Sköndal

Bagarfruvägen 68

 • Hyra 12 000 kr/mån
 • Storlek 4,5 rum / 120 m2
 • Våning 2 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 624615
 • Faciliteter Balkong/terrass, Badkar
 • Beskrivning

  OBS: Läs gärna beskrivning.
  Jag älskar min lägenhet och området, som jag trånat efter i många år innan jag lyckades få igenom mitt drömbyte: MEN, nu har livet hänt och därav söker jag seriösa byten. Klickar du JA förväntar jag mig snabb och rak kommunikation, visning inom rimlig prioriterad tid och rimlig betänketid. Det är frustrerande att jaga de jag är intresserad av och missa andra heta byten. Även om er lgh är intressant, avmarkerar jag den om jag upplever att ni är oseriösa pga det här blir ett heltidsjobb annars.

  Nu till det roliga:

  Min lgh ligger i vackra stiftelseägda Sköndal, 6 minuter från Söder (första stopp efter Gullmarsplan, se reseplanerare i fotoalbum). Här finns det bästa av två världar, närheten till stadens puls, samt ett helt fantastiskt bevarat naturområde. Då området är stiftelseägt har det fått stå bevarat vilket kan ses på dess bykänsla med gammal kyrkby och grönområden omkring. Här har man dock moderniserat en del med badbryggor och strandpromenader. Tröttnar man på att promenera runt den fantastiska naturen tar man direktbussen mot söder, som går varannan minut hela dygnet. Första stoppet är Sköndal. Här finns mestadel villor och invånare som bott här i generationer. De få hyreslägenheter som finns här har fantastiskt enorma innegårdar där grannarna odlar gemensamt (se bilder) välskötta gräsytor och gemenskapsytor. Då min lägenhet är stor, topprenoverad och fin, med stor inglasad balkong i söderläge, är mina grannars intresse för den jättestor. Jag har grannar med uteplatser osv som sitter på nålar och undrar om de kan få ingå i potentiell triangel, om man hellre önskar såna alternativ.

  Det är en 4,5 rok och det finns två lösningar om man vill bruka den som en 5rok. Den ena är att använda sig av utrymmet Walkin closet 1 och 2 enligt bild. Det andra är att (som bostaden såg ut innan renovering) använda den vänstra delen av vardagsrum som vardagsrum och göra sovrum 1 lite mindre, då det idag är så stort att det rymmer dubbelsäng, skrivbord, TV-bänk mm och därmed använda delen där jag ritat upp vardagsrumsmöblerna som ett sovrum. Man kan använda båda lösningar för en liten 6rok. Jag har dock gjort fel på min hemmasnickrade planritning, ingång till sovrum 3 landar ungefär där garderoben i passagen är, jag skulle alltså vilja flytta sovrum 3:s vänstra vägg lite längre in, därav finns passage in i sovrum 3 fortfarande även om man sätter upp en vägg där sofforna står på ritningen.
  Utöver walkinclosetsen i bostaden finns ett källarrum som är lika stort som W-i-c 1 och 2 tillsammans. Det är även en vanlig lägenhetsdörr in till denna, alltså inte hasp O hänglås; man kan alltså använda sig av den förvaringen utöver lägenhetens fasta garderober och alltså använda den ytan som extrautrymme för annat. Spekulanter som varit här har uppgett att de tänkt sig det som sy-rum, kontor osv.. För den lilla familjen som inte behöver massa extra sovrum än de befintliga 3 kan istället njuta av öppna ytor med massa ljusinsläpp tack vare stora fönster för gemenskap mm. En spekulant boade in sig i fantasin O föreställde sig disneyjulaftnarb stora vardagsrummet.


  Området är extremt barnvänligt. Jag har beskrivit det som att det känns som att vara på "Lollo och Bernie" hotellen utomlands, det finns alltid någon aktivitet för barnen antingen på granngårdens öppna förskola som inte är mindre än fyra avdelningar stor (exkl uteverksamhet). Inneverksamheten har öppet 9-17.
  På några av mina bilder finns utbudet för barnen och ungdomarna i området, öppna förskolan + parklek (se bild) ligger på granngården och ungdomsverksamhet från 9 år som har öppet flera kvällar i veckan ligger på baksidan av min gård i fräscha lokaler. Samtlig barn o ungdomsverksamhet har extremt engagerad kompetent personal, era ungar får inte en tråkig stund.

  Denna lght har två st "walkinclosets" intill varandra, vilket utgör det extra 0.5 rummet. Utöver detta finns gott om förvaringsmöjligheter, såväl garderober som ett extra rymligt förvaringsrum i källaren som har dörr och låses med egen nyckel..

  Finnes: En stor topprenoverad 4,5 rok på 117 kvm. Den stora inbjudande innegården är välskött och en riktig oas att tillbringa dagarna på, om man inte vill ta en liten promenad mot stranden och dess nybyggda strandområde. Till söder tar man sig snabbt och lätt och slipper ta tunnelbanan. Området är lugnt och trivsamt. Stort badrum med stor tvättstugudel. Nylagd parkett i samtliga rum.

  Öppen förskola, parklek med mycket engagerad personal på granngården som anordnar många aktiviteter för barnfamiljer, som bl.a "After dagis", teatrar, ljusshow, grillkvällar, gemensam matlagning, pyssel.
  Här bor många barnfamiljer, tack vare närhet till naturreservat, koloniområden, samt stan så finns det bästa av två världar. Området består mestadel av småhus, villor.

  Välskött tvättstuga i porten, stort källarförråd, inglasad balkong.
  Hyra 12300:-

  Beskrivning
  Entre: rymlig hall med vitmålade väggar, stengolv,
  Walkincloset med ekparkettgolv och fasta garderober
  Toalett 1: vitmålad med klinkers
  Walkincloset 2 med ekparkett, fast garderob, hyllor och klädhängare
  Kök: rymligt kök med ekparkettgolv, vitmålade väggar, ny spis, ugn, stor självavfrostande frys o kyl. Vita nya köksluckor med inbyggda spotlights, klinker ovan köksbänkarna, rymliga generösa arbetsytor med nya bänkar, plats för stor diskmaskin, utsikt mot gräsplan
  Plats för matsalsbord med 8 sittplatser alt mindre bord och vitrinskåp/köksö, extra arbetsbänk.

  Vardagsrum: plats för hörnsoffa/soffgrupp samt ytterligare yta för bibliotek, matsalsdel, kontorsdel eller sovalkov.
  Ekparkett och vitmålade väggar
  Sovrum 1: ekparkett och vitmålade väggar, utsikt mot gräsplan
  Sovrum 2: ekparkett och vitmålade väggar, utsikt mot gräsplan
  Sovrum 3: ekparkett och vitmålade väggar, inglasad stor balkong, utsikt mot gedigen innegård med körsbärsblomträd, välansad med vackra planteringar.
  Liten hall med fasta garderober
  Stort badrum med badkar, tvättstugedel med plats för tvättmaskin o torktumlare, samt förvaring och arbetsbänk

  I hörnan på innegården finns bibliotek med lekhörna, barnhörna, med sagostunder varje vecka. Här kommer du in dygnet runt med ditt bibliotekskort och kan beställa hem o låna böcker.

  Apotek, Hemköp, vårdcentral, postservice, samt direktbuss mot bl.a Gullmarsplan, vilken tar er dit på några minuter finns på baksidan av innegården, ca 50 m

  Till vänster om centrumet kommer man till Stiftelsen Stora Sköndal, med universitet, enormt naturområde, badbryggor, strand, poolområde, cafe Kristinahuset i anrik gammal herrgård, kyrkbyn. Här finns också universitetet Ersta Sköndal.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Om fastigheten

 • Hyresvärd Stena Fastigheter

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 3 rum / 55 m2
 • Max hyra 11 000 kr
 • Övriga preferenser Badkar, Öppen spis/kakelugn
 • Områden
  Stockholm

  Norrtälje, Bergshamra / Väddö / Björkö, Norra Skärgården, Universitetet / Ekhagen, Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården, Södermalm, östra, Södermalm, västra / Gröndal, Södermalm, centrala, Hammarby / Årsta / Enskede Gård / Sjöstad, Johanneshov / Enskededalen, Enskede, Älvsjö, Hägersten, östra, Bagarmossen / Skarpnäck / Sköndal, Hägersten, västra, Saltsjö / Nacka / Hammarby, Saltsjöbaden, Tyresö, Älta, Solna, innerstad/norra/östra, Bromma, södra/östra, Bromma, norra/västra, Vällingby, Sundbyberg, innerstad, Sundbyberg, norra/västra, Järfälla, södra, Järfälla, norra, Lidingö, Danderyd, Täby, innerstad/södra/östra, Täby, norra/västra

  Södermanland

  Mariefred, Gnesta, Strängnäs, Nyköping, Vingåker, Katrineholm

Antal annonsbesökare: 4 382
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Järfälla
7000 kr/mån
1 rum, 31 m², 7 tr
Haninge
8000 kr/mån
2 rum, 42 m², 3 tr
Annedal, Göteborg
8853 kr/mån
2 rum, 61 m², 6 tr
Kungsholmen, Stockholm
7523 kr/mån
2 rum, 53 m², 2 tr
Vill du synas här?