Vasastan, Stockholm

Västmannagatan 73

 • Hyra 8 800 kr/mån
 • Storlek 3 rum / 81 m2
 • Våning 1 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 568420
 • Faciliteter Öppen spis/kakelugn
 • Beskrivning

  Vår sekelskifteslägenhet ligger på lugna men supercentrala Västmannagatan, bara 30 sekunder från Odenplan med buss, tunnelbana, pendeltåg och flertalet mataffärer och restauranger. Lägenheten har tidstypiskt högt i tak med vackra stuckaturer och är planerad utan återvändsgränder, dvs att alla rum har två dörrar, perfekt för att leka kull eller dansa conga.

  Vardagsrummet med nyslipat rakt plankgolv hyser en stor och vackert glaserad kakelugn som värmt både kropp och själ under åren vi bott här. En bred ingång från hallen (pardörrar borttagna men finns i källaren), samt dörr till lilla sovrummet. De två tvådelade trepartsfönstren som vetter mot Västmannagatan skänker mycket vackert ljus genom de gamla ojämna fönsterglasen.

  Det lilla sovrummets fönster har också gammalt fönsterglas och vetter mot Västmannagatan. Rummet har nyslipat rakt plankgolv och hyser en platsbyggd garderob som måste vara byggd av en kvantfysiker för den sväljer hur mycket som helst.

  Det stora sovrummet har rakt plankgolv och ena dörren går till "lilla hallen" i direkt anslutning till hallen och den andra öppnas mot köket. Rummets fönster vetter mot lugn gård och under fönstret finns taket till företagslokalen på markplan. Taket kan man utnyttja om man är lite snitsig, t. ex för att kyla bärs och champagne om man har lite för många gäster, eller kanske anlägga vasastans största balkongodling?

  Köket byggdes om totalt för tre år sedan med marbodal-grund och Siemens diskmaskin. Vi la in schackrutiga linoleumplattor (slitet trägolv under) och kaklade ena väggen. Vi har nu väldigt gott om förvaring och praktiska detaljer såsom kryddhyllan vid gasspisen. det gamla skafferiet och en något sorglig städskrubb som även den verkar väldigt rymlig. Köksfönstret som vetter mot gården verkar vara växternas favorit, här blir det lätt en frodig djungel.

  Från hallen tar man sig till “lilla hallen” som kan ha varit en central korsning för tjänstefolk för länge sedan. Dörröppningen till vardagsrummet är förbyggd och nu når man bara stora sovrummet och badrummet. Badrummet är litet och enkelt med plats för handfat och dusch. Vi är överens med värden om en renovering och uppfräschning men känner att det får bli upp till näste innehavare att avgöra hur det ska bli (värden är väldigt tillmötesgående).

  Toaletten hittar man i hallen. Också den i ett väldigt litet format, det går inte direkt att göra något annat än sina behov där inne, alltså inget handfat eller spegel här.

  Övrigt:

  Vi drog själva in fiber till lägenheten och valde Bahnhofs 1gbit (vi kan få 10gbit) men det är upp tillhyresgästen att välja leverantör, vi har alltså ingen leverantör till hela huset (väldigt bra).

  Tillhörande källarutrymme, samt gemensam liten tvättstuga i källaren med 1 tvättmaskin, 1 torkskåp, 1 torktumlare och en mangel.

  Privat värd som är lätt att nå och konversera med. Fastighetsskötaren bor i dörren bredvid och fixar allt i ett nafs.

  Senaste stambytet genomfördes 1990 och inget nytt behövs på bra länge.

  Boendeparkeringsplatser finns på (den ganska trista) gården och lediga parkeringsplatser dyker upp lite då och då. På gården finns cykelställ.

  Porten är videoövervakad och bidrar säkert till att jag inte kan minnas att det någonsin varit inbrott eller så här. Det känns tryggt och säkert med andra ord.

  Allt som allt en fantastisk pärla på ett lika fantastiskt läge på Odenplan med närhet till allt. Vi vill inte lämna men familjen växer och så också våra behov. Vi hoppas hitta något likvärdigt men större som vi kan kalla hemma under lång tid, tills barnen vuxit sig därifrån kanske. När den tiden är kommen skulle vi säkerligen vilja byta till oss vår gamla lägenhet igen.

  Önskar minst en 4:a, sekelskifte, högt i tak, gärna annorlunda, helst balkong och badkar. Vi har även lagt till Hägersten (runt midskommarkransen) som intressant, men då är önskemålen snarare krav.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Om fastigheten

 • Hyresvärd Privat
 • Bredband Banhof

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 4 rum / 80 m2
 • Max hyra 17 000 kr
 • Krav Ej nedre botten
 • Övriga preferenser Badkar, Öppen spis/kakelugn
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Vasastan, Östermalm

Antal annonsbesökare: 1 446
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Majorna, Göteborg
11112 kr/mån
5 rum, 123 m², 2 tr
Gamla staden, Malmö
14000 kr/mån
3 rum, 100 m², 4 tr
Södervärn, Malmö
4800 kr/mån
1 rum, 45 m², 5 tr
Västra hamnen, Malmö
4500 kr/mån
1 rum, 32 m², 5 tr
Vill du synas här?