Masthuggets distrikt, Göteborg

Kompassgatan 2B

1 mot 1

1 rum ∙ 40 kvm ∙ Vån 2

4 499 kr/mån

Annonsnummer: 605573

Balkong/terrass

Om boendet

Bostadstyp Hyresrätt Hyresvärd Familjebostäder i Göteborg

Unik, välplanerad etta på 40 kvm i de klassiska kvarteren som brukar kallas gamla Masthugget. Huset är byggt 1929 med en för tiden modern planlösning. Imponerande utsikt. Ligger precis där Eldaregatan öppnar upp mot Sofiebergsgatan vilket ger lägenheten och balkongen milsvid utsikt över stan och Skansen kronan alldeles mittemot. Bara jag och grannen ovanpå som har möjlighet till balkong och sådan utsikt... Balkongen är 2 kvm stor och i tidstypisk funkisstil (dock nyare tillverkning). Man får plats med två stolar och ett fällbart bord om man så vill. På sommaren är det sol på balkongen fram till ungefär klockan ett. Framför huset är en stor terrass där solen skiner på eftermiddag/kväll sommartid. Se bilder. Vill man variera sig ytterligare finns en innergård på baksidan av huset.
Köket är avlångt, med ny spis och fläkt för ett par år sedan. Matplats med rum för ett matbord med ca fyra sittplatser. Delvis förberett för DM men kran behöver då bytas samt en mindre ombyggnation av skåp som kan genomföras. Hall med två garderober och ett skåp. Plats för ytterligare ett skåp eller hatthylla finns i hallen. Storarummet är avlångt och kan delas av med bokhylla och draperi så att man på det viset får en sovalkov. I det avdelade vardagsrummet har jag en tvåsitssoffa och två fåtöljer, skrivbyrå, arkivskåp mm och det blir ändå plats över på golvet så man kan sätta in fler stolar om man vill umgås fler personer. Helkaklat badrum med klinkergolv. Endast dusch, också den helkaklad. Tror inte att det finns plats för TM men det finns tre tvättstugor man kan använda. Vindsförråd samt cykelgarage ingår.
Lugnt läge utan genomfartstrafik. Vill man ha mer liv och rörelse tar man sig snabbt ner till stan via trapporna. Orkar man inte gå uppför berget tillbaka, ja då tar man bara 60-bussen upp igen. Nära till olika matbutiker som Willys, frukt-och grönsaksaffär, bageri mm. Nära till Chalmers, Sahlgenska och till Stenpiren där man tar färjan till Eriksberg. Hiss saknas i huset och man måste kunna gå i trappor när man bor här. Dels går man upp för en trappa från trottoaren för att komma till porten och sedan ligger lägenheten på andra våningen.
Jag trivs mycket gott här men behöver nu en större lägenhet.

Läs mer om bostaden

Önskad bostad
rum
Minst antal kvadratmeter
Högsta hyra
Krav
Övriga preferenser
Områden
Postnummerområden
41116, Göteborg
41301, Göteborg
Tresiffriga postnummerområden
411, Nordstaden / Vasastaden / Johanneberg
413, Linnéstaden / Annedal / Guldheden / Masthugge
Stadsdelar
Majorna, Göteborg
Stigberget, Göteborg
Lindholmen, Göteborg
Slottsskogen, Göteborg
Masthuggets distrikt, Göteborg
Olivedal, Göteborg
I området
Restauranger
Termino C 4612 AB
Prinsgatan 5
Termino C 4612 AB
Prinsgatan 5
Skolor och barnomsorg
Föräldrakooperativ Små Vänner
Jungmansgatan 13
Förskolan Månen
Klamparegatan 11
Affärer
Droppens Livs AB
Fjällgatan 26
Willys Hemma Vegastaden
Nordostpassagen 47
Intressemarkering
Är du intresserad av ett byte?
Ja
Nej
Svarar vanligtvis inom 2 timmar
Bostadstips
Falun, Dalarnas län
Bergsskolegränd 8b
Önnered,
Topasgatan 52
Hökarängen, Farsta
Tobaksvägen 19c

Vill du också byta din hyresrätt?

  • Bytesförslag anpassade för dig
  • Hjälp genom hela bytet
  • Enkel registrering på 2 minuter
Kom igång gratis