Gamla stan, Stockholm

Skomakargatan 34

 • Hyra 17 000 kr/mån
 • Storlek 4 rum / 128 m2
 • Våning 4 tr
 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Annonsnr 635611
 • Faciliteter Öppen spis/kakelugn
 • Beskrivning

  ***************************************
  Vi söker primärt en 4:a. Vi prioriterar gammal charm, läge och storlek. Helst centralt; Gamla stan, Norrmalm, Östermalm eller Vasastan. Ett lägenhetsbyte tar tid, vi har ingen brådska men vill nå resultat.
  ***************************************

  Två vackra våningsplan högst upp i en fastighet från 1600-talet med fri utsikt i tre väderstreck, på absolut toppläge i Gamla stan. Lägenheten är 128 kvm, en 3:a på kontraktet men används som en 4:a idag med en avdelning av övervåningen i två, lite prångiga, rum.

  Obs! Nya hyran är 17250 kr. Varmhyra.

  Den här lägenheten väljer man om man vill ha något unikt och exklusivt, där man prioriterar charm och bevarade vackra originaldetaljer framför räta vinklar och förutsägbar möblering. I den här lägenheten bor man som i en liten oas högt upp bland takåsar och kyrktorn, fritt från biltrafik och övriga stadsljud, tryggt och skyddat med en larmad dörr i entrén (Securitas). För att trivas här, vilket inte är svårt, bör man uppskatta vardagsmotion och tycka om att gå i trappor, även om det finns en sitthiss som går upp till våning 4.

  Svenska Akademien, som äger fastigheten, lät 2015 bygga om en tidigare representationslokal till en helt unik lägenhet. Platsbyggda bokhyllor, putsat tegelgolv, nytt och snyggt kök/badrum med full maskinell utrustning samt gäst-wc. Ett av sovrummen har egen ingång från trapphuset. Diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare ingår. Fina materialval i hela lägenheten.
  Fiber indraget, valfri leverantör.

  Tvärtemot vad alla tror så funkar det smidigt att ha bil och bo i Gamla stan, finns alltid parkering när de som jobbar i stan åkt hem för dagen. Dessutom har man all tänkbar kommunikation utanför dörren. För att inte tala om promenadstråk, ljuvliga restauranger, barer och caféer mm. Handlar gör man på Coop, Munkbrohallen, Hemköp, NK saluhall eller online med hemkörning.
  Tänker inte ytterligare sälja in livet i Gamla stan, antingen förstår man tjusningen eller så gör man det inte.

Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Önskad bostad

 • Bostadstyp Hyresrätt
 • Min rum/storlek 3 rum / 100 m2
 • Max hyra 23 000 kr
 • Områden
  Stockholm

  Norrmalm / Gamla Stan, Kungsholmen / Essingeöarna, Vasastan, Östermalm, Östermalm / Gärdet / Djurgården

Antal annonsbesökare: 2 255
Du måste vara inloggad och ha en aktiv annons för att kontakta andra annonsörer. Kom igång gratis

Annonstips

Kungsbacka
6000 kr/mån
2 rum, 59 m², BV
Vaxholm
7999 kr/mån
2 rum, 55 m², 1 tr
Kvarngärdet, Uppsala
8000 kr/mån
2 rum, 64 m², BV
Kungsängen, Uppsala
9000 kr/mån
2 rum, 45 m², 2 tr
Vill du synas här?