Masthugget, Göteborg

Kompassgatan 2B

 • Hyra 4 346 kr/mån
 • Storlek 1 rum / 40 m2
 • Våning 2 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 605573
 • Faciliteter Balkong/terrass
 • Beskrivning

  Unik, välplanerad etta på 40 kvm i de klassiska kvarteren som brukar kallas gamla Masthugget. Huset är byggt 1929 med en för tiden modern planlösning. Imponerande utsikt. Ligger precis där Eldaregatan öppnar upp mot Sofiebergsgatan vilket ger lägenheten och balkongen milsvid utsikt över stan och Skansen kronan alldeles mittemot. Bara jag och grannen ovanpå som har möjlighet till balkong och sådan utsikt... Balkongen är 2 kvm stor och i tidstypisk funkisstil (dock nyare tillverkning). Man får plats med två stolar och ett fällbart bord om man så vill. På sommaren är det sol på balkongen fram till ungefär halv ett. Framför huset är en stor terrass där solen skiner på eftermiddag/kväll sommartid. Se bilder. Vill man variera sig ytterligare finns en innergård på baksidan av huset.
  Köket är avlångt, med ny spis och fläkt för ett par år sedan. Matplats med rum för ett matbord med ca fyra sittplatser. Hall med två garderober och ett skåp. Plats för ytterligare ett skåp eller hatthylla finns i hallen. Storarummet är avlångt och kan delas av med bokhylla och draperi så att man på det viset får en sovalkov. I det avdelade vardagsrummet har jag en tvåsitssoffa och två fåtöljer, skrivbyrå, arkivskåp mm och det blir ändå plats över på golvet så man kan sätta in fler stolar om man vill umgås fler personer. Helkaklat badrum med klinkergolv. Endast dusch, också den helkaklad. Tror inte att det finns plats för TM men det finns tre tvättstugor man kan använda. Vindsförråd samt cykelgarage ingår.
  Lugnt läge utan genomfartstrafik. Vill man ha mer liv och rörelse tar man sig snabbt ner till stan via trapporna. Orkar man inte gå uppför berget tillbaka, ja då tar man bara 60-bussen upp igen. Nära till olika matbutiker som Willys, frukt-och grönsaksaffär, bageri mm. Nära till Chalmers, Sahlgenska och till Stenpiren där man tar färjan till Eriksberg. Hiss saknas i huset och man måste kunna gå i trappor när man bor här. Dels går man upp för en trappa från trottoaren för att komma till porten och sedan ligger lägenheten på andra våningen.
  Jag trivs mycket gott här men behöver nu en större lägenhet.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 2 rum / 55 m2
 • Max hyra 15 000 kr
 • Krav Ej nedre botten
 • Områden
  Stockholm

  Vasastan, Östermalm, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal

  Västra Götaland (Göteborg)

  Nordstaden / Vasastaden / Johanneberg, Linnéstaden / Guldheden / Masthugget, Majorna / Högsbo / Linnéstaden

Antal annonsbesökare: 577
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Brandbergen
8500 kr/mån
2 rum, 66 m², 7 tr
Värnhem, Malmö
4135 kr/mån
1,5 rum, 38 m², 6 tr
Nacka
9240 kr/mån
3 rum, 85 m², 3 tr
Mölndal
6500 kr/mån
1 rum, 40 m², 1 tr
Vill du synas här?