Gärdet, Stockholm

Erik Dahlbergsgatan 26

 • Hyra 9 065 kr/mån
 • Storlek 2 rum / 66 m2
 • Våning 5 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 592031
 • Faciliteter Balkong/terrass, Hiss, Öppen spis/kakelugn
 • Beskrivning

  Vill du bo högst upp, i en hörnlägenhet med fungerande öppen spis och balkong med utsikt mot Tessinparken? Då kanske du är intresserad av vår fina lägenhet!

  Lägenheten är en tvåa på 66 kvm med vardagsrum, sovrum, ett kök med matplats samt en möblerbar inre hall. Alltså mer som 2,5 rum. Alla rum har parkett utom köket. En del av hallen har stengolv. Alla rum har ljusa väggar och tak.
  Lägenheten är tyst då den inte har några fönster mot Erik Dahlbergsgatan och ligger på femte våningen.

  Vardagsrum
  Stort vardagsrum med två fönster, utgång till balkong på kortsidan av rummet och en fungerande öppen spis. Den öppna spisen är i stilren funkis med spiselkrans i sten. Öppna spisen är inglasad vilket är praktiskt då man inte behöver oroa sig för sprättande gnistor.
  De två fönstren finns på långsidan vilket gör att rummet naturligt får som en vardagsrumsdel och en matsalsdel. Hörnläget ger ljusinsläpp från två håll.

  Sovrum
  Sovrummet har plats för såväl dubbelsäng, sängbord på var sida om sängen som övrig möblering. Även här finns en utgång till balkongen. Lägenheten har alltså två utgångar till samma balkong vilket ger en ljus och luftig känsla.

  Kök
  Rejält, klassiskt funkiskök med extra förvaring och gott om arbetsytor. Vid fönstret är köket bredare så att det bildas som ett litet extra rum med god plats för ett matbord. Kyl, frys och städskåp finns också här. Möjlighet att sätta in diskmaskin finns. I köket finns också ett fint kallskafferi som slukar massor och ger en historisk känsla.

  Hall
  Vid dörren är hallen långsmal med stengolv men öppnar sedan upp till en inre möblerbar hall med parkettgolv. I hallen finns en hatthylla med krokar samt en garderob som man kan gå in i. Det kommer in mycket ljus i den inre hallen då dörröppningen till vardagsrummet är bred. Ytterdörren har ett titthål samt en säkerhetshake.

  Badrum
  Helkaklat badrum med vita väggar och golv i ljusgrönt. Här finns ett handfat med ett skåp under. Överskåp med spegel. I badrummet finns i dagsläget en dusch men det finns plats för antingen tvättmaskin (förberett) eller badkar. Handdukstork finns.

  Balkongen
  Fin balkong med utsikt mot Kallskärsgatan och fontänen i Tessinparken. Som ett extra rum att sitta i under varma sommardagar och kvällar. Det finns plats för ett bord och stolar och på golvet ligger trätrall. Ena kortsidan av balkongen är dessutom sluten så att det känns privat.

  Huset
  Huset är byggt år 1934 i vacker funkis med fina målningar i trapphuset vid entrén från Erik Dahlbergsgatan. Det finns två ingångar till fastigheten och hiss. I huset finns trevliga grannar som är mycket djurvänliga (det bor många hundar här)! Tvättstuga finns i källaren med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Lätt och smidigt att få tider. Värden är bra och man får snabbt hjälp om det är något man behöver. Till lägenheten hör också ett förråd som finns i källaren.

  Området
  Nära till Tessinparken, Gärdet och Djurgården samt till T-bana Karlaplan och flera busslinjer. Alldeles nära finns också Fältöverstens köpcentrum och en massa andra affärer.

  Sammanfattningsvis är detta ett boende som vi är mycket nöjda med och där vi verkligen trivs! Vi behöver dock byta lägenhet på grund av jobb hemifrån och behöver minst ett ytterligare rum som ska fungera som arbetsrum. Vi önskar helst en fyra i ett äldre hus, med balkong och ej nedre botten.

  Hoppas att vi hörs snart för ett lyckat byte!
  Aurora & Edward

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Om fastigheten

 • Hyresvärd Wallfast
 • Bredband COMHEM

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 3 rum / 80 m2
 • Max hyra 21 000 kr
 • Krav Ej nedre botten
 • Övriga preferenser Badkar, Öppen spis/kakelugn
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala

Antal annonsbesökare: 3 927
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Sorgenfri, Malmö
6507 kr/mån
2 rum, 67 m², 1 tr
Kungsbacka
6000 kr/mån
2 rum, 59 m², BV
Centrala staden, Lund
5800 kr/mån
2 rum, 68 m², 2 tr
Sundbyberg
4798 kr/mån
2 rum, 43 m², 1 tr
Vill du synas här?