Södermalm, Stockholm

Götgatan 46

 • Hyra 11 500 kr/mån
 • Storlek 4 rum / 104 m2
 • Våning 2 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 554202
 • Faciliteter Badkar
 • Beskrivning

  Unik lägenhet i ett K-märkt hus från 1737. Ursprungligen var huset ett vagnmakeri, idag en fastighet med endast 4 lägenheter. Självfallet saknas det hiss som definitivt inte passar i den här typen av hus. Det blir extra tydligt när man ser det fina trapphuset. Men det är bara två trappor. Takbjälkar är synliga i alla rum utom i kök och badrum. Väggplafondbelysning med tygklädd kabel och porslinsdelare från Italien och som är väl anpassad till vardagsrummet kan lämnas kvar om så önskas.

  Lägenhetens storlek är 104 kvadratmeter och är väldigt charmig med takbjälkar, nischer och vinklar lite överallt. Lägenheten har fyra rum, ett relativt stort kök och en innerhall som är utmärkt som arbetsplats. Två av sovrummen är mindre och mycket charmiga. De är utmärkta för barn. I vardagsrummet, innerhallen och i det stora sovrummet är det ljust trägolv. I köket och de två mindre sovrummen är det ljusgrå linoleummatta. Det är ont om garderober men det finns en stor klädkammare som nära nog kan beskrivas som en walk in closet. I sovrummet har vi byggt en stor spegelgarderob som också den eventuellt kan lämnas kvar mot ersättning. Köket är stort med sittplats för 8 personer utan problem. Det är gott om skåp ock liknande. Induktionsspisen och diskmaskinen är SMEG Classic i rostfritt. Båda är våra egna men värden kommer att installera en spis med häll om ni inte väljer att köpa spisen/diskmaskinen av oss.

  Någon gång för cirka 30 år sedan byggde man om det som då var en enorm vind till ett undre plan där två lägenheter skapades, varav den ena är vår, och ovanför dessa, fyra mycket stora vindsförrådsutrymmen. Vindsförrådet är stort till ytan men även på höjden.

  Det finns restauranger i bottenvåningen men det förekommer ingen störande lukt. Eftersom fönsterna är väl isolerade kan man också stänga ut gatubrus och annat sorl från gatan om man vill. Vi uppskattar dock att ha fönstren öppna för att lyssna på stadens puls. Lägenheten är varm och man behöver knappt ha värmen på ens på vintern. Är man boende här är man berättigat till att för endast ca 1000 kr hyra garageplats av Stockholms stad i Söderhallsgaraget. Vill man åka kollektivt är Medborgarplatsens T-bana endast 50 meter bort och Slussens 235 m.

  Tvättstugan är på gården. Den är utrustad med två industrimaskiner, en torktumlare, torkskåp och mangel. Det är totalt sett 9 lägenheter som använder tvättstugan och det är sällan svårt att få en tid som passar.

  Det vi önskar är en större lägenhet med charm, gärna från förra sekelskiftet.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Om fastigheten

 • Hyresvärd Stadsholmen
 • Bredband Telia Fiber

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 4 rum / 115 m2
 • Max hyra 17 000 kr
 • Övriga preferenser Badkar, Öppen spis/kakelugn, Bildad BRF
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala

Antal annonsbesökare: 6 766
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Sundbyberg
13500 kr/mån
3 rum, 90 m², 1 tr
Farsta
9601 kr/mån
3 rum, 73 m², 2 tr
Sundbyberg
12000 kr/mån
4 rum, 86 m², BV
Bandhagen
8790 kr/mån
3 rum, 84 m², 7 tr
Vill du synas här?