Grödinge

Sjövreten 1

 • Hyra 6 800 kr/mån
 • Storlek 5 rum / 135 m2
 • Våning 1 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 611426
 • Faciliteter Balkong/terrass
 • Beskrivning

  Unikt tillfälle att hyra ett hus på landet men ändå 45 min till Södra station med kollektivtrafik.

  Huset är från 1890-talet och ligger med utsikt över Malmsjön vid Vårsta på Grödingelandet. Ingår gör stor härlig trädgård med bärbuskar och fruktträd samt en stor lada. Ladan har utrymme för dubbelgarage, verkstad m.m och har el men är oisolerad. Närmsta grannar är ett bostadshus och en hästgård men mataffär, bibliotek, skola och service ligger bara ca 1 km bort i Vårsta centrum.

  Huset har två våningar, med kök, badrum, vardagsrum och två rum till på bottenvåningen, sovrum och ett större genomgångsrum på övervåningen. Rummen ligger med en trevlig rundgång på entréplanet. Rummen är ljusa trots att det är ganska lågt i tak, då det finns fönster åt två håll i flera av rummen. En trappa upp finns ett större allrum och ett mindre rum som vi använder som sovrum. En stor del av övervåningen består av kallvind med utrymme för förvaring.

  Fastighetsvärd är Botkyrka kommun som målade om fasaden sommaren 2018. Huset har kommunalt VA-system och uppvärmningen sker via luftvärmepump och vattenburet system. Hyran är kallhyra och kostnaderna för el förra året blev, utslaget över hela året, 1747 kr/månad. Tillkommer gör även sophämtning som vi betalar 1583 kr/ år. Taxan är beroende av hur man gör med kompost och så. Sen tillkommer VA som kostade 1153 kr för hela året 2018.

  Busshållplatsen, Sjövreten, finns precis vid huset och jag åker buss eller tar cykeln till Tumba där pendeltågen går till mitt arbete i stan. Att det är så smidigt med kollektivtrafik gör att bilen mest används för storhandling. Huset omgärdas av hästhagar som hör ihop med hästgården bredvid. Huset ligger i en dalgång med fri sikt i över en halv km bort i öster. Bakom huset ligger en skog och ca 3 km bort genom skogen ligger Lida friluftsgård.

  Vi har bott här i över 4 år men haft arbete och det sociala livet kvar i stan, då det visat sig vara väldigt smidigt med pendlingen. På grund av ändrade livsförhållanden vill jag nu lämna detta fina hus och flytta närmre familj och vänner i stan. Jag söker alltså bara boende i stan eller närförort.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 2 rum / 40 m2
 • Max hyra 12 000 kr
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala, Hägersten, östra, Hägersten, västra

Antal annonsbesökare: 32 465
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Johanneberg, Göteborg
8852 kr/mån
2 rum, 62 m², 5 tr
Högsbo, Göteborg
10500 kr/mån
3 rum, 67 m², 4 tr
Johanneshov
6200 kr/mån
2 rum, 47 m², 7 tr
Södermalm, Stockholm
5500 kr/mån
2 rum, 36 m², 3 tr
Vill du synas här?