåg
Vagnhärad tågstation (1058 meter)
Restauranger
Pizzeria Mira
Gnestavägen 3
Åda Gods AB
Åda Gård (3627 meter)
Skolor och barnomsorg
Lillebo Daghem Förskola Fritidshem
Gärdesvägen 34
Fornby Daghem Förskola Fritidshem
Centrumvägen 20
Önskad bostad

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Se all information och fler annonser
  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Enkel registrering på 2 minuter
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis